ביטורנט, החברה שמאחורי פרוטוקול שיתוף הקבצים בעל אותו שם, הודיעה על השקת גרסת התנסות (pre alpha) של Bleep, תוכנת צ'אט חדשה שאמורה להיות מאובטחת יותר בזכות התבססות על שיטת התקשורת הישירה של שירות ההורדות הפיראטי.

אפליקציית ההודעות ה"פיראטית" Bleep (צילום: BitTorent)
תוכנת הצ'ט המאובטחת Bleep | צילום: BitTorent

הרעיון של Bleep, כפי שמגדירה אותו החברה, הוא שהשיחות הקוליות והודעות הטקסט אינן עוברות דרך שרת מרכזי. אלא ישירות ממכשיר של משתמש אחד למכשיר של משתמש אחר. זאת בניגוד לאפליקציות הצ'אט הפופולאריות כמו ווטאסאפ, וייבר וכמובן פייסבוק. חשוב לזכור שאפילו סנאפצ'ט. הנחשבת לכאורה לאפליקציה המקפידה על פרטיות ואנונימיות, שומרת על שרתיה את ההודעות והתמונות שאתם מעבירים עד 30 יום לאחר שנשלחו. כמובן שברגע שתכנים שלכם מצויים על שרת, קיימת סכנה של פריצה ודליפה שלהם.

Bleep, הנקראת על שם הצליל שנשמע כאשר מצנזרים מישהו, מתבססת על 2 חלקים: פרוטוקול תקשורת ישירה בין מחשבי המשתמשים וממשק משתמש שמאפשר שליחה וקבל של הודעות טקסט ושיחות קוליות.

החברה מתחייבת שהיא לא תנהל רשימות של המשתמשים שתיקשרו בתוכנה - אפילו לא לזמן קצר. בנוסף, גם לא תהיה אפשרות לחיפוש משתמשים אחרים דרך המערכת (מפני שזה יצריך שרת מרכזי). כמו כן, כל התעבורה תהיה מוצפנת בפרוטוקולי אבטחה. בזכות התכונות האלו, התוכנה תהיה אידיאלית לשימושו של כל מי שחפץ בשיחות דיסקרטיות - אנשי עסקים, עיתונאים ונציגים דיפלומטיים. על פי החברה, אמצעים אלו צריכים להיות "הסטנדרט החדש בעידן שאחרי אדוארד סנואודן".

עוד ב-Geektime:

כרגע, ניתן להשתמש באפליקציה רק לאחר קבלת הזמנה שמחלקת החברה במייל. אם אתם מעוניינים, אתם יכולים להירשם כאן. שימו לב שהתוכנה נמצאת בשלב Pre-Alpha, ולכן אל תופתעו אם תיתקלו במחלות ילדות אופייניות. התוכנה זמינה בשלב הראשון למחשבים שולחניים המריצים את מערכת ההפעלה Windows בלבד, אולם החברה מבטיחה כי תתמוך בפלטפורמות נוספות בהמשך.

פרוטקול ביטורנט נועד לשמש תוכנות לשיתוף קבצים מסוג P2P (קצה-לקצה), כשהייחוד שלו הוא באפשרות להוריד קבצים ישירות ממחשבים של משתמשים אחרים, מבלי לעבור דרך שרת מרכזי. החברה העומדת מאחוריו נוסדה על ידי ברם כהן, מעסיקה היום יותר מ-100 עובדים ואחראית בין השאר על תוכנת הטורנטים הפופולארית µTorrent.

מעניין לציין שגם לסקייפ, שירות הצ'אט הפופולארי של מיקרוסופט שהגיע לא מזמן ל-300 מיליון משתמשים, יש שורשים בעולם שיתוף הקבצים. השירות, שפועל גם כן בעזרת טכנולוגיית P2P, פותח על ידי אותם מתכנתים שיצרו את תוכנת שיתוף הקבצים Kazaa.

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime