בזמן שחברות הסלולר הישראליות פורסות את רשת הדור החמישי בעצלתיים, בבייג'ינג כבר מסתכלים על הדור הבא: סין טוענת שהיא שיגרה את לווין הדור השישי (6G) הראשון לחלל – כדי לבחון את אורכי הגל שישמשו את רשת הסלולר של העתיד.

הפיתוח של רשת הדור השישי נמצא בחיתוליו, כך שלא ברור אילו טכנולוגיות ישולבו בתקן המסחרי או מה יהיו שימושיה האפשריים של הרשת; בהתאם, הלוויין עצמו כולל מעט מאוד "טכנולוגיית 6G". דבר אחד כן ידוע: התדרים העתידיים יאפשרו מהירויות גבוהות בהרבה ויצמצמו את השיהוי (Latency) עוד יותר, שגם כך ירד ברשת הדור החמישי (5G) לרמה מינימלית שמאפשרת לבצע ניתוחים מורכבים ולנהוג במכוניות מרחוק.

לפי הדיווחים, התכונות של רשת הדור השישי יתעלו על המגבלות הטכנולוגיות הנוכחות ויאפשרו מציאות רבודה מורחבת והולוגרמות ניידות באיכות גבוהה. זאת, הודות לגלים בספקטרום טרה-הרץ – שיציעו מהירות גלישה גבוהה פי 100 מרשת הדור החמישי וקיבולת גבוהה יותר. הניסוי הסיני יבחן את יישומם של גלי טרה-הרץ בחלל, כשהמטרה הראשונה היא לקדם את שירותי האינטרנט הלווייני שסובלים ממגבלות במהירות, בקיבולת ובשיהוי.

סין היא לא היחידה שמשקיעה מאמצים רבים בפיתוח הטכנולוגיה החדשה. לפי הדיווחים, תוכנית 6Genesis של אוניברסיטת אולו הפינית, המפתחת את הטכנולוגיה החדשה, נערכת בימים אלה בצפון פינלנד עם תקציב העתק של 251 מיליון אירו. גם ארצות הברית נכנסה למירוץ, וכמובן ענקית הסלולר הדרום-קוריאנית, סמסונג, ששואפת להרחיב את שליטתה בתחום הרשתות הסלולריות. ככל הנראה, תקן הדור השישי יגובש עד שנת 2028 – כשהרשתות הראשונות צפויות להיפרש כבר בשנת 2030.