King.com, מפתחת המשחק החם של השנה האחרונה, דרשה בפברואר האחרון בעלות על המילה Candy, או סוכריה, כסימן מסחרי רשום. למרבה הפלא, בשבוע שעבר אושרה הבקשה על ידי משרד הרישום הפדרלי בארה"ב, כך דיווח אמש (ב') אתר GameZebo.

לפי אתר Trademarkia, הבקשה של קינג כללה את השימוש במילה בכמעט כל הקשר שהוא - החל מתוכנות ואביזרים למחשבים ומכשירים אחרים, דרך אביזרים מסחריים (מרצ'נדייז) כגון ביגוד ועד כלי ושירותי לימוד כגון קורסים.

קנדי קראש (יח``צ: wall.alphacoders.com)
אמרתם סוכריה? תשלמו ביוקר | יח``צ: wall.alphacoders.com

 

כך, לדוגמא, ניתן למצוא בבקשה "מכשירים להקלטה, שידור והפקה מחדש של קולות או תמונות; נשאי מידע מגנטיים ריקים; דיסקים מגנטיים ועליהם משחקי מחשב; הקלטות וידאו ובהן סרטים מצוירים;  מצלמות וידאו וסטילס; נגני קלטות; קבצים להורדה ובהם תמונות, טקסט ומשחקים; קבצי מוסיקה להורדה; צלצולים להורדה לטלפונים סלולריים; ספרים, מגזינים ועיתונים אלקטרוניים, בלוגים, פודקאסטים; אוזניות; מחשבים ניידים; מיקרופונים; קופסאות משקפיים; מסגרות משקפיים; הלבשה; הנעלה; כובעים" - או בקיצור: כל מקום בו תזכירו את המילה סוכריה שלא על עטיפת ממתק, קינג רוצה שתשלמו לה על זה.

עוד NEXTER בעמוד הפייסבוק שלנו 

קבלת הבקשה של קינג בשבוע שעבר אובחנה על ידי אתר גיימזיבו בעקבות פנייה ממפתח אפליקציה שהחברה תבעה. בני סו, שפיתח את המשחק All Candy Casino Slots ("מכונות מזל סוכריות לחלוטין", בתרגום חופשי), קיבל מהחברה מכתב בו הוא נדרש להסיר את האפליקציה מהחנות או להוכיח שהיא לא מפרה את זכויות המותג של החברה. כאשר פנה לנציגת החברה בציפייה לשמוע שמדובר בטעות הוא נדהם לשמוע ש"השימוש שלך במלים candy slots באפליקציה משתמש בבירור בסימן הרשום שלנו לטובין דומים, מה שגורם להפרת זכויות ועשוי להוביל לבלבול משתמשים ולנזק למותג שלנו".

סו הוא לא מפתח האפליקציות היחיד שנתבע על ידי החברה להסיר את המשחקים שלו מהחנות רק בגלל השימוש במילה "סוכריה". האתר שאל את מרטין שווימר, עורך דין שותף במשרד המתמחה בקניין רוחני ומפעיל בלוג בנושא, האם החברה יכולה לתבוע כל מי שמשתמש במילה סוכריה. התשובה היתה שהיא יכולה לתבוע את כל מי שמשתמש בה כשם ולא כתיאור, אך שווימר הוסיף כי סביר להניח שהחברה תסכים להתפשר עם מפתחי אפליקציות שאינן דומות מבחינה חזותית למשחק הפופולארי בעולם.

אך למפתחים קטנים ועצמאיים כמו סו, הוא אמר לאתר, אין תקציב למאבק המשפטי הדרוש עד להגעה לפשרה, ולכן הוא מתכוון לשנות את שם האפליקציה שלו בקרוב. הוא ציין כי זו אינה הפעם הראשונה שהוא נתקל באיסור להשתמש במילה נפוצה בשם האפליקציה שלו - בשנה שעברה אירע לו מקרה דומה עם המילה memory (זיכרון) בגלל חברה שרשמה את השימוש בה באפליקציות כסימן מסחרי. "עכשיו אני תוהה אילו מילים נפוצות אחרות יהפכו לסימנים מסחריים באפסטור", הוא אמר.

>> "5 שעות ביום, שלב 181": למה אנחנו מכורים לקנדי קראש?

>> קנדי קראש זה לא משחק