גיא חבר בתחפושת פורים (מתוך הפייסבוק של אמו רינה ) (צילום:  Photo by Flash90)
"בניגוד למשפחות של שבויים אחרים אנחנו נהגנו בצורה אחרת. התנהגנו בצורה אצילית ושקטה". תמונתו של חבר | צילום: Photo by Flash90

האם הרשתות החברתיות יסייעו לרינה חבר, אמו של החייל הנעדר, גיא חבר, להשיג מידע חדש שישפוך אור על גורל בנה? חבר סבורה שזו הדרך היחידה שעדיין לא מיצתה ומאמינה שיש סיכוי שמיליוני גולשים בעולם יוכלו לסייע לה בעניין.

לרגל חג הפורים החליטה חבר להעלות לפייסבוק תמונה של גיא כשהוא בן שלוש ומחופש לקאובוי. התמונה שגם עלתה בעמוד הפייסבוק סטטוססים מצייצים קיבלה אלפי לייקים, שיתופים ותגובות.

"הבנתי עד כמה הכוח של הרשתות החברתיות הוא עצום ושבעצם הייתי צריכה כמה שנים קודם להיעזר בהן. מידי פעם אעלה תמונות או מידע אודות גיא כדי לקבל עזרה וחיזוק מהגולשים", אמרה חבר ל-mako.

"אף פעם לא התעסקתי עם רשתות חברתיות לא הבנתי מה זה בכלל. בזמן האחרון הבנתי שהן חשובות מאוד ושאני חייבת לחשוף כל פרט אודות גיא, או תמונות מחייו כדי לנסות בכל דרך לאתר מידע חדש עליו. עכשיו אני משקיעה את כל כולי בתחום הזה ומאמינה שבסוף תהיה פריצת דרך".

נקסטר גם בפייסבוק     

לדבריה של חבר, מדינת ישראל הפקירה את בנה ולא טורחת לעשות מה שביכולתה כדי לאתר אותו או לגלות מה עלה בגורלו.

"בניגוד למשפחות של שבויים אחרים אנחנו נהגנו בצורה אחרת. התנהגנו בצורה אצילית ושקטה, לא עשינו רעש בכלי התקשורת ואולי זו היתה הטעות שלנו", טוענת חבר, "אבל היום אני נוסעת לכל מקום בעולם עם הילדים שלי אור ושיר וכשאנחנו נפגשים עם אנשים בנוגע לגיא זה עוזר לקדם מהלכים בעניינו. אני רוצה לקוות שהגולשים בארץ ובעולם יעזרו לנו להגיע לקצה חוט, שנדע מה קרה לגיא ואולי להגיע אליו"

חבר נעדר מזה 16 שנה כאשר היה בדרכו לבסיס השיריון שלו ברמת הגולן. תחילה המשטרה וכוחות הצבא חיפשו אחריו אך לא הצליחו למצוא כל מידע או קצה חוט שיוביל לפתרון התעלומה. לאורך השנים אמו ניסתה בדרכים שונות, חלקן חשאיות, להשיג מידע אודות גורל בנה ותמיד טענה שתחושתה היא שהוא חי.

לפני כשנתיים היתה פריצת דרך, כאשר עיתונאית מגרמניה סיפרה שראתה את גיא בכלא הסורי ומסרה פרטים מזהים בנוגע למראה שלו ואופיו. שירות הביון הגרמני תחקר את העיתונאית והגיע למסקנה שהיא דוברת אמת ושיתכן מאוד שאכן ראתה את גיא חבר בכלא הסורי.

האתר של חבר יפעל בעברית, ערבית ואנגלית במטרה להגיע לכל סוגי האוכלוסיות.