יועץ הקריאייטיב גיא גולד גילה את הבינה המלאכותית ומאז התאהב בה. בחודשים האחרונים הוא עובד עם לקוחות בתחום, מלמד חברות ועסקים כיצד להשתמש בבינה מלאכותית, וגם מעלה את יצירותיו המקוריות שהוא מכין במידג'רני לרשתות החברתיות הפרטיות שלו - פייסבוק ואינסטגרם.

בשבוע שעבר גילה גולד כי הוא נחסם מחשבון האינסטגרם שלו, שמונה כ-3,000 עוקבים, לאחר שהעלה תמונות שיצר במידג'רני עבור פסטיבל שהמציא - "סרק את שערך כמו טראמפ", בהן נראים אנשים ואפילו כלב עם התסרוקת הג'ינג'ית המשוחה לאחור של נשיא ארה"ב לשעבר. הפוסט עלה גם בפייסבוק וגם באינסטגרם, ובפייסבוק הוא עדיין קיים.

כיומיים-שלושה לאחר העלאת הפוסט, ניסה גולד להיכנס לאינסטגרם שלו וגילה שהוא נחסם בעקבות הפרת חוקי הקהילה והפצת פייק ניוז. ניתנה לו אפשרות לערער, ואחרי שעשה זאת, נאמר לו כי אינסטגרם תבחן את התוכן שלו, ותיתן לו תשובה בערך לאחר יום, מה שלא קרה. 

מאז גולד לא יכול להיכנס לחשבון שלו, ואם מחפשים אותו דרך יוזר אחר ברשת - הוא לא קיים. "עבר הרבה יותר מיום. לא קיבלתי מייל. המסך תקוע. לפעמים כשאני נכנס, הוא מראה לי את הפרופיל מת בלי תמונה. בקיצור החשבון מת, לא מודיעים לי וממשיכים להגיד לי שהם בודקים", הוא אומר ל-mako.

יש לציין, כי הפוסט על טראמפ עלה לרשתות, בלי להבהיר שמדובר בעבודה של בינה מלאכותית. "חשבתי שברור שזו בדיחה. לא חשבתי לרגע שמישהו יכול להאמין שיש יום שמסרקים את השיער כמו טראמפ, גם התמונות גרוטסקיות ומאוד לא הגיוניות. עובדה שהעליתי גם את אותו פוסט בפייסבוק ולא קרה כלום", מסביר גולד.

הפייסבוק של גולד כבר נחסם לכמה שעות בחודש שעבר, לאחר שפרסם תמונות שיצר בבינה המלאכותית על "מסיבת האפטר של המלך צ'ארלס באיביזה", לאחר הכתרתו כמלך בריטניה. התמונות התפשטו ויצרו רעש בעולם הערבי, מה שהביא לכתבה ברויטרס אודות הנושא.

"זה היה מטורף. העליתי את התמונות של צ'ארלס חוגג באיביזה באפטר פארטי, והדבר הזה נהיה מגה אולטרה סופר ויראלי בעולם הערבי, במיוחד במצרים", מספר גולד. "פנה אליי כתב של רויטרס, שהוא חלק מצוות של בדיקת עובדות במצרים, וכתב לי, 'האם אתה יוצר של התמונות האלה'. אמרתי, 'כן, למה?' הוא סיפר לי שהן עשו בלגן בעולם הערבי, ובית המלוכה הבריטי סופג נאצות על הבזבזנות שלו. אחרי שעלתה הכתבה ברויטרס, פייסבוק חסמה אותי לכמה שעות, וכתבה שלאחר תחקיר משותף של פייסבוק ורויטרס, הם הגיעו למסקנה שהתמונות אינן אמיתיות. בסוף הסירו 2 תמונות שעשיתי, ושמו עליהן אזהרה שזה פייק ניוז".

מאז החסימה של האינסטגרם אתה נזהר יותר?

"כן, אפשר להגיד. החלטתי קצת להוריד מה-level של התמונות הריאליסטיות, של אנשים אמיתיים, כי יש לזה פוטנציאל נפיץ. מאז גרסה 5.1 של מידג'רני, הם מאוד שיפרו את הריאליזם שלהם. הם גם סידרו כמעט לגמרי את הבעיות שהיו עם הידיים, שהיו יוצאות לאנשים 7 אצבעות. הם מאוד שיפרו את הרמה, גם של צילומי אוכל. צלמי אוכל מפוטרים עכשיו, כי אנשים עושים את זה לבד וחוסכים מלא כסף".

מה אתה מתכוון לעשות עם האינסטגרם עכשיו?

"לא יודע, אולי אקים עמוד ייעודי רק ליצירות AI. אני כרגע שבור מדי לקבל החלטות".