צעד קטן לרובוט, צעד גדול לאנושות? טסלה הציגה הלילה (בין שישי לשבת) אבטיפוס מתקדם של הרובוט דמוי האדם שלה – "אופטימוס". הוא עלה לבמה באירוע של החברה שמוקדש לפיתוח בינה מלאכותית שהתקיים בעמק הסיליקון. על פניו, מדובר בהופעה מרשימה: הרובוט יצא אל הבמה, עשה כמה צעדים, הסתובב וגם נופף לקהל. אבל זה הכול - אלה הן המשימות המורכבות ביותר שהצליח לבצע עד כה.

בטסלה מודעים לכך שהרובוט שלהם עדיין לא מספיק משכנע, ואופטימוס רחוק גם מהחזון של הבעלים של טסלה, אילון מאסק, לגבי רובוט דמוי אדם שיוכל אולי לשנות את העולם. ועדיין, מאסק הודיע כי הרובוט יכול לעשות הרבה מעבר למה שהראה לקהל ביום שישי. לדבריו הרובוט הוא עדין ולכן "פשוט לא רצינו שהוא ייפול".

 

 

מאסק הוסיף כי הבעיה בהצגה כזו של רובוט נובעת מכך שלרובוטים הללו "חסר מוח" ושאין להם מספיק אינטליגנציה כדי להתהלך ולנווט בכוחות עצמם. עם זאת, מנכ"ל טסלה הדגיש כי לאופטימוס יש יותר אינטליגנציה מאשר לרובוטים בעלי בינה מלאכותית שפותחו על ידי חברות אחרות. לדבריו, המטרה של טסלה היא ליצור רובוט עם "יכולות מרחיקות לכת" שעלותו תהיה פחותה מזו של מכונית, ואף תעמוד על פחות מ-20 אלף דולרים.

בטסלה התבססו על מערכת הבינה המלאכותית של כלי הרכב גם בבניית הרובוט. בחברה אף הראו סרטון של הרובוט שבו הוא נושא ארגזים ומזיז מוט מתכתי, אך המשימות הללו לא הודגמו על הבמה. העבודה על פיתוח הרובוט נמשכה בערך חצי שנה, ומאסק העריך כי ניתן יהיה לרכוש את הרובוט בעוד 3 עד 5 שנים.

וויל סמית' עם פוסטר של הסרט "אני רובוט" (צילום: reuters)
השחקן וויל סמית' כוכב הסרט "אני, רובוט" עם פוסטר של הרובוט דמוי האדם "סאני" | צילום: reuters

אף על פי שלאופטימוס של טסלה אין מוח פוזיטרוני והוא לא מתוכנת לפי חוקי הרובוטים של אסימוב, בטסלה מנסים לעצב אותו בצורה קרובה לזו של בני האדם. לאופטימוס יש 5 אצבעות בכל כף יד ואף מערכת דמוית גידים. לפי העובדים, הוחלט לעצב כך את הרובוט כדי שיוכל לבצע פעולות שדומות כמה שיותר לאלה של בני האדם.

ועדיין, החזון של טסלה לגבי אופטימוס מזכיר את מה שניתן כיום למצוא רק במדע הבדיוני - גדודי רובוטים דמויי אדם שיכולים לעשות "פעולות שימושיות" שכוללות, כך לפי מאסק, הכנת ארוחת ערב, כיסוח הדשא ואף לשמש כבייביסיטר. לאלה החוששים מהשתלטות רובוטית על העולם, אפשר להשמיע צפירת הרגעה: שום חברה שמפחתחת רובוטים עוד לא הצליחה לפצח את סוד התודעה האנושית, בטח שלא להשתיל אחת כזאת למכונה. לכן כנראה שיעברו עוד כמה שנים טובות עד שהחלומות של מאסק וגם של חלק מחובבי הרובוטים יתחילו להתגשם.