מרגישים את השינוי על המסך? מה, לא? כבר יותר משנה עברה מאז שהשכן שלכם, ואחריו עשרות אלפי ישראלים נוספים, עזבו את חברת הכבלים או הלוויין לטובת סלקום TV שעולה פחות מחצי, וחודש מאז שחצי מדינה נרשמה לנטפליקס, רק כדי לבטל את ההרשמה בסוף חודש הניסיון בגלל האכזבה מכמות התכנים הדלה. אבל הבשורה היא שהיום כבר לא חייבים לשלם מאות שקלים בחודש בשביל למצוא במה לצפות בטלוויזיה.

עכשיו יתכן שהוט ויס יעלו מחירים, לאחר שמועצת הכבלים והלווין ביטלה הוראה להקפיא העלאת מחירים כזאת. האם ובכמה יעלו המחירים עוד לא ידוע. אבל איש לא אסר עליהם להוזיל וזה לא קרה.

אספנו בשבילכם את כל האפשרויות החוקיות שעומדות כיום לרשותנו, מהיקר לזול.

מדמי מנוי של מאות שקלים בחודש – לשימוש בציוד קיים חינם

הוט

מחיר: 120-279 שקל לחודש (לא כולל חבילת ספורט מלאה)

הוט פייבר בוקס (צילום: HOT)
ממיר הפייבר-בוקס של הוט | צילום: HOT

חברת הכבלים מציעה כיום שלושה מסלולי מנוי, במחירים של 120, 219 או 249 שקל לחודש, שנעים בין חבילה צרה של 16 ערוצים לחבילה עם עשרות ערצים, כולל ערוצי פרימיום וספורט. על זה אפשר להוסיף עוד 30 שקל לחודש על שירות ה-VOD של החברה, שכולל אלפים רבים של סרטים וסדרות. החברה לא מסרה כמה עולה להוסיף את ערוצי הספורט בתשלום.

במחירים כלולים שלושה דגמי ממירים: הוט HD בתוכנית הבסיס, הוט HD Magic (מקליט) בתוכנית הביניים או הוט VOD בתוכנית היקרה. בנוסף, בשנתיים האחרונות השיקה הוט את ממירי הפייבר והפייבר מיני, שתומכים בצפייה בעד 4 ערוצים במקביל, הקלטה של עד 2 ערוצים במקביל ושימוש כסטרימר, המעניק גישה לתכנים מהמחשבים והסמארטפונים המחוברים לרשת הביתית. עלותם 30 שקל לחודש לממיר פייבר לסלון ופייבר מיני לחדר אחד, ו-10 שקל לכל מיני נוסף בבית. כל הממירים מגיעים עם ממשק עברי מלא ונוח, ובממירים החדשים אפילו ידידותי.

יס

מחיר: 119-320 שקל לחודש (כולל חבילת ספורט מלאה)

ממיר Yes Quattro (צילום: yes)
ממיר Yes Quattro | צילום: yes

בחברת הלוויין המנויים מתחילים ממחיר חודשי של 119 שקל ל-24 ערוצים עם ממיר פשוט, 210 שקל לחודש לחבילה רחבה יותר שכוללת ממיר HD ועד 5 ממירים ישנים, 219 שקל כדי להוסיף לחבילה הרחבה ממיר HD מקליט (בנוסף לממיר HD רגיל ועד 5 ממירים בסיסיים) או 229 שקל כדי להוסיף לכל זה גם את ממיר הקוואטרו של החברה, התומך בהקלטה של עד 6 ערוצים במקביל ו-2 מהם באופן קבוע בשעות הפריים-טיים וכולל אחסון בנפח 1,000 גיגה-בייט. לזה אפשר להוסיף ערוצי ספורט מורחבים במחיר של 45-66.4 שקל ושירות VOD עם אלפים רבים של סרטים וסדרות ב-24.70 שקל לחודש. הממשק של יס גם הוא בעברית מלאה ובעיצוב לא פחות יפה מזה של הוט.

כמו כן, ביס קיים גם שירות Go, שמעניק גישה לתכני ה-VOD דרך הסמארטפון או הטאבלט. מחירו כלול במנוי ה-VOD.

סלקום טי.וי

מחיר: 99 שקל לחודש

אין תמונה
סלקום טי.וי

השירות של סלקוםשהושק לפני שנה וחודשיים, מכוון גבוה: הוא מבטיח להיות חלופה לא נחותה משתי המתחרות הגדולות בתחום – בפחות מחצי מחיר.

תמורת דמי המנוי האחידים שלא ניתן להתמקח עליהם מקבלים חבילה אחידה לא פחות, שכוללת את ערוצי החינם של שידורי עידן+, ערוצים חיים כמו נשיונל ג'יאוגרפיק, CNN וספורט One וספריית VOD שמתיימרת להיות הגדולה בישראל – עם מאות סרטים וסדרות מישראל ומהעולם, שחלקם זמינים בישראל רק בשירות הזה. נציין שההיצע גם גדל מדי חודש. והכל כלול במחיר – גם הממיר, התומך בהתקנת אפליקציות אנדרואיד נבחרות כמו יוטיוב, דרכה ניתן לגשת לתכני וידאו נוספים, ואפילו אפליקציה שמאפשרת לצפות מכל מקום בכל תכני הווידאו – מלבד ערוצי עידן+, שכרגע אי אפשר לקלוט אותם בסמארטפונים וטאבלטים. גם הממשק יצא טוב וידידותי יותר מזה של יס והוט, וההתרגלות אליו מהירה מאוד.

השירות מסופק גם כאפליקציה בעלות חודשית של 39 שקל לרוכשי טלוויזיות חכמות של LG בישראל – כך שאם הוצאתם אלפי שקלים על טלוויזיה בעלת ממיר עידן+ מובנה, את התכנים של סלקום תקבלו במחיר מופחת. את אותו מחיר ניתן לשלם גם תמורת שימוש באפליקציה על סמארטפון או טאבלט ללא ערוצי עידן+.

טלוויזיה חכמה / ממיר אנדרואיד

מחיר: רכישה חד פעמית + מנויים לשירותי VOD לפי בחירתכם

טלוויזיות מודרניות מגיעות בדרך כלל עם ממיר עידן+ פנימי ומערכת הפעלה שתומכת בהרצת אפליקציות ושירותים שונים (כמו WebOS ב-LG או אנדרואיד בסוני), כך שאתם יכולים לבנות לעצמכם חבילת שירותים בלי לרכוש מכשיר נוסף.

לחילופין, ניתן לרכוש כיום בכמה מאות שקלים ממירי אנדרואיד שמתחברים לטלוויזיה ומאפשרים להפוך אותה לחכמה ולהתקין אפליקציות ושירותים.

אפשר גם לנצל את העובדה שגופי התוכן הגדולים מספקים את רוב תכני הוידאו שלהם חינם באינטרנט: זה לא סוד שכאן בקשת עובדים קשה כדי שגם מי שאין לו טלוויזיה, או שמעדיף לצפות בתכנים בשעות שאינן שעת השידור, יוכל לצפות בכל התוכניות בממשק ידידותי באתר ואפליקציית מאקו TV. גם לרשת יש אתר ואפליקציה. וגם לרשות השידור יש אתר ואפליקציה. ולערוץ 10 יש אתר. ואתר החינוכית כולל הכל מ"קרובים קרובים" ועד "גליליאו". ואם ממש משעמם לכם, ערוץ הכנסת משדר באינטרנט.

מעבר לכך ולערוצי עידן+, תוכלו ליהנות למשל מנטפליקס, שנפתח לישראל בחודש שעבר ומחיר המנוי בו לתכנים באיכות הראויה למסך כזה היא כ-39 שקל לחודש (10 דולר, אם כי יש גם מנוי באיכות נמוכה יותר בכ-31 שקל או 8 דולר לחודש). כרגע, זה אומר בעיקר סדרות מקור של נטפליקס וכמה סרטים ישנים ואהובים, אך בסך הכל מדובר בכמה מאות פריטים, לעומת כ-10,000 הזמינים בשירותי ה-VOD של יס והוט. הממשק הוא היתרון העיקרי של נטפליקס - הוא מינימליסטי להחריד וכל מה שצריך הוא לבחור סדרה והיא תתחיל מהמקום בו עצרתם בעבר. החסרון העיקרי: אין עברית. לא בממשק, לא בכתוביות, לא בדיבוב לתכני ילדים. דרושה אנגלית ברמת שפת אם.

כמובן שבנוסף לשירותים בתשלום כמו נטפליקס, ניתן ליהנות בטלוויזיות עם אפליקציות גם מסרטונים חינם, החל מיוטיוב ועד סטרימינג של תכנים מהמחשב הביתי או אפילו אפליקציות של גופי השידור השונים בישראל (ראו פרק אפליקציות/אתרים). הבעיה היא ששימוש באפליקציות על מסך הטלוויזיה, שלרוב אינו מחובר למקלדת או עכבר, מסורבל למדי. קחו בחשבון שתבלו יותר זמן בזפזופ.

הטלוויזיה החכמה של סמסונג כוללת מבחר אפליקציות וידאו, כולל נטפליקס ו-makoTV, ערוצי ברוסית. סמסונג מציעה מנוי SmartVOD בעלות של 30 ש"ח לחודש (כולל גם סרטים לא חדשים), סרטים חדשים ב 17.99 ₪ ומבצעים על סרטים ישנים יותר או סרטים במבצע. 

Innova TV

מחיר: 400 שקל לממיר + 30 שקל לחודש לשירות + 15-18 שקל לסרט

מיזם הטלוויזיה של החברות גטר ו-Vonetize מציע ממיר עידן+ עם שירות VOD בממשק עברי מלא וידידותי, כדי שלא תרגישו שחסר לכם משהו. זה לא הממיר הכי זול בשוק, אבל גם לא אחד היקרים והוא מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד, עליה אפשר להתקין אפליקציות מיוטיוב ועד ג'ימייל. כי כשיימאס לכם ממרתון סרטים משנות ה-90, לקרוא מיילים על הטלוויזיה תהיה האפשרות היחידה בשעות השידורים החוזרים בערוצי עידן+. אל תחשבו אפילו לכתוב, אלא אם יש לכם המון סבלנות להקליד בעזרת כפתורי החיצים בשלט.

ממשק Smart VOD בטלוויזיות סמסונג וממיר InnovaTV

שירות ה-VOD של וונטייז מציע מגוון רחב למדי לעומת הגרסה המקומית של נטפליקס, וכאמור ממשק ותרגום בעברית שלא קיימים כלל בנטפליקס. אך אין בו את העושר העצום של השירותים המתחרים מבית יס והוט, וגם לא סלקום TV. מעבר לזה, המחיר לא משקף את העובדה הזו – דמי המנוי זהים, 30 שקל לחודש, אך לא כוללים גישה לכל התכנים, שחלקם דורש תשלום חד-פעמי של 15-18 שקל.

עידן+

מחיר: רכישה חד פעמית מכ-140 שקל ומעלה

את הערוצים המרכזיים – 1, 2, 10, 23, 33 ו-99 – ניתן כמובן לקלוט בעזרת ממיר עידן+ פשוט. מתישהו בנצח הקרוב צפויים להצטרף לשירות עוד כ-10 ערוצים. ויש גם ערוצי רדיו, כי הרי מה יותר כיף מלהדליק טלוויזיה כדי לשמוע רדיו. ממירי עידן+ עולים בשוק החל מכ-140 שקל ועד כמה מאות. כמובן שאם קניתם טלוויזיה בשנתיים האחרונות אתם בכלל לא צריכים ממיר, כי כולן היום כוללות אחד כזה. רק לחבר אנטנה ולקוות שתהיה קליטה. הממשק הוא לא שאלה, כי הרי אין בממירים האלה כלום מלבד מספרי ערוצים.

Chromecast

מחיר: 35 דולר (כ-136 שקל) + משלוח

הדור השני של מכשיר כרומקאסט של גוגל (צילום: גוגל)
מכשיר כרומקאסט מהדור השני | צילום: גוגל

מכשיר הכרומקאסט של גוגל, שכרגע לא ניתן להזמין ישירות לישראל אלא רק לקנות בחו"ל, הוא אלטרנטיבה שהופכת את הטלוויזיה למין שלוחה של הסמארטפון. הוא מתחבר לכל טלוויזיה בעלת שקע HDMI (כלומר: כל טלוויזיה שטוחה מהשנים האחרונות) ומאפשרת "לשגר" אליה תכנים מאפליקציות בסמארטפון.

פשוט נכנסים לאפליקציות השידורים הישראליות שהזכרנו קודם, ליוטיוב, נטפליקס או אפילו נגן הווידאו המובנה של הסמארטפון, מוצאים את מה שרוצים לראות ולוחצים על כפתור השידור למסך הגדול. בעצם, הסמארטפון הופך לשלט אינטראקטיבי של הטלוויזיה. איזה כיף. מצד שני, כרומקאסט לא מגיע עם תכנים משלו, ומבוסס על מה שתמצאו באינטרנט. בהצלחה עם זה.

רגע, אז מה הכי כדאי?

מגוון האפשרויות ההולך וגדל עם הזמן עלול לבלבל קצת. לכן, נעשה את זה פשוט ונאמ;לק לכם מה מתאים לכם (כנראה) לפי הצרכים והתקציב שלכם:

לא יכולים בלי כל שידורי הכדורגל והכדורסל החיים? יס והוט הן ברירת המחדל שלכם.

הילדים חייבים סדרות מקור כמו גאליס או החממה? שוב יס והוט.

חשוב לכם מאגר VOD גדול עם תרגום בעברית? יס והוט הן המובילות בזה, אבל יש סיכוי טוב שסלקום תספיק.

צופים בעיקר בחדשות ואקטואליה? עידן+ או אפליקציות הערוצים הן די והותר בשבילכם. אם אתם מהדרין לצפות גם בחדשות מחו"ל, לכו עם סלקום TV, שכוללת גם את פוקס ניוז ו-CNN.

חסידות של טלנובלות? סלקום TV, שכוללת את ערוצי Viva ו-Viva+, היא חלום חייכן.

חסידי קודי? חברו מחשב ישן לטלוויזיה ותהיו בריאים.

השקעתם אלפי שקלים בטלוויזיה יקרה? אתם לא צריכים לבחור מייד ממיר במנוי. נסו קודם לחיות שבוע-שבועיים עם ערוצי עידן+ המובנים ואפליקציות כמו מאקו TV, יוטיוב וסטרימינג מהמחשבים בבית.

יכולים להעביר שעות מול סרטונים שחברים שיתפו בפייסבוק? ממיר אנדרואיד פשוט לסטרימינג או כרומקאסט וחיבור לסמארטפון ישנה את חייכם.

חיילים בודדים או סטודנטים בלי גרוש על המקום ששונה מפילדלפיה? כדאי לכם לשקול להסתפק בעידן+ או אפליקציות הערוצים השונים.

לא חשוב מה תבחרו בסוף – אנחנו יכולים להבטיח לכם שתגלו שיש מספיק חומר כדי שלא תמצאו את עצמכם לעולם יושבים מול מסך ריק.