מפעילת הסלולר גולן טלקום חושפת לראשונה חלק מנתוניה הכספיים: לטענת החברה, "מחזור המכירות השנתי הצפוי של גולן טלקום הוא 500 מיליון שקל והרווח התפעולי הנקי (EBITDA) חיובי".

מיכאל גולן, הבעלים של גולן טלקום (וידאו WMV: עודד קרני)
גם הוא לא פראייר. מיכאל גולן | וידאו WMV: עודד קרני

גולן, חברה פרטית שנחשבת למחוללת התחרות בשוק הסלולר בישראל, מסרה את הנתונים בתגובה לטענה שפורסמה ב-TheMarker בתחילת השבוע, שלפיה היא נתונה בקשיים כספיים. החברה לא מסרה נתונים מלאים, אך ציינה כי "מצבה הכלכלי של החברה הוא טוב מאוד", וכי יציבותה אינה בסכנה.

ה-EBITDA הוא נתון המייצג את הרווח התפעולי התזרימי, בניכוי פחת והפחתות. נתון זה חשוב ביותר בשוק התקשורת, מכיוון שמדובר בשוק עתיר השקעות והפחת בו גבוה. יש לציין כי לגולן אין הוצאות מימון, משום שמעולם לא גייסה חוב בנקאי או בורסאי, והיא מתבססת רק על הון עצמי.

גולן הגיבה לפנייה על רקע דיון משפטי שבו נחשף כי חברת ניהול הסיכונים ודירוג האשראי דן אנד ברדסטריט (D&B) העניקה לה דירוג סיכון 3 מתוך 4, דירוג המצביע על סיכון מסויים בניהול עסקים עמה. ההליך המשפטי מתקיים בעקבות טענה של ספקית התקשורת 019 כי גולן לא העבירה לידיה כספים המגיעים לה, בסכום של יותר ממיליון שקל. במסגרת ההליך המשפטי, ביקשה 019 עיקול זמני על נכסים של גולן בהתאם להיקף החוב.

רשם בית המשפט, אורן כרמלי, החליט לאשר מחדש את צו העיקול כנגד גולן טלקום, אך מאז הצו הוסר. כרמלי כתב בהחלטתו כי הדירוג של דן אנד ברדסטריט מבוסס "על כך שלנתבעת אין נכסים ממשיים, וכי עיקר הונה מתאגידי חו"ל שהם בעלי הכיס העמוק, אלא שהם יכולים בנקל להתנער מחיובי החברה בישראל". עוד נכתב כי "הכלכלן מטעם הנתבעת, גיא לוזון, לא יכול היה לסתור את הטענה שהנתבעת סיימה את 2014 עם הפסד ניכר של מיליוני שקלים".

מגולן טלקום ביקשו להבהיר כי "ל-D&B אין שום מידע פיננסי על החברה", ובכיר בענף הדירוג הסביר כי הפרשנות של ביהמ"ש שגויה, וכי 70% מהמשק הישראלי נמצאים בדרגת הסיכון 3 של D&B.

לכתבה המקורית מ-TheMarker

עוד מ-TheMarker: