קים ז'ונג און ורי סול ג'ו (צילום: ap)
מכחיש קשר אבל משבח. קים ג'ונג-און | צילום: ap

"איננו יודעים היכן באמריקה נמצאת Sony Pictures, או בגין אילו עוולות היא הפכה למטרה להתקפה, ואיננו מרגישים צורך לדעת", כך מסר בתחילת השבוע דובר מטעם נציבות ההגנה הלאומית של קוריאה הצפונית, בתגובה לפרסומים לפיהם המדינה אחראית לפריצה לחטיבת הסרטים של סוני. "אך מה שאנו יודעים בבירור הוא ש-Sony Pictures היא אותה אחת שעמדה להפיק סרט המסייע לפעולת טרור ופוגע בכבודה של ההנהגה העליונה".

הדובר הוסיף כי מדובר ב"מעשה צודק" וכי בהחלט ייתכן כי מאחוריו עומדים "תומכינו" ומטרתו "לשים סוף לאימפריאליזם של ארה"ב".

למרות ההכחשה הקוריאנית, יותר ויותר פרטים על הפריצה מחזקים את החשדות כי המדינה הבדלנית ביותר בעולם עומדת מאחוריה. בימים האחרונים פרסם חוקר האבטחה קורט באומגרטנר מחברת קספרסקי מחקר על התוכנה ששימשה את הפורצים. לדבריו, ניכר כי היא נוצרה על ידי אותה גורמים שתקפו את מחשבי ענקית הנפט הסעודית ערמקו ב-2012 ואת מערכת הבנקאות של קוריאה הדרומית ב-2013.

בנוסף, הודעה שהועלתה לרשת, לכאורה על ידי קבוצת Guardians of Peace האחראית לפריצה לסוני, מספקת לראשונה סיבה לפריצה, כאשר ברור למדי שהכוונה לסרט "הראיון": "כבר נתנו את הדרישה הברורה שלנו לצוות ההנהלה של סוני, אך, הם סירבו להסכים. נראה שאתם חושבים שהכל יהיה בסדר, אם תמצאו את הפורץ, ובינתיים מתעלמים מדרישתנו. אנו שולכים לכם את אזהרתנו שוב. בצעו אותה אם אתם רוצים להימלט מאיתנו. והפסיקו מייד להראות את הסרט הטרוריסטי שיכול לשבור את השלום האזורי ולגרום למלחמה!".

לא רק מדרישות ההאקרים התעלמה סוני עד כה. גם תגובות לתקשורת היא לא סיפקה מאז התגובה הראשונית הלקונית. אך השבוע הגיע לאתר Re/Code מייל ששלח מנכ"ל אולפני סוני, מייקל לינטון, לעובדים. המייל הוא העברה של הודעה ששלח קווין מנדיה, מייסד חברת האבטחה Mandiant שנשכרה לטפל בפריצה לסוני. הוא כותב כי "המתקפה הזו חסרת תקדים בטבעה. הרושעה (תוכנה זדונית) היתה בלתי ניתנת לזיהוי על ידי תוכנות אנטי-וירוס סטנדרטיות והיתה מזיקה וייחודית דיה לגרום ל-FBI להזהיר ארגונים אחרים מאיום דומה. למעשה, היקפה של המתקפה שונה מכל מה שהגבנו לו בעבר, שכן מטרתה היתה גם להשמיד נכסים וגם להפיץ מידע חסוי לציבור. בשורה התחתונה", הוא מסכם, "זהו פשע חסר תקדים ומתוכנן היטב, שבוצע על ידי קבוצה מאורגנת".

אין תמונה
נרשמת למלונות בשם "כסף מזומן". ג'סיקה אלבה

בינתיים, מאגר הקבצים הענק שהודלף על ידי ההאקרים לא מפסיק לספק חומרים מעניינים. בימים האחרונים פרסם אתר פיוז'ן רשימה של כינויים, בהם משתמתשים על פי מסמכים שדלפו ידועני הוליווד במסעותיהם כדי למנוע זיהוי. כך, למשל, ג'סיקה אלבה נוהגת להזמין חדרים בבתי מלון תחת השם Cash Money ("כסף מזומן"), טובי מגווייר קורא לעצמו Neil Deep (משחק מילים שפירושו "כריעה נמוכה") והשחקן/קומיקאי/כותב רוב שניידר משתמש בכינוי Nazzo Good (משחק מילים שמבוסס על הביקורות לסרטיו: "לא כל כך טוב"). כמו כן, דיווח האתר כי מצא רשימות פרטי קשר של שחקנים מסרטי סוני, ביניהם בראד פיט, טום הנקס, ג'וליה רוברטס וג'ונה היל.