דניס אוסטין, שותף מייסד של פאואר פוינט, נפטר בביתו בלוס אלטוס, קליפורניה, ב-1 בספטמבר כשהיה בן 76, כך מדווח הוושינגטון פוסט. בנו, מייקל אוסטין, סיפר שהוא חלה בסרטן ריאות ששלח גרורות גם למוחו.

אוסטין למד הנדסה במספר אוניברסיטאות, בהן MIT ו-UC סנטה ברברה, לפני שהלך לעבוד כמפתח תוכנה. בסופו של דבר, הצטרף לחברת התוכנה Forethought והיה שותף בפיתוח פאואר פוינט. החברה הוציאה את התוכנה ב-1987, ומיקרוסופט רכשה את החברה רק כמה חודשים לאחר מכן. אוסטין שימש כמפתח הראשי של פאואר פוינט מ-1985 עד 1996 כשפרש.

Microsoft PowerPoint, פאואר פוינט (צילום: Wachiwit, shutterstock)
Microsoft PowerPoint, פאואר פוינט | צילום: Wachiwit, shutterstock

הוושינגטון פוסט מציין שרוברט גאסקינס, מייסד אחר של פאואר פוינט, כתב בספרו: Sweating Bullets: Notes about Inventing PowerPoint, שאוסטין המציא לפחות ממחצית מרעיונות העיצוב העיקריים בתוכנה, והוסיף שאם הוא לא היה מעצב את התוכנה, "אף אחד לא היה שומע עליה".

למרות שכבר 36 שנים היא נחשבת לתוכנה הנפוצה ביותר להכנת מצגות, יש לה גם מבקרים חריפים. ג'ף בזוס, מייסד אמזון, אמר פעם: "הוצאנו מחוץ לחוק מצגות פאואר פוינט באמזון", וכינה את המהלך "כנראה הדבר הכי חכם שעשינו אי פעם". סטיב ג'ובס צוטט בביוגרפיה של וולטר אייזקסון שאמר: "אנשים שיודעים על מה הם מדברים לא צריכים פאואר פוינט".

ה"אטלנטיק" פרסם בחודש שעבר כתבה שעסקה ב"פניקת הפאואר פוינט הגדולה של 2003", וכתב שלפני 20 שנה, אנשים חשבו שהיא "תשחית את המוח שלנו, תדרדר את התקשורת ותבזבז את זמננו".

למרות התחרויות שקמו לה, כמו קאנבה וגוגל סליידס, התוכנה נותרה חלק מרכזי בחבילת הכלים המשרדיים של מיקרוסופט עד היום. לאחרונה החברה החלה להוסיף כלי בינה מלאכותית לפאואר פוינט באמצעות Copilot, עוזר הבינה המלאכותית של Microsoft 365, שמחליף את קליפי העוזרת המיתולוגית. ניתן לבקש ממנו ליצור מצגות או ליצור תמונות ולהתאים את הטון או הפורמט של הטקסט במצגת.