לוחם, תמונה מקדימה (צילום: עדי רם)
"שיאי אלימות מסוכנים". אילוסטרציה | צילום: עדי רם
משחק מחשב חדש בשם Bulletstorm מאיים לפגוע בערכי המוסר של הדור הצעיר - כך לפחות חושבים מומחים לבריאות הנפש שהתראיינו לכתבה באתר FoxNews לקראת יציאת המשחק. "הגידול במקרי האונס יכול להיות קשור ברובו לסצנות מיניות במשחקי מחשב", אומרת פסיכולוגית בשם קרול ליברמן, לאחר שצפתה בתמונות מתוך המשחק.

החידוש במשחק הוא במערכת הפרסים שנקראת "מיומנויות ירי" הקושרת סצנות גראפיות של הרג ואלימות למושגים מיניים. מיומנות בשם "חסר חלק עליון" מתארת חציית שחקן לשני חלקים ואחרת בשם "אונס קבוצתי" מתייחסת לאירוע בו השחקן הורג כמות גדולה של אויבים בפעם אחת.

המומחים שהתראיינו לכתבה טוענים כי בהינתן העובדה כי ילדים מגיל 9 כבר נחשפים למשחקים מסוג זה, כנראה שתעשיית משחקי המחשב הגיעה לשיאי אלימות מסוכנים. "אם ילדים צעירים נחשפים לשפה הייחודית ולאלימות ב- Bulletstorm הנזק יכול להיות משמעותי", אומר ד"ר ג'רי וויצ'מן פסיכולוג קליני מדרום קליפורניה. "משחקי מחשב כאלו שולחים מסר שאלימות ועלבונות יחד עם רמיזות מיניות היא הדרך לפתור ויכוחים ובעיות" , הוא מסכם. 

ביקורת כלפי המשחק נשמעת גם בהיבט הכלכלי. בילי פידגאון מחברת המחקר M2 המתמחה בניתוח הצלחות פיננסיות של משחקי מחשב טוען כי "משחקים ללא תוכן איכותי - הכוללים כמות רבה של מין ואלימות - עושים זאת לעיתים קרובות כדי לייצר רעש בתקשורת. הטקטיקה הזו לרוב נכשלת". מנגד טוענים יצרני המשחקים כי יש להם את הזכות לייצר משחקים אלימים, ואם הממשלה רוצה להגביל את תעשיית המשחקים היא צריכה להגביל את כל תעשיית התקשורת.

ויש גם כאלו שלמרות הבעיות הערכיות שהמשחק מעלה דווקא חושבים שהוא חדשני וכיפי. "אחד הדברים שמתעלמים ממנו היא העובדה שאם Bulletstorm היה מאפשר רק להרביץ לאנשים (בלי להרוג אותם) – לא היה כיף לשחק בו". אומר הל לוי מהארגון הלאומי לזכויות הצעירים. "הרבה מבוגרים שאינם יציבים רגשית ישחקו במשחק והם יהיו בסדר", הוא מציין בעקיצה.
אנחנו נסכם ונאמר כי על השאלה אם כן או לא לשחק במשחק אתם תחליטו לבד, אף מומחה לא יעשה זאת בשבילכם. רק תזכרו שיש לכם שבועיים - המשחק יוצא לשווקים ב-22 לחודש זה.