סביר להניח שאם הייתם פוגשים את אושרת גוזלן כילדה ומספרים לה שבבגרותה היא תהיה חברה בסטארטאפ שעתיד לשנות את חייהם של אלפי מטופלים בכל רחבי העולם - היא לא הייתה מאמינה. עם זאת, אירוע שהתרחש בגיל 12 טרף עבורה את כל הקלפים. "כשהייתי בת 12 דודה של אמא שלי נפטרה אחרי מאבק ממושך בסרטן השד, וכצוואה אמרתי לעצמי שאני אני אעשה הכל כדי להמציא את התרופה לסרטן", היא מספרת. "לימים הפכתי להיות אחות, ואמנם לא עסקתי באונקולוגיה, אבל התחתנתי עם ד"ר לביולוגיה שכל עיסוקו זה פיתוח תרופות לסרטן. לפחות את החלק הזה בצוואה מימשתי".

אושרת גוזלן היא אחות מוסמכת במקצועה ששימשה עד לא מזמן כאחות הראשית לצה״ל. היא מומחית במדיניות ומנהל, וכיום עובדת כמנהלת מקצועית בחברת "וונדר" (Wonder) שמחברת בין כוח אדם רפואי למי שזקוקים לכך. "עולם הרפואה תמיד ריתק אותי, ותמיד חיפשתי את כל הסדרות והתוכניות בתחום הזה. לפני הגיוס לצה"ל קיבלתי חוברת של מקצועות, ואמא שלי אמרה לי שאולי כדאי לי ללכת להיות אחות. לא היה לי מושג מה זה אומר, ואז היא הזכירה לי את האחות שולה - אחות מגניבה כזו שעבדה בקופת חולים שלנו, שתמיד הייתה מחוייכת, עם אנרגיות טובות, ועם ג׳ינסים קרועים וקעקועים. גם אם הייתי באה לקבל חיסון או חבישה, תמיד הרגשתי מאוד רגועה עם האחות שולה. אמרתי לה 'אמא, את יודעת מה? אני רוצה להיות האחות שולה. התגייסתי לצבא כאחות מוסמכת, ומאז אני על המסלול".

גוזלן למדה סיעוד, יצאה לקצונה והחלה לשרת כמנהלת מרפאה. היא נכנסה למסלול של ניהול ופיקוד, ושירתה בצה״ל במשך 25 שנים במגוון רחב של תפקידים. "כשפרשתי התלבטתי אם ללכת למערכת הציבורית או הפרטית. ניסיתי להבין איפה אני יכולה לחזק את השירות הרפואי ואת מערך האחים והאחיות. החלטתי להקשיב לתחושות הבטן וללכת לסקטור הפרטי, בו אני מנהלת פרויקטים, יועצת, מנהלת מקצועית, ומספקת הרבה שירותים מקצועיים מגוונים, ואז שלומי ליפשיץ, מנכ"ל וונדר, התקשר אליי וסיפר לי על המיזם, ומיד נדלקתי".

אושרת גוזלן, לשעבר האחות הראשית של צה"ל (צילום: movement)
אושרת גוזלן | צילום: movement

וונדר היא פלטפורמה טכנולוגית חדשה שפותחת אינספור אפשרויות לקהילת האחים והאחיות בישראל - וגם לקהילת המטופלים. האפליקציה למעשה מחברת בין אחים ואחיות לבין מטופלים ומטופלות שזקוקים לסיוע רפואי במגוון נושאים, ומאפשרת לקהילה הסיעודית לתת שירותים רפואיים במגזר הפרטי, ולמטופלים לקבל שירות ברמה הגבוהה ביותר. "וונדר נולדה מתוך קושי אישי של אחד היזמים. אמא שלו התמודדה עם מחלה קשה, ובחודשים האחרונים הוא חיפש אחות שתסעד אותה, שתקל עליה, ושתעזור לה עם הכאב והקושי בהתמודדות עם מחלה סופנית. הוא כיתת את רגליו בניסיון למצוא אחות, ולא מצא, אבל זה רק קצה הקרחון. אני כל יום מקבלת עשרות בקשות לאחות שתבוא לעזור לאנשים אחרי ניתוח, לנשים אחרי לידה, או לאנשים עם פצע קשה ריפוי. זה בדיוק מה שוונדר עושה".

"הזדמנות משמעותית לשיפור המעמד המקצועי של האחים והאחיות"

נכון להיום, רוב רובם של האחים והאחיות בישראל נותנים שירותים בסקטור הציבורי בלבד. לא מעט ידע רפואי, סמכויות טיפוליות, ושירותים רפואיים שהם יכולים לספק למעשה "מתבזבזים", והחיבור בין מטופלים לאחים ואחיות קשה ומסורבל להפליא. "בתור מי שהייתה במשך 30 שנה אחות, אני יכולה להגיד שיש בוונדר לא מעט חדשנות", מספרת גוזלן. "וונדר מתאימה את הידע, את הניסיון ואת הסמכות של המטפלים - ועושה חיבורים בהתאם לצרכים של המטופלים. ולא רק זה. אנחנו דואגים גם למיסוי, לביטוח המקצועי, לשיווק ולכל המנהלות ונותנים את השקט למטפלים לעשות את הטיפול הכי מקצועי ואיכותי שהם יכולים לספק. עבור המטופלים אנחנו מספקים אפליקציה שבלחיצת כפתור הם מזמינים אחות. הם צריכים להגיד מי המטופל, מה הטיפול, באיזה זמן ובאיזה מקום, ואנחנו נדע להתאים את האחות למטופל בזמן ובמקום שהוא בחר".

מעבר לסיוע למטפלים, וונדר מסייעת גם לקהילת האחים ואחיות בישראל ברמה המקצועית והכלכלית. "הפלטפורמה מאפשרת הזדמנות משמעותית לשיפור המעמד המקצועי של האחים והאחיות בישראל. אנחנו משפרים את היכולת שלהם לתת שירותים רפואיים במגזר הפרטי, במקומות שכרגע אין בהם אחים ואחיות. יש לנו כוח אדם גדול ומגוון עם ידע מקצועי וסמכויות טיפול, שיש לו יכולת לתת שירותים רפואיים נגישים, זמינים, ואיכותיים, ואנחנו לא מספיק ממצים את כוח האדם הזה במגזר הפרטי. וונדר פותרת בדיוק את זה".

אחות מתאמת  (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה | צילום: shutterstock

אחרי השקה שקטה שלא כללה קמפיינים או שיווק אינטנסיבי, רשומים כיום כ-550 אחים ואחיות באפליקציית וונדר, שכבר נתנו שירות למאות מטופלים. "יש חיבורים שכבר נעשו לטיפולי פוריות, טיפולים בפצעים, טיפולים אחרי ניתוחים, השגחות לחולים והיד עוד נטויה. הפידבקים מדהימים, והמטופלים חוזרים ומזמינים שוב. יש לנו אחיות יש שעוברות סינון מאוד קפדני, ואנחנו לא מתכוונים לעצור באחיות ואחים. אנחנו רוצים להציע גם שירותי פיזיותרפיה, בריאות הנפש, שיקום. השירותים במגזר הציבורי לא מצליחים להתמודד עם הצורך בצורה מיטבית, ואירועי ה-7 באוקטובר עוד יותר הגבירו והחריפו את המצב. אנחנו ניתן לכך מענה".