"על פי מחקרים, ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם - היא אחת המדינות המובילות בעולם בשיעור השימוש בסמארטפון וברשתות חברתיות וזה מוביל לבדידות", כך אומרת פרופ' נורינה הרץ, חוקרת בדידות ומהכלכלניות הגדולות בבריטניה, בכנס NEXT של קשת ו-mako בשיתוף טיקטוק. לדבריה, "כשהתחלתי את המחקר שלי, לא הייתי בטוחה אם רשתות חברתיות אכן מהוות בעיה בכל הנוגע לבדידות, אבל אחרי כמה שנים של התעמקות בנושא ובמחקרים, עכשיו אני בטוחה שזה נכון".

במחקר שנערך לאחרונה על ידי אוניברסיטת סטנפורד התבקשו 1,500 סטודנטים להשתמש בפייסבוק כרגיל, ו-1,500 אחרים התבקשו להפסיק להשתמש בפייסבוק למשך חודשיים. הקבוצה שהפסיקה להשתמש הייתה שמחה יותר בצורה ניכרת והרבה פחות בודדה. לדבריה של הרץ "הפסקת השימוש בפייסבוק נתנה להם חצי מהתועלת שהיו מקבלים מטיפול פסיכולוגי. האינטראקציות ברשתות החברתיות הן כמו מזון מהיר, כך שאנחנו מלעיטים את עצמנו בפייסבוק וטוויטר".

"אילו היינו אוכלים המון המבורגרים, לא היינו מרגשים שבעים. זו אותה תחושה כשאנחנו מתקשרים בעיקר ברשתות החברתיות. בעיה נוספת היא ההתמכרות שהרשתות הללו יוצרות. הרשתות החברתיות מכרסמות באיכות הקשרים שלנו עם אנשים, איתם אנחנו נמצאים פיזית בחדר. וכמובן, יש את העובדה שהפלטפורמות הללו מתמרצות שנאה, התעללות, בריונות. הרשתות החברתיות הן חברות הטבק של המאה ה-21 ויש לפקח עליהן ככאלו כשזה מגיע לילדים".

מלבד עניין הבדידות, היזם שאול אולמרט הזהיר בכנס מאיבוד הפרטיות. "פייסבוק ואינסטגרם מייצרות פעולה פסיכולוגית על המשתמש, שגורמת לו לצרוך עוד ועוד ממנה בלי גבולות ובדרך מאד לטשטש את ההגנות שאני חושב שאנשים צריכים לשים לעצמם לגבי הפרטיות שלהם, לגבי היכולת שלהם לנטר מידע ולהבין איזה מידע הוא אמין ואיזה לא".

לדברי אולמרט "השוו את אופן התנהלותן לארגוני פשיעה. אני חושב שאם נשמעתי קצת הזוי או תימהוני כשדיברתי על זה לפני איקס שנים, אני שמח לראות שזה חלק מהשיח היום, אני חושב שזה עדיין לא מספיק, עדיין צריכה גם הרגולציה לעשות הרבה יותר. הייתי שמח אם היינו מהווים אור לגויים ולוקחים יוזמה לעצור ולהגביל ולמצוא קצת הגנות יותר טובות על ציבור המשתמשים. טוב נעשה אם נעזור לענקיות הטכנולוגיה לעצור ולהגביל ולמצוא קצת הגנות יותר טובות על ציבור המשתמשים".

יועז הנדל, עד לפני כחודשיים שר התקשורת בממשלת ישראל סיכם ואמר כי "יש כאן תעשייה שלמה, ציונית, חשובה במדינת ישראל, עם היסטוריה ארוכה של דיווח ושל פרשנות. כיוון שעתידה לוט בערפל, כן צריך לייצר איזונים ובלמים וכן צריך להיכנס לתחומים שעד היום נזהרנו מלהיכנס אליהם".