במאי 2010, הסטודנט ג'רמי סטרדיוואנט (Jeremy Sturdivant), אז בן 19, הבחין בהצעה ביזארית בפורום של מטבעות קריפטו: הוא יקבל 10,000 מטבעות ביטקוין, שערכם אז עמד על 41 דולר, אם ישלח לאחד הגולשים שני מגשי פיצה גדולים. הוא ביצע את ההזמנה – ובכך, למעשה, השלים את הרכישה הפיזית הראשונה בהיסטוריה  בעזרת ביטקוין. אותה עסקה הפכה מאז לאגדת ביטקוין, שאף זכתה ליום משלה – יום הביטקוין פיצה (Bitcoin Pizza Day). אלא שבמקום לשמור את הנכסים הדיגיטליים שהיו הופכים אותו לעשיר כקורח, הוא בזבז את כולם על חופשה.

ההצעה הראשונית לעסקה פורסמה באתר Bitcointalk.org ב-18 במאי 2010, כשאחד הגולשים ביקש מגשי פיצה – והסביר באריכות מהן התוספות האהובות עליו: "אני אוהב בצל, פלפל, נקניקיות, פטריות, עגבניות, פפרוני. דברים סטנדרטיים, בלי תוספות של דגים או משהו כזה", הוא כתב. ואכן, סטרדיוואנט ענה על דרישותיו; שער הביטקוין היה אז נמוך במיוחד, והוא השווה את עצמו לדולר רק בתחילת שנת 2011.

לצערו של סטרדיוואנט, הוא בזבז את כל אחזקותיו בשנת 2018 כדי לממן טיול בחו"ל עם בת זוגו. "אם הייתי מתייחס לזה כהשקעה, הייתי מחזיק במטבעות יותר זמן. לא חשבתי שלמטבעות יהיה כוח קנייה שמשתווה לנדל"ן. זה מטורף לדמיין מישהו עם הכמות הזו של מטבעות ביטקוין היום".

גם לאזלו האנייץ, המשתמש בפורום שעמו הוא ביצע את העסקה לא מתחרט שהעביר 10,000 מטבעות ביטקוין עבור פיצה. "מבחינתי זו הייתה פיצה בחינם. לרוב, תחביבים גוזלים כסף וזמן, ובמקרה הזה, התחביב שלי קנה לי ארוחת ערב. קיבלתי פיצה על כך שתרמתי לפרויקט קוד פיתוח". למעשה, רק בקיץ 2010 הוא רכש פיצות ב-100,000 ביטקוין – סכום שהיה שווה היום 3.8 מיליארד דולר, וזה עוד אחרי ההתרסקויות להן גרמה סין הקומוניסטית.