סמארטפונים זולים - כאלה שמיוצרים בעיקר לשוווקים מתפתחים או כאלה שיצאו לפני שנתיים-שלוש ועדיין נמכרים - יכולים לפעמים להספיק בהחלט למשתמשים שלא צריכים את המכשירים הכי מהירים והכי חזקים שיש. הרבה מהם מאפשרים לגלוש, לדבר, להתכתב בסמס, וואטסאפ או מייל, להעלות סטטוסים ותמונות לרשתות החברתיות, לעשות שיחות בסקייפ ואפילו לנווט בווייז בלי להיתקע כל רגע.

סמסונג וסוני המוכרות, למשל, הן אפשרות סבירה בהחלט, אך אין שום סיבה לפחד ממכשירים סיניים כמו היונידן והמייזו, שהם לא רעים בכלל וגם בין היפים מהרשימה.

נכון, הם לא מהירים באותה מידה כמו המכשירים החדשים והחדישים ביותר, המצלמה תוציא תמונות קצת פחות טובות, מיעוט הזכרון יגביל אתכם במספר התמונות שאפשר לצלם והאפליקציות שאפשר להתקין ולהפעיל. כמו כן, מפתחי אפליקציות לא תמיד מתחשבים בבעלי סמארטפונים ישנים וגרסאות חדשות שלהן עלולות לעבוד ממש לאט ואולי אפילו לא לעבוד בכלל - כי מבחינת חברה שעושה אפליקציות, אם יש מיליון לקוחות עם אייפון וגלקסי 6, ו-100 לקוחות עם גלקסי 3, נחשו את מי היא תעדיף.

 

 HTC Desire 320 

 

 

HTC Desire 510

 

Meizu M2 Note

 

Samsung Galaxy J1

 

 

Uniden Prime

 

 

Sony Xperia E4

כמה מהתכונות האופייניות למכשירים כאלה הן מסך קטן, שעלול להיות מעט קשה לקריאה עבור מבוגרים - מה שאפשר לפתור על ידי התקנת אפליקציה שמציגה ממשק עם אותיות מוגדלות, כמו UIU הישראלית; חוסר תמיכה בדור הרביעי, שכרגע ממילא לא מורגש אך בעוד שנתיים-שלוש, כאשר הרשת החדשה בישראל תהיה מהירה יותר, עשוי להתגלות כלא מספיק עבור צפייה בווידאו בהזרמה מהרשת או שיחות וידאו; חלק מהמכשירים במחירים הנמוכים מגיעים בלי מצלמה קדמית, כך שלא נוח לצלם סלפי ועוד פחות מזה לנהל שיחת וידאו עם הנכדים; ומכשיר יד שנייה או מחודש עלול להיות חתול בשק, מאחר והשחיקה של המכשיר והסוללה מאוד משפיעים. במקרה הזה היינו ממליצים לקנות רק ממישהו שממש סומכים עליו, ואולי רק כמכשיר חירום למקרה של קלקול.

למרות הכל, עבור חלקנו הפשרות האלו הן בהחלט משהו שאפשר לחיות איתו, במיוחד לאור סכומי הכסף שהן חוסכות לנו - מה גם שלא חסרים מכשירים יוצאים מהכלל שחלק או כל החסרונות המוזכרים לא נוכחים בהם. בכתבה סקרנו רק מבחר מהטלפונים הקיימים בשוק, אך מותגים רבים נוספים בהחלט יכולים לספק אתכם אם אין דרישות גבוהות מדי.