מחקר שנערך בבית החולים מאונט סיני בניו יורק מצא ששעונים חכמים כמו פיטביט, גארמין ואפל ווטש (Apple Watch) יכולים לזהות הידבקות בקורונה שבעה ימים לפני הופעת הסימפטומים - וגם לפני שניתן לאתר את הנגיף בבדיקות הנפוצות. זאת, בעזרת זיהוי מגמה ספציפית של אי-יציבות בדופק, שנחשבת מזוהה עם הנגיף. 

המחקר התבסס על כמעט 300 עובדי הקומפלקס הרפואי, שענדו את השעון החכם של אפל החל מ-29 באפריל ועד 29 בספטמבר. הודות למד הדופק של השעון, הצליחו החוקרים לזהות את השינויים בקצב הלב האופיינים לקורונה, ולבנות מודל לזיהוי מוקדם של ההידבקות בנגיף. "המטרה שלנו הייתה לזהות הידבקות בזמן שהיא מתרחשת, או לפני שאנשים יודעים שהם חולים. כבר קודם ידענו ששינויים תכופים בדופק יכולים להעיד על תהליך דלקתי שמתפתח בגוף, וקורונה היא תהליך דלקתי במיוחד. זה מאפשר לנו לחזות הידבקות לפני שהנדבקים יודעים על כך".

אפל לא הייתה שותפה במחקר של בית החולים הממוקם במנהטן, ולמעשה, מחקרים במוסדות נוספים העלו תוצאות דומות. כך, ממחקר נפרד שנערך בסטנפורד, שלטובתו השתמשו גם בשעונים של פיטביט וגרמין, עלה כי 81 אחוזים מהנדבקים הציגו שינויים בדופק עד תשעה ימים וחצי לפני תחילת הסימפטומים. 

בשנים האחרונות הפכו השעונים החכמים לכלי עם פוטנציאל משמעותי לשימושים רפואיים, עם הוספתן של תכונות כמו מדידת רמת החמצן בדם. המכשירים הללו נמצאים על הזרוע לאורך שעות היום, ולכן יכולים להזרים מידע סטטיסטי באופן קבוע ואחיד.