הוול סטריט ג'ורנל דיווח אמש (שבת) כי טוויטר נמצאת במגעים לרכישת טיקטוק. גורמים המעורים בפרטים מסרו לעיתון כי אם העסקה תתממש, טוויטר תהיה אחראית על פעילות אפליקציית טיקטוק בארצות הברית. טוויטר סירבו להגיב על הדיווח, ומטיקטוק נמסר כי הם "לא מגיבים על שמועות".

הדיווחים על המגעים בין החברות מגיעים אחרי שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חתם על צו שבמסגרתו טיקטוק תיחסם ב-15 בספטמבר, אם פעילותה לא תעבור עד אז תחת חסותה של חברה אמריקנית. רכישת אפליקציה כמו טיקטוק, עם יותר ממאה מיליון משתמשים רק בארצות הברית, עשויה להניב רבות לטוויטר – שברשותה כ-186 מיליון משתמשים בלבד ברחבי העולם.

עד כה, החברה הבולטת ביותר שקיימה מגעים לרכישת טיקטוק היא מיקרוסופט. בשבוע שעבר היא נאלצה להשהות את מגעיה עם טיקטוק בעקבות איומיו של טראמפ לחסום את האפליקציה, אך מנכ"ל החברה סאטיה נאדלה הצליח להשיג ארכה של 45 יום להשלמת העסקה. לפי ההערכות, מיקרוסופט התכוונה לשלם בין עשרה מיליארד דולר לשלושים מיליארד דולר עבור רכישת האחזקות של טיקטוק מ-ByteDance הסינית.

לאור הדיווחים, לא ברור כיצד טוויטר תוכל להתחרות במיקרוסופט: שווי השוק של הרשת החברתית של ג'ק דורסי עומד על 29 מיליארד דולר בלבד, לעומת 1.6 טריליון הדולר של מיקרוסופט. יחד עם זאת, יתכן שטוויטר דווקא תרוויח מגודלה: "בגלל שהיא חברה קטנה ביותר, בטוויטר הגיעו למסקנה שהיא לא תיאלץ להתמודד עם העין הבוחנת של בית הנבחרים האמריקני כמו מיקרוסופט ומתחרותיה האחרות", נכתב בעיתון האמריקני.

"עסקה עם טיקטוק היא כמו כוס תרעלה"

בתוך כך, מייסד מיקרוסופט ביל גייטס התייחס לעסקה האפשרית עם טיקטוק בתור "כוס תרעלה". בראיון למגזין Wired, הבהיר גייטס שרכישה של אפליקציה כמו טיקטוק לא תהיה קלה או פשוטה. עוד ציין גייטס כי להיות שחקנית גדולה בענף הרשתות החברתיות "זה לא עניין פשוט", מאחר שמיקרוסופט תיאלץ להתמודד עם תחום חדש – בקרת תוכן. יחד עם זאת, גייטס הוסיף שזה "כנראה דבר טוב" להתחרות מול פייסבוק.

כאמור, דבריו של גייטס מגיעים ימים ספורים אחרי שמיקרוסופט אישרה את קיומם של המגעים להפעלת טיקטוק בארצות הברית, באוסטרליה, בקנדה ובניו זילנד. לפי הפייננשל טיימס (Financial Times), מיקרוסופט שוקלת גם לרכוש את פעילותה העולמית של טיקטוק – אך מגעים אלה נמצאים בחיתוליהם.

 >> האם טיקטוק תיקבר סופית? הכירו את אינסטגרם רילס