ותודה לאפל

חברת Pebble, חלוצת השעונים החכמים, היתה עלולה להיות המפסידה הגדולה מכניסתה של אפל לתחום. אך במקום זאת, האירוע בו הוצג השעון של אפל הקפיץ את רמת ההתלהבות מהשעון החדש של פבל, שבמקרה נמצא בדיוק בשלב גיוס כספים באתר מימון ההמון קיקסטארטר.

השעון החכם Pebble Time (צילום: Pebble)
שעון ה-Pebble Time | צילום: Pebble

לפי אנשי החברה, בימים שלפני האירוע של אפל עמד ממוצע הגיוס על כ-6,000 דולר לשעה. ביום האירוע הוא עלה ל-10,000 דולר בשעה וביום המחרת המריא ל-16,000 דולר בשעה. בסך הכל, הגיע סך הגיוס בקמפיין עד שעת כתיבת שורות אלו ל-18 וחצי מיליון דולר, מה שממקם אותו במקום השני ברשימת הפרויקטים הממומנים ביותר בתחום המימין-המון אי פעם.

נציין כי זה עוד לא הסוף: לקמפיין הגיוס של השעון נותרו עדיין 12 יום, מה שככל הנראה כבר לא יביא אותו למקום הראשון ברשימה (לצורך כך עליו להכפיל את הגיוס עוד כמה פעמים ולעבור את משחק המחשב Star Citizen, שגייס לא פחות מ-74 מיליון דולר). עם זאת, ההמראה בתמיכה בו זמן קצר לאחר האירוע של אפל עשויה להיות אינדיקציה לאכזבה של חלק מהגולשים, שרק חיכו לראות אם Apple Watch יצדיק את המחיר הגבוה יותר מ-179 הדולרים לדגם הבסיסי של השעון בעל מסך הדיו האלקטרוני וחיי הסוללה של עד 7 ימים.

חדש ביוטיוב: וידאו פנורמי

מצלמות אקסטרים הן אחד הטרנדים החמים של השנים האחרונות והמוצר הנרכש ביותר על ידי ישראלים דרך איביי במבצעי בלאק פריידי 2014 שנערכו לפני מספר חודשים. עתה עולה הטרנד שלב עם פתיחת האפשרות לצפות בסרטונים פנורמיים שצולמו במצלמות אקסטרים מסוג חדש ביוטיוב. 

האפשרות, שנוספה לאתר בסוף השבוע, תקפה לסרטונים שצולמו בעזרת מצלמות תואמות ב-360 מעלות. לאחר העלאת הווידאו והרצת סקריפט מסוים יוכלו הצופים בו לסובב את המצלמה לכל כיוון. הדבר מתבצע בעזרת העכבר בכרום בלחיצה על מעין כפתורי חיצים דומים לאלו מגוגל סטריט-וויו, או על ידי גרירת הווידאו לכל צד שהוא בעזרת האצבע במכשירי אנדרואיד.

 

"סירי, תפעילי את המתחרה שלך"

קורטאנה (צילום: magicnaanavi.deviantart.com)
דמות העוזרת הווירטואלית קורטאנה במשחק Halo | צילום: magicnaanavi.deviantart.com

אפליקציית העוזרת האישית של מיקרוסופט תגיע בקרוב גם למערכות ההפעלה של גוגל ואפל, עם יכולות מתקדמות של חיזוי צרכי המשתמש, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. אריק הורביץ, שותף מנהל בחטיבת המחקר של מיקרוסופט, אמר לסוכנות כי הגרסה הבאה של קורטאנה תדע לקרוא ולהבין מיילים ולפיהם תדע להציג למשתמש מידע רלוונטי מבלי שיבקש זאת. היא תגיע תחילה עם מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים מבוססי Windows 10, ולאחר מכן תגיע גם למכשירי המתחרות.

כידוע, קורטאנה היא המקבילה של מיקרוסופט לסירי של אפל ו-Now של גוגל. העוזרת הקולית באייפון יודעת בעיקר לענות על שאלות, בעוד זו של גוגל מתרכזת בהצגת מידע רלוונטי למשתמש לפני שיבקש זאת. האפליקציה של מיקרוסופט תשלב את שתי הגישות, בזכות פרויקט מחקר בתחום האינטליגנציה המלאכותית שזכה לשם "איינשטיין".

במיקרוסופט, אגב, כבר ניצלו בעבר את ההבדל בין אפליקציית העוזרת שלהם לבין זו של אפל. כאשר נשאלה קורטאנה מה היא חושבת על סירי היתה תשובתה "קשה לומר. עד כה השיחות שלנו היו די חד-צדדיות". אך בחודשים האחרונים הוחלפה התשובה הזו בתשובה מפרגנת יותר: "אני חושבת שזה נהדר ששתינו מבוססות על בינג".

טוויטר "נעלה" סטארט-אפ ישראלי

סטארט-אפ ישראלי שהחל לצבור פופולאריות רבה בשבועיים האחרונים גילה שלפעמים, מי שנתן הוא גם מי שייקח. הסטארט-אפ, Meerkat (סוריקטה), גילה כי הרשת החברתית טויטר חסמה אותו מהיכולת להתחבר למידע מחשבונות הטוויטר של המשתמשים.

Meerkat היא אפליקציה המאפשרת לשדר וידאו חי ממכשיר אייפון לרשת, כאשר עם תחילת ה"שידור" יוצאת הודעה לעוקבי המשמתש בטוויטר המזמינה אותם לצפות בסרטון בזמן אמת. האפליקציה עלתה לאוויר ב-27 בפברואר והחלה להפוך לתופעת רשת, עם אלפי שיתופים יומיים ועשרות אלפי צופים בשעות רבות של וידאו בכל יום בשבוע וחצי האחרונים.

אך בסוף השבוע הגיעה החגיגה לסיומה. טוויטר התקשרה למייסד, הישראלי בן רובין, והודיעה לו כי תוך שעתיים תחסום את הגישה של האפליקציה למידע של טוויטר. במלים אחרות, היא חסמה את האפשרות של המשתמשים להודיע במהירות לחברים על השידור החי. הסיבה: טוויטר רכשה את Periscope, חברה מתחרה שהאפליקציה שלה טרם הושקה, אך עובדת באופן דומה מאוד וטוויטר לא רוצה להיאלץ להתחרות באפליקציות אחרות המבוססות על המשתמשים שלה.

עתה עובד רובין על דרך אחרת למשתמשי האפליקציה שלו להזמין חברים לצפייה בשידוריהם. בינתיים ממשיכים המשתמשים לעשות זאת דרך ציוצים בטוויטר, אך ללא היכולת לשלוח אותו ישירות למשתמשים אחרים באפליקציה.

מיקרוסופט לא תשתלט על אנדרואיד

מיקרוסופט ויתרה על כונתה להפוך לחלק מבעלי אחת מהגרסאות הפופולאריות למערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל, כך מדווח בלומברג. מקורות אמרו לאתר הכלכלי כי Cyanogen, סטארט-אפ אמריקאי המפתח גרסה אלטרנטיבית לאנדרואיד הנותנת למשתמשים יותר חופש פעולה, נמצאת בשלבים אחרונים של סבב גיוס בסך כ-110 מיליון דולר. מיקרוסופט, שהתכוונה במקור להיות אחת המשקיעות, לא תעשה זאת, אך ממשיכה במשא ומתן מול החברה הצעירה.

מטרת הגישושים של מיקרוסופט מול סיאנוג'ן היא שילוב אפליקציות שלה, כגון וורד, אקסל, אאוטלוק ומנוע החיפוש בינג, במכשירי סיאנוג'ן. זאת במסגרת מאמץ שמוביל מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה, לשילוש שירותי מיקרוסופט גם בסביבות המתחרות בה, כמו אנדרואיד של גוגל ו-iOS של אפל. במסגרת זו השיקה החברה בשלהי השנה שעברה אפליקציות אופיס לאייפון ואנדרואיד ובתערוכת הסלולר שנערכה בתחילת החודש בברצלונה הוכרז כי מכשירים חדשים של סמסונג יגיעו עם אפליקציות מיקרוסופט.