חברת הסלולר wecom, שהחלה את פעילותה בחודש אוגוסט 2022, הודיעה שהחל מהיום (א') תאפשר שירות eSIM ללקוחותיה. למי שלא מכיר, eSIM הוא סים וירטואלי המוטמע בתוך המכשיר, ומשמש כתחליף לרכיב הפיזי שאנו מכניסים כיום. 

ה-eSIM מייתר למעשה את הצורך בכרטיסי הסים מפלסטיק ומאפשר להפעיל חבילות סלולר או לעבור בין ספקיות סלולר שונות בארץ ובחו"ל - באמצעות סריקת קוד QR, ובלי להמתין לשליח.

אפל הכריזה בחודש ספטמבר כי דגמי אייפון 14 יגיע ללא סים פיזי, כרגע בארה"ב בלבד, אך ההערכה היא כי המגמה הזאת תצבור תאוצה בכל שוק הסלולר. עבור ישראלים שרוצים לרכוש אייפון 14 בארה"ב ולהתחבר לרשת ישראלית - מדובר בבשורה משמחת.

שרות ה-eSIM בסלולר ובשעונים קיים כבר בעולם במספר מדינות. השירות קיים גם בישראל, אך חברות הסלולר הישראליות פותחות אותו כרגע לצרכנים רק כשירות בשעונים חכמים. ויקום תומכת כרגע במכשירי סלולר בלבד, כאשר תמיכה בשעונים ובמכשירים נוספים תיפתח בקרוב. חשוב לציין כי האפשרות להשתמש בכרטיס כזה לא היה מוגבל, הוא פשוט לא היה קיים אצל חברות ישראליות. ניתן לרכוש כרטיסים כאלה בחברות בינלאומיות אשר נותנות שירות בשלל מדינות.

טכנולוגיית ה-eSIM לא פועלת בכל הסמארטפונים, אלא רק בחדשים יותר – באייפון היא זמינה החל מאייפון XS‏, ובסמסונג גלקסי החל מגלקסי 20, וכן בדגמים האחרונים של גוגל פיקסל. בדגם החדש של שיאומי, Xiaomi 12T Pro, ובמכשיר Vivo X80 תוכלו למצוא גם את הטכנולוגיה.

"הבשורה הגדולה היא שבפעם הראשונה בישראל אפשר להפעיל eSIM על מכשירי סלולר. חברות הסלולר יהיו חייבות לחשוב יותר ולפעול למען הצרכנים לטווח הארוך", אומר אסף עופר, מנכ"ל ויקום. "המעבר בין חברות כעת יהיה קל יותר, אפשר להיכנס לאתר ולעבור תוך כמה דקות. גם כשטסים לחו"ל ומאבדים את מכשיר, אפשר יהיה להפעיל את הקו תוך דקות ספורות. היתרון הנוסף הוא שמאפשר להפעיל כמה סימים במקביל - במקום להיות מחויב לתוכנית אחת, אני יכול שתהיה לי תוכנית אחת לגלישה עם סים אחד, וסים אחר שיעבוד בחו"ל, לדוגמה".

אסף עופר, יריב לרנר, wecom (צילום: רפי דלויה)
אסף עופר, מנכ"ל wecom, יריב לרנר, יו"ר דירקטוריון wecom | צילום: רפי דלויה

יריב לרנר, בעלים של יושב ראש דירקטוריון ויקום, הוסיף: "לדעתי, הבשורה הגדולה היא שהמעבר ל-eSIM יגרור את שאר חברות הסלולר ללכת בעקבות וויקום - וכך ירד חסם משמעותי בין חברות".