תוכנית התחקירים "60 דקות" חשפה ביום ראשון כי טיקטוק הפכה לכאורה לדרך בה מהגרים סינים לימדו אחד את השני כיצד לחצות את הגבול הדרומי של ארצות הברית. בראיונות שנערכו בגבול ארה"ב ומקסיקו, מהגרים סינים אמרו שהם ידעו אילו נקודות תורפה יש בחומת הגבול של אמריקה - בזכות סרטוני טיקטוק.

הסרטונים במנדרינית עלו לטיקטוק הסינית ,Douyin אשר מציגה תכנים שונים אבל בנוי כמו טיקטוק ושייכת לאותה חברה, ולכן יהיה לכם קשה למצוא אותם בטיקטוק שיש לכם בנייד. במשך ארבעה ימים, עיתונאי CBS צפו בכמעט 600 מהגרים, חלקם סינים, חוצים את הגבול דרך פרצה בקצה גדר הגבול ליד סן דייגו. בתוכנית 60 דקות נטען כי הם בדקו כמה פוסטים של Douyin, שנתנו הנחיות מפורטות כיצד מהגרים יכולים לשכור מבריחים כדי להגיע לגבול. מהגרים סינים שמקווים להתחיל חיים חדשים בארה"ב צריכים לעבור דרך מספר מדינות לפני שהם מגיעים למדינה. חלקם נאלצו לחצות את טורקיה, אקוודור, קולומביה, פנמה ואחר כך מקסיקו, לפי CNN.

באפריל, רויטרס ראיינה יותר מ-24 מהגרים סינים שנכנסו לארה"ב דרך דרום מזרח טקסס. כל המהגרים שעמם דיברה סוכנות הידיעות אמרו שהרשתות החברתיות עזרו להם לתכנן את המסע שלהם. וזה לא רק סין, שכן יוצרי תוכן מוונצואלה והודו הפיקו גם סרטונים דומים. "הגירה מוכרת. הציבור שלי הוא ציבור שרוצה חלום", אמר מנואל מונטררוסה, בן 35, הוונצואלי לניו יורק טיימס בסיפור שפורסם בדצמבר.

למרות שיש אנשים בכל העולם שרוצים להכנס לארה"ב, המהגרים הסינים נחשבים לקבוצה שגדלה הכי הרבה  בחודשים האחרונים, והם הפכו לחלק אינטנסיבי בקמפיינים לבחירות 2024 במדינה. על פי נתוני המכס ומשמר הגבולות של ארה"ב, מספר המפגשים שהסוכנות ניהלה עם אזרחים סינים בגבול היבשתי הדרום-מערבי גדל ביותר מפי 50, מ-450 אנשים ב-2021 ל-24,314 ב-2023.

בעוד שלפי הדיווחים טיקטוק מסייעת למהגרים סינים במסעם לגבול הדרומי של אמריקה, המחוקקים בארצות הברית דנים בהצעת חוק הגירה דו-מפלגתית. הנשיא ביידן כינה את הצעת החוק כהומנית, אך עם זאת "מערכת הרפורמות הקשוחה ביותר להבטחת הגבול אי פעם". הסנאטור ג'יימס לננקפורד, רפובליקני מאוקלהומה, והסנאטור כריס מרפי, דמוקרט מקונטיקט, מובילים את המשא ומתן על הצעת החוק.

הרצון להחרים את טיקטוק בארה"ב הוא לא חדש. כבר כמה שנים שהמחוקקים במדינה מנסים לקדם זאת ואפילו הזמינו את מנכ"ל החברה להעיד בפני הקונגרס מספר פעמים. כעת סנאטורים משתמשים בדיווח על סרטוני הטיקטוק לכניסה לארה"ב כעוד סיבה להחרים את האפליקציה, כמו למשל מרקו רוביו, אשר התמודד להיות הנציג הרופבליקני לנשיאות ארה"ב אך פרש, מהמירוץ וקרא ללעשות זאת בציוץ.

 

לאחרונה טיקטוק הוסיפה שלל תכונות חדשות שגרמו למשתמשים לתהות האם האפליקציה עברה כבר את השיא שלה. האפליקציה דוחפת את חנות טיקטוק יותר מתמיד, והיא אפילו בוחנת תכונה שתהפוך כל סרטון למודעה. לאחרונה, טיקטוק גם פוצצה את החוזה שלה עם יוניברסל ומחקה אמנים פופולריים כמו טיילור סוויפט ובאד באני מהפלטפורמה כתוצאה מכך. הדיווח של התוכנית 60 דקות על האפליקציה המסייעת בהגירה בלתי חוקית בהחלט מוסיף לרשימה ההולכת וגדלה של חששות ומכניסה את האפליקציה הסינית לסכסוך הכי לוהט בין הדמוקרטים לרפובלקנים בארה"ב - גדר הגבול עם מקסיקו.

טיקטוק לא מסרה תגובה לשלל האתרים האמריקאיים שדווחו על התופעה.