משרד התובע הכללי של מחוז דרום בניו יורק, ארה"ב, הכריז היום על סיומה של פרשת הונאה במהלכה נתפסו מעל ל-50,000 ביטקוין גנובים במרתף ביתו של אזרח אמריקאי מג'ורג'יה. ג'יימס ז'ונג, שהודה באשמה בפרשה בסוף השבוע האחרון, השיג את הביטקוין הגנובים באופן מתוחכם ממרקטפלייס בשם Silk Road שפעל לפי הערכות בין השנים 2013-2011 בדארקנט ושימש בין היתר לסחר בסמים והלבנת הון, כך נכתב בהודעת משרד המשפטים האמריקאי.

שווי הביטקוין הגנובים, שנתפסו במהלך חקירה מיוחדת של יחידת פשעי סייבר של רשות המסים הפדרלית (IRS-CI) ב-2021, מוערך ביותר ממיליארד דולר כיום. זו התפיסה הגדולה ביותר של נכסים קריפטוגרפיים באותו באותה העת והשנייה בגודלה בנכסים פיננסיים בתולדות משרד המשפטים האמריקאי.

מתחת לשמיכות בקומת המרתף בביתו של ג'יימס ז'ונג, בתוך דלי פופקורן, מצאו רשויות אכיפת החוק מחשב לוח יחיד (SBC) בו אוחסנו הביטקוין הגנובים בנובמבר 2021. בהתאם לצו חיפוש רשמי, החרימו הרשויות מעל 50,000 ביטקוין שהיו שווים יותר מ-3.36 מיליארד דולר בשנה שעברה, לפני ירידות השווי החדות של מטבעות הקריפטו השנה.

לפני עשור, בספטמבר 2012, ז'ונג הוציא לפועל את המהלך בזכותו השיג לעצמו 50 אלף ביטקוין מרשת Silk Road ("דרך המשי") תוך שהוא מסווה את זהותו על ידי יצירת שרשרת של תשעה חשבונות שונים. מבלי לקנות או למכור דבר ברשת, הצליח ז'ונג להפעיל יותר מ-140 טרנזקציות במהירות לחשבונותיו תוך שהוא מערים על מנגנון משיכות הנכסים במערכת התשלומים ב-Silk Road. בהמשך השיג ז'ונג עוד כ-3,000 ביטקוין תוך המרות הנכסים שהשיג בפלטפורמות מעבר לים.

מלבד ביטקוין נוספים שמסר לרשויות מרצונו, במהלך הפשיטה על ביתו של ז'ונג נמצאו נכסים נוספים בהם מאות אלפי דולרים במזומן, 25 מטבעות ביטקוין פיזיים (Casascius coins) ומספר אונקיות של מטילי זהב וכסף. מייסד Silk Road הורשע בשנת 2015 בשבעה סעיפים שונים הנוגעים לאפשרות לסחר בסמים לא חוקיים באמצעות ביטקוין ונדון למאסר עולם. גזר הדין בעניינו של ז'ונג יינתן בפברואר הקרוב.