מנכ"ל חברת OpenAI, מי שעומדת מאחורי הצ'טבוט של ChatGPT ומייצר התמונות Dall-e-2, הודה שהוא "קצת מפחד" מיצירת ה-ChatGPT שלו והזהיר שהיא עלולה "לחסל" משרות רבות.

בראיון לרשת ABC ביום חמישי, אמר סם אלטמן כי "אנשים צריכים לשמוח" מכך שהחברה "קצת מפחדת" מהפוטנציאל של הבינה המלאכותית: "אני חושב שאם הייתי אומר שאני לא מפחד, אתה צריך או לא לסמוך עליי, או להיות מאוד לא מרוצה שאני בתפקיד הזה", אמר.

אלטמן אמר גם כי בינה מלאכותית יכולה להחליף מקומות עבודה רבים, אך היא גם יכולה לייצר עבודות "טובות בהרבה". אלטמן המשיך והצדיק את העבודה הרבה המושקעת בבינה מלאכותית: "מבחינת ההשפעה על חיינו ושיפורם, זו תהיה הטכנולוגיה הגדולה ביותר שפיתחה האנושות עד כה", אמר.

אלטמן בן ה-37 בלבד אמר ל-ABC שהוא ב"קשר שוטף" עם פקידי ממשל וטען כי הרגולטורים צריכים להיות מעורבים בהשקת ChatGPT. לפי אלטמן, התגובה של הקהל יכולה לעזור לבלום תוצאות שליליות מהשימוש הנרחב בצ'אטבוט.

למרות שהוא חוגג את הצלחת המוצר שלו, אלטמן הכיר ביישומים המסוכנים האפשריים של AI שמדירים שינה מעיניו: "אני מודאג במיוחד מכך שהמודלים האלה יכולים לשמש לדיסאינפורמציה בקנה מידה גדול", אמר אלטמן. "כעת, כשהם משתפרים בכתיבת קוד מחשב, הם יכולים לשמש עבור התקפות סייבר". 

אחד הפחדים הגדולים שהמדע בדיוני הכניס לנו לא נכלל בפחדים של אלטמן: מודלים של בינה מלאכותית שלא זקוקים לבני אדם, שמקבלים החלטות משלהם כדי להשתלט על העולם: "הוא מחכה שמישהו ייתן לו פקודה", אמר אלטמן. "זהו כלי שנמצא מאוד בשליטה אנושית". עם זאת, הוא אמר שהוא חושש אילו בני אדם יכולים לשלוט בו. "יהיו אנשים אחרים שיחפשו לעקוף חלק ממגבלות הבטיחות שאנו מציבים", הוסיף. "לחברה, אני חושב, יש זמן מוגבל להבין איך להגיב לזה, איך לווסת את זה, איך לטפל בזה".

ולדימיר פוטין צוטט כשאמר לתלמידים רוסים ביום הראשון ללימודים ב-2017 שמי שיוביל את מרוץ הבינה המלאכותית כנראה "ישלוט בעולם". "זו אמירה מצמררת ללא ספק", אמר אלטמן. "מה שאני מקווה, במקום זאת, הוא שנפתח ברציפות יותר ויותר מערכות חזקות, שכולנו יכולים להשתמש בהן בדרכים שונות המשלבות אותן בחיי היומיום שלנו, בכלכלה, והופכות את הטכנולוגיה ל'מגביר' של הרצון האנושי".

היזם הזהיר בחודש שעבר בסדרת ציוצים כי ייתכן שהעולם אינו "רחוק מבינה מלאכותית שיכולה להיות מפחידה". אלטמן תמך בהסדרה של הבינה המלאכותית בציוצים שלו וכתב שחוקים הם "קריטיים" בנושא וכי הציבור צריך זמן להסתגל ל"משהו כל כך גדול".

OpenAI חשפה בשבוע שעבר את GPT-4, דגם ה-ChatGPT האחרון שלה, שאותו תיאר אלטמן כ"פחות מוטה" ו"יצירתי יותר" מאשר גרסאות קודמות. הדגם החדש זמין רק למשתמשים שמשלמים עבור מנוי הפלוס שלו.

הגרסה העדכנית מסוגלת לעבד הנחיות תמונה, נאמר שהיא מדויקת יותר מגרסאות אחרות, ומשתמשים יכולים לנהל איתה שיחות ארוכות יותר. אלטמן אמר באותה הזדמנות שה-GPT-4 יכול לעבור את מבחן הלשכה לעורכי דין.