פייסבוק ישראל מנסה למנוע את פרסום פרטיה האישיים של המנכ"לית, עדי סופר-תאני. אתמול נשלח ממשרד עורכי הדין המייצג את החברה בארץ, הרצוג פוקס נאמן, מכתב לעו"ד גיא אופיר, בבקשה לדחות את פרסום פרטיה עד שבית משפט בישראל ידון בצו מניעה המבקש לאסור את הפרסום לחלוטין.

אין תמונה
הפרטים האישים יחכו לבית המשפט. עדי סופר-תאני

במכתב של עורכי הדין נאמר כי "אנו דוחים כמובן את כל הטענות המועלות בהודעת הדואר האלקטרוני שלך". הם ביקשו ממנו להמתין עד יום ראשון בבוקר, אז יחל תהליך משפטי בו ייקבע האם פרסום פרטיה של סופר-תאני חוקי או לא.

כזכור, בתחילת השבוע פנה אופיר לפייסבוק ישראל באולטימטום, והקציב להם 72 שעות לפרסם דרכים ליצירת קשר עם החברה - ולא, יפרסם את מספרי הטלפון ומספר תעודת הזהות של מנהלת הפעילות בישראל. לדבריו, מדובר בשירות לציבור, המתקשה לתקשר עם החברה במקרים של בקשות לטיפול בבריונות ברשת וכדומה.

עתה, עובר המאבק לבתי המשפט, שבתביעות עבר נגד פייסבוק וגוגל הראו שהם מעדיפים לא להתערב אם לא נותנים להם סיבה ממש טובה. כך, תביעה של עו"ד אופיר נגד גוגל על לשון הרע נגד אדם שחיפוש שמו העלה את הצעות ההשלמה "רמאי" ו"נוכל" התקבלה רק לאחר ערעור. תביעה אחרת נגד רשות המסים בנוגע לאי גביית מיסים מהחברות הבינלאומיות הפונות לגולשים בישראל נדחתה בכל הערכאות כולל בג"ץ, שציין כי רשות המסים ממילא עובדת על רפורמה שתהפוך את התביעה למיותרת. עם זאת, בתי המשפט נוטים לקבל את טענותיו של עו"ד אופיר בנוגע לצורך באמצעים חוקיים לפעילות של אזרחים ישראלים מול חברות בינלאומיות, כמו בכמה פסקי דין בהם קבעו בתי משפט כי בניגוד לטענות גוגל ופייסבוק, פעילותן בישראל מסמיכה את בתי המשפט במדינה לפסוק בעניינן ולא להעביר את הנושא למטות הבינלאומיים.