סין פרסמה אתמול (רביעי) טיוטת לחוק חדש למעקב אחר משך הזמן שקטינים מבלים באינטרנט בכל יום. ההצעה של מינהל מרחב הסייבר של סין (CAC) מציגה "מצב לקטינים", שיגביל את סוג התוכן שהצעירים מקבלים, בהתאם לגילם, ויגביל את השימוש בנייד שלהם לשעתיים בלבד.

לפי החקיקה החדשה, קטינים לא יורשו לגשת למכשירים הניידים שלהם בשעות הלילה בין 22:00 ל-6:00 בבוקר ויסתמכו על ההורים שיפעילו את "מצב קטין" במכשיריהם. בזמן הזה המבוגרים יוכלו "לבצע את חובות האפוטרופסות" שלהם ו"להדריך את הקטינים להרגלי גלישה טובים", נכתב בהצעה. הרגולציה תחייב גם מסופים ניידים חכמים, יישומים ופלטפורמות הפצה כדי לתת להורים דרך להפעיל את "מצב הקטין" ויצטרכו להכין פרוטוקולים לטיפול בכל תלונות או דיווחים הקשורים לקטינים.

הפלטפורמות יצטרכו לזהות כל מידע בלתי חוקי לפני שהוא עושה את דרכו למכשירם של הקטינים, כולל "מידע שעלול להשפיע על בריאותם הפיזית והנפשית", אם כי הרגולציה אינה קובעת מה באמת כוללת הקטגוריה הזו.

הגבלות מופרדות לקבוצות גיל, כאשר ההפרדה משתנה בהתאם ל"בריאות הנפש" של המשתמש להתמודדות עם התוכן. מגבלות הזמן יאכפו גם הן בהתאם לגיל המשתמש. על פי הצעת התקנה, אנשים מתחת לגיל שמונה יוגבלו להשתמש בסמארטפון שלהם למשך 40 דקות בלבד ביום, בעוד שבני 8 עד 16 יכולים להשתמש בטלפון למשך שעה ביום וקטינים בגילי 16 עד 18 יכולים להשתמש במכשיר שלהם עד שעתיים בכל יום.

אם קטין ינסה לגשת למכשיר שלו מעבר למגבלת הזמן, ההורה או האפוטרופוס שלו יקבלו הודעה, ואם הילד ירצה לבקש רשות להרחיב את השימוש באינטרנט, הוא יצטרך לשלוח בקשת חריגה רשמית להורה או לאפוטרופוס שיצטרך לחתום עליה.

הרגולציה גם מתמודדת עם התוכן מבוסס הגיל, היא ממליצה לילדים מתחת לגיל שלוש לקבל גישה לשירי ילדים ולחינוך וממליצה לבני 8 עד 12 לצפות בתכני השכלה כללית וכישורי חיים, ובנוסף יוכלו לצפות בחדשות שממשלת סין רואה כמתאימה לקבוצת הגיל שלהם.

לרוב המכשירים החכמים יש מערכת בקרת הורים במשך שנים, אבל נראה שהממשלה הסינית רוצה להגביר שוב את רמת השליטה שלה על מה שאזרחיה יכולים לראות באינטרנט. ולמרות שה-CAC אומר שהפלטפורמות המקוונות אחראיות לציית לתקנות, הוא לא מפרט אילו עונשים הם או ההורים יקבלו, אם בכלל.

שי היילונג, עורכת דין במשרד עורך הדין של שנחאי שנלון, אמרה לרויטרס כי הרגולציה החדשה תקשה יותר ויותר על חברות אינטרנט לספק את שירותיהן. "יצטרכו להשקיע מאמצים רבים ועלויות נוספות כדי ליישם כראוי את הדרישות הרגולטוריות החדשות הללו, גם הסיכון לאי ציות יהיה גבוה מאוד. אז אני מאמין שחברות אינטרנט רבות עשויות לשקול לאסור ישירות על קטינים להשתמש בשירותיהם".

עם זאת, ג'אנג יי, מנכ"ל חברת המחקר iiMedia, טען כי המדיניות החדשה תסייע לכאורה למותגי סמארטפונים כמו אפל, שיאומי ו-וואוי על ידי הגדלת מספר ההורים שיאפשרו לילדיהם להשתמש בסמארטפון. "אם ההגנה על קטינים אינה מקיפה, ההורים יהססו לתת לילדים להשתמש בטלפונים שלהם", אמר יי ל-South China Morning Post.