אנדרואיד, קיט קאט
פסל משוקולד? למה לא בעצם

לאורך השנים, גוגל נתנה לגירסאות השונות של מערכת ההפעלה אנדרואיד שמות משעממים למדי: Cupcake (עוגה) Donut (סופגנייה), Eclair (פחזנית), Froyo (יוגורט קפוא), Gingerbread (עוגת זנגביל), Honeycomb (חלת דבש), Ice Cream Sandwich (כריך גלידה) ו-Jelly Bean (סוכריית גומי). היום, משום מקום, נחשף שם הקוד של הגירסא הבאה של מערכת ההפעלה, והוא לא אחר מאשר מותג הממתקים קיט קאט (KitKat).

רגע, מה?

ובכן, נכון, גם אנחנו חשבנו את מה שעובר אצלכם בראש עכשיו: "KitKat הוא סימן מסחרי!". אך לפני שאתם ממהרים להסיק מסקנות ולתכנן את התביעה הבאה של חטיף השוקולד האהוב נגד גוגל, עליכם להבין כי מדובר בשותפות הדדית בין שתי החברות. אז נכון, כל השמועות עד עכשיו דיברו על Key Lime Pie בתור שם הקוד של הגירסא הבאה של מערכת ההפעלה שתתחיל באות K, אך דווקא ההחלטה המפתיעה להשתמש בשם KitKat מביאה איתה סיפור מרתק לא פחות. בריאיון לסוכנות החדשות הבריטית BBC, נסטלה וגוגל הסבירו בדיוק מדוע החליטו לשתף פעולה ולבחור בשם KitKat.

וגם:
>> מנגון אבטחה חדשני, הכירו את Nymi שיפתח לכם כל דלת
>> הכירו את המקלדת הדקה בעולם

במקור, גוגל אכן התכוונה להשתמש ב-Key Lime Pie בתור שם הקוד, אך לאחר שהבינה כי "מעט מאוד אנשים באמת מכירים את טעמו של פאי הלימון" החברה בחרה לשנות את השם, כאשר ההחלטה התקבלה עוד בסוף השנה שעברה. איך היא התקבלה? ככל הנראה, מישהו שעובד בצוות אנדרואיד בגוגל הציע את השם KitKat, שכן על פי השמועות החברה נוהגת לשמור חטיפי KitKat במטבח, אותם נוהגים חברי הצוות של אנדרואיד לזלול בעת לילה ארוך של קידוד.

אנדרואיד, קיט קאט
"העובדים בגוגל זוללים בלילה חטיפי קיט קאט"

"יכול בהחלט להיות שאמצא את עצמי מפוטר"

הרעיון קרם עור וגידים ובגוגל החלו לחקור את מקור השם KitKat ואת החברה ששולטת בזכויות על השם הזה, שהיא כמובן נסטלה. מנהל השותפויות הגלובאליות באנדרואיד, ג'ון לאגרלינג (John Lagerling) כינס שיחת ועידה עם הגורמים המתאימים בנסטלה ו-24 שעות לאחר מכן – ההסכם כבר נחתם והשם הותר לשימוש. פטריס בולה (Patrice Bula), מנהל השיווק של נסטלה סיפר ל-BBC כי לקח לחברה פחות משעה בכדי לגבש את ההחלטה, למרות שהצהיר כי היה מודע לסיכונים שעלולים לנבוע מהמיתוג המשותף.

"יכול בהחלט להיות שאמצא את עצמי מפוטר" סיפר בולה. "כאשר אתה מנסה להוביל דרך חדשה של אפיון מותג ולא דרך מסורתית, הסיכון הוא תמיד הרבה יותר גבוה. אתה יכול ללכת מסביב לבריכה 10 פעמים ולתהות אם המים קרים או חמים, או שאתה יכול לקפוץ ולדעת בעצמך" ובכן, הקפיצה נעשתה והחברות קיימו מפגש חשאי בכנס MWC האחרון שהתקיים בברצלונה בחודש פברואר בכדי לסגור את כל הפרטים האחרונים של העיסקה.

Win-Win לשני הצדדים

מהסיפור הזה עולות כמה תובנות. הראשונה היא שגוגל הצליחה לשמור קרוב לחזה כל כך הרבה זמן (קרוב לשנה) את השם החדש, למרות שהסיכויים להדלפתו היו גדולים למדי (פרט כל כך עסיסי יכל להיות מודלף בקלות על ידי שני הצדדים). כל אתרי הטכנולוגיה בעולם היו בטוחים שהשם נשאר בעינו Key Lime Pie, ועל כך מגיע קודם כל שאפו גדול לגוגל שהצליחה להכריז על הגירסא החדשה בהפתעה גמורה. התובנה השנייה היא השם עצמו – עצם שיתוף הפעולה עם חברה כמו נסטלה, מיתוג של אנדרואיד כמערכת הפעלה כיפית וקלילה יותר ובחירה בשם של חטיף שוקולד שכולם מכירים – מהווה מהלך שיווקי גאוני.

את הסיפור המלא אודות השמות השונים של גירסאות אנדרואיד השונות תוכלו למצוא באתר מיוחד שהושק בלינק הבא. לגבי העדכון עצמו, גירסא 4.3 הושקה בסוף חודש יולי האחרון – כך שצפויים עוד כמה עדכונים משניים (4.3.1, 4.3.2 וכד') בחודשים הקרובים לפני השקה של גירסא חדשה למערכת ההפעלה. באתר היעודי שהושק גוגל מכריזה כי אנדרואיד מפעילה באופן רשמי יותר ממיליארד סמארטפונים וטאבלטים ברחבי העולם – מספר גדול בהרבה ממתחרותיה. על פי גוגל, המטרה הראשית של החברה בגירסא 4.4 היא להפוך את אנדרואיד למערכת הפעלה בעלת חווית שימוש מדהימה, שתהיה זמינה לכולם.

שוקולד בצורת אנדרואיד

מהצד של KitKat, מתברר כי נסטלה תשיק מהדורה מוגבלת של החטיף השוקולדי, כאשר על העטיפה יתנוסס בגאון הסמל הרובוטי של אנדרואיד. כחלק משיתוף הפעולה, החטיף בפנים יהיה רובוט אנדרואידי שיורכב מהשוקולד של KitKat, כאשר בתוך האריזה הצרכנים יוכלו למצוא קודים שיזכו אותם בקרדיטים לחנות של גוגל, ה-Play Store ואף אולי בטאבלטים חדשים של גוגל, נקסוס 7 ו-נקסוס 10.

סונדר פיצ'אי, ראש תחום אנדרואיד בגוגל, סיפר בפוסט בחשבון שלו ברשת החברתית Google Plus: "כאשר חזרתי מהטיול באסיה, התרגשתי מהבחור שקיבל את פניי — אני אוהב את פסל ה-Android Kit Kat החדש ולא יכול לחכות להשקת הגירסא הבאה של הפלטפורמה, אשר תהיה מתוקה כמו הממתק, אשר מהווה את אחד המועדפים עלינו בצוות אנדרואיד"

הידיעה התפרסמה במקור באתר Geektime