הטלפון הנייד של חן בן דור, בת 34 מתל אביב, נגנב בזמן שהייתה בחוף תל ברוך בצפון בתל אביב. "הייתי כל הזמן עם הטלפון, לא עזבתי אותו לרגע, ואני ממש לא מבינה איך הצליחו לגנוב לי אותו. כנראה הגנב ממש מיומן", היא מספרת ל-mako.

כאשר גילתה בן דור על הגניבה, היא ניגשה ישר מהים לתחנת משטרה, אשר נמצאת מרחק כרבע שעה נסיעה משם והגישה תלונה. בתחנה היא נתקלה באנשים נוספים שגם מהם גנבו את מכשיר הנייד.

יומיים לאחר מכן, בעזרת האפליקציה Find My Mobile מבית סמסונג, גילתה בן דור היכן המכשיר שלה נמצא – היישומון חשף את מספר הרחוב והבית בדרום תל אביב, אך לא את מספר הדירה המדויק. לבן דור יש טלפון סמסונג גלקסי S20. היא מספרת כי הגנב פתח את המכשיר כדי להוציא את כרטיס הסים, אבל בתוך המכשיר יש חיישן GPS (נווטן) פנימי. בדרך זו היא הצליחה לגלות היכן נמצא הטלפון אף על פי שהוא כבוי, ללא סים וללא אינטרנט.

אפליקציית Find My Mobile עוזרת לבעלי סמסונג לאתר את הטלפון או הטאבלט ולהגן על הנתונים שבהם. אפשר להשתמש בה כדי לבטל את הנעילה אם תשכחו את הסיסמה או הקוד שלכם. בכל מכשירי אנדרואיד תוכלו להשתמש בכלי מובנה מבית גוגל ושמו Find My Device, ואילו באייפון מוצעת לכם האפליקציה המובנית Find My iPhone.

>> המכשיר שלכם נגנב? כך תמצאו אותו

לפני שנסעה לבדה לכתובת שאותה איתרה דרך האפליקציה, הגיעה בן דור פעם נוספת אל תחנת המשטרה וביקשה את עזרתם, כשהפעם יש לה מידע ממוקד יותר. "אמרתי להם שאני יודעת איפה הטלפון שלי ושאני הולכת להביא אותו. הם אמרו לי שהכתובת שייכת לתחנה אחרת של המשטרה, שאגיע לבניין, אתקשר למשטרה – ותגיע ניידת לעזור לי. כשהגעתי לכתובת, הגיעה ניידת ויצאה ממנה שוטרת, אך היא אמרה שאין לה סמכות להיכנס לבניין בלי צו מבית המשפט. הסברתי לה שלא איכנס לבתים, אלא רק אהיה בחדר המדרגות ואשאל אנשים על הטלפון. היא אמרה שהם יכולים לעשות סיור מסביב לבניין. זה לא עזר לי, והם הלכו מהמקום".

בן דור מתארת כי הבניין היה מעופש "עם קורי עכביש", בקרבת התחנה המרכזית בדרום תל אביב. "הייתה לי הרגשה שאני הולכת למצוא את הטלפון, אינטואיציה מאוד חזקה. זה מפחיד, אבל אני מטפלת רגשית, אני עובדת על הפחדים שלי", היא אמרה. "הייתי כל כך חדורת מטרה להשיג את הטלפון. לא הייתה לי בעיה לקנות טלפון חדש, אבל אני משתמשת בו לעבודה, והבעיה היא לשחזר את כל המידע".

חן בן דור (צילום: באדיבות המצולם)
חן בן דור | צילום: באדיבות המצולם

כשהבינה שהמשטרה לא תוכל לעזור לה, בן דור לא ויתרה, וניגשה למכולת מתחת לבניין. "אמרתי שראיתי באפליקציה שהטלפון נמצא בבניין. שאלתי את המוכר אם הוא יודע איפה זה יכול להיות", היא מספרת. "עמדתי בכניסה של בית בסביבה לא נעימה לפחות רבע שעה. דיברתי עם בעל המכולת, חיכיתי בכניסה לבניין, עד שהגיעה חיילת והיא פתחה לי את הדלת. נכנסתי והתחלתי לדפוק על דלתות בבניין, הצטרף אליי איש מבוגר נחמד מאוד שעזר לי לדבר עם הדיירים. לאחר כמה דקות הגיע איש צעיר, שהבין שאני מחפשת את הטלפון שלי. הייתי נחמדה והצעתי לו שאשלם לו, רק שיחזיר לי את הטלפון, כי אני חייבת אותו לעבודה שלי. הוא עשה כמה שיחות ואמר שמצא את הטלפון. יצאנו לרחוב, והגנב הגיע עם הטלפון. מתברר שהוא היה איש מבוגר רזה, אשר היה נראה לי מסכן מאוד. שילמתי לו 1,000 שקל, למרות שהוא ביקש 1,200 – והוא החזיר לי הטלפון".

את כועסת על המשטרה?

"אני לא מרגישה בטוחה במדינה שלי. אני לקחתי את החוק לידיים. זה לא אמור להיות ככה. אני מבינה שלמשטרה יש דברים אחרים לעשות, אבל עדיין יצאתי מאוכזבת מאוד מההתנהלות שלה. חברות שלי אמרו לי שיכולתי להיאנס, אבל פעלתי מהראש ולא מהרגש. לא נתתי לפחד להשתלט עליי".

ממשטרת ישראל נמסר: "עם קבלת תלונה על אודות גניבת מכשיר סלולרי, פתחה המשטרה בחקירה. אשר לאיתור המכשיר על ידי המתלוננת, נציין כי נמסר לה על ידי השוטרים כי אין בסמכותם, על פי החוק, לבצע חיפוש בבית ללא צו בית משפט, ועל כן הופנתה להמשך הטיפול בתחנת המשטרה".