ארה"ב ממשיכה במלחמת החורמה שלה נגד טיקטוק: ניו יורק מצטרפת למדינות רבות שעשו זאת לפניה, שאסרו על שימוש באפליקציה ממכשירים הנמצאים בבעלות העירייה. דובר העירייה הצהיר: "למרות שהרשת החברתית מחברת נהדר את תושבי ניו יורק זה לזה ולעיר, אנחנו חייבים להבטיח שאנו משתמשים בפלטפורמות האלו בצורה מאובטחת", אמר והוסיף, "אני בוחן ומקדם אמצעים שונים שנועדו לשמור על בטיחות הנתונים של תושבי ניו יורק".

סקירה של ​​אחראי הסייבר של העיר מצאה שטיקטוק "מהווה איום אבטחה על הרשתות של העיר", בתגובה אסר על עובדי העירייה להוריד או להשתמש באפליקציה במכשירים בבעלות העיר. פיקוד הסייבר של ניו יורק לא הגיב לטענות הללו.

טיקטוק (אילוסטרציה: BigTunaOnline, shutterstock)
טיקטוק | אילוסטרציה: BigTunaOnline, shutterstock

כל זה קורה בזמן שטיקטוק עומדת בפני הגבלות ואיסורים הולכים וגדלים בארה"ב ובעולם. האפליקציה אסורה במכשירי הממשל הפדרלי, מכשירים מוסדיים בעשרות מדינות ואוניברסיטאות רבות אסרו על השימוש בה דרך Wifi. 

בחודש מאי האחרון מדינת מונטנה הפכה למדינה הראשונה שהלכה רחוק יותר ואסרה באופן כללי על השימוש בטיקטוק בתחומה. התיקון אמור להכנס לתוקף בינואר 2024, אם בתי המשפט לא יבטלו את החלטות המחוקקים.

גל האיסורים מגיע בעקבות החשש של רבים בארה"ב שהאפליקציה משתפת נתונים עם הממשל הסיני. יתרה מכך, כמה מחוקקים מאמינים שטיקטוק משמשת את המפלגה הקומוניסטית הסינית כדי לרגל אחרי תושבי ארה"ב. לא כל המומחים מסכימים על עומק המעורבות של ממשלת סין, אבל האפליקציה בהחלט מאיימת על הדומיננטיות של אמריקה בתחום הטכנולוגי.