בשנים האחרונות צומחת סצינת סטארט-אפים ישראלים בניו יורק. אם פעם חברות מקומיות שרצו להתקרב לשוק עברו לעמק הסיליקון, לאחרונה מתחזקת גם ניו יורק כאופציה מתאימה בעיקר לחברות בתחומים כמו פרסום ופיננסים. עם זאת, כמו בערי יזמות טכנולוגית נוספות, החברות בניו יורק מתקשות בגיוס עובדים שהכרחיים לצמיחה שלהן. קמפיין חדש שעולה היום לרשת נועד לסייע ל-250 החברות הישראליות הפועלות בעיר לגייס עובדים בניו יורק.

 

Israeli Mapped in NY, מפת הסטארט-אפים הישראלים בניו יורק שיצר ומוביל גיא פרנקלין, מעלה היום קמפיין וידאו בהשתתפות 18 מייסדים ומנכ״לים ישראלים של סטארט-אפים בניו יורק שמגייסים עובדים בניו-יורק, בהם אדם סינגולדה מטבולה, מיכל צור מקלטורה, אלון בלוך מ-Vroom, רועי אדלר מ-WeWork ודניאל רמות מ-VIA. ״2015 הייתה שנה טובה לסטראטאפים ישראליים מבחינת גיוסים וכתוצאה מכך הם צריכות לגייס עוד עובדים תוך זמן קצר ואז הם נתקלים בתחרות מול סטארטאפים רבים בניו יורק על גיוס עובדים איכותיים מקומיים״ אומר פרנקלין.

קו הרקיע של ניו יורק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קו הרקיע של ניו-יורק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

״הקושי לגייס עובדים נובע מכך שגם אם אתה סטארט-אפ מוצלח בישראל לאחר סבב גיוס הון מוקדם ואתה מגיע לניו יורק, יש כאן אלפי סטארט-אפים והמלחמה על העובדים היא גדולה. אני מדמה את זה ליער עם 4000 עצים. גם אם יש לך את העץ הכי יפה ומקושט באמצע היער, עדיין לפעמים קשה להגיע אליו״ מסביר פרנקלין את הקושי איתו מתמודדות החברות הישראליות בעיר. ״מכיוון שישנם אלפי סטארטאפים בניו יורק, קשה לרבות מהחברות להבליט את יתרונן ולקבל חשיפה ולכן חשבתי ליצור את הקליפ. המטרה היא להכריז שחברות ישראליות מצליחות מחפשות עובדים בניו יורק ולחשוף גם את ההצלחה הישראלית בניו יורק בתחומי החדשנות והטכנולוגיה״, הוא מוסיף.

לפי בדיקה שערכו ב-Israeli Mapped in NY, ישנן 108 חברות טכנולוגיה בעלות קשר ישראלי שפועלות בניו-יורק ומגייסות עובדים ל-450-500 משרות. העובדים מיועדים למגוון תפקידים, כולל ניהול מוצר, מכירות, פיתוח עסקי, שיווק, תמיכה ופיתוח. ניתן להגיע לרשימה המלאה בכל חברה מגייסת מעמוד המשרות (jobs) במפה. ״עבור רבים מהתפקידים דוגמת פיתוח עסקי, שיווק ומכירות רבות מהחברות מעוניינות בעובדים אמריקאים כדי לחזק את החולשה הזו שקיימת אצלם לעיתים מבחינת הבדלי תרבות ובנוסף לכך, יש רצון לקחת אנשים עם נסיון בתחום שכבר מכירים את הגופים הפועלים בעיר ולכן הכניסה לשוק תהיה יותר קלה״, מתאר פרנקלין את העובדים אותן מחפשות החברות.

מספר החברות יותר מהוכפל בתוך שלוש שנים

בסך הכל פועלים היום 250 סטארט-אפים ישראלים בניו-יורק, בהשוואה לכ-100 ב-2013, כלומר בתוך שלוש שנים המספר יותר מהוכפל. המפה הושקה לראשונה לפני 3 שנים וכללה אז 60 חברות בלבד, מאז הלכה וגדלה הנוכחות הישראלית הטכנולוגית בעיר. 36 חברות סגרו את הפעילות שלהן בניו יורק בתקופה הזו. ״מרביתן בשל אי יכולת לגייס סכומי סיד או מעבר לסיד משמעותיים מעבר לגיוס הראשוני״, מסביר פרנקלין.

 

״עבור מרביתם של החברות שיש להן פעילות בישראל וניו יורק, המחקר והפיתוח הינו בישראל. בניו יורק יושבת לעיתים חלק מההנהלה או הצוות המייסד ובנוסף קיימים בניו יורק תפקידים רבים של פיתוח עסקי, מכירות, שיווק, אסטרטגיה, ניהול לקוחות, מומחיות באינטרנט וברכישת יוזרים ועבור החברות הגדולות יותר גם מתכנתים״' מתאר פרנקלין את פעילות הסטארט-אפים הישראלים בניו-יורק. הוא גם ממפה את תחומי הפעילות הבולטים: ״הטרנד המוביל של חברות ישראליות בניו יורק היה פרסום ווידיאו. בשנה האחרונה ניתן לראות חברות סייבר וביג דאטה רבות יותר מאשר היו בעבר בעוד ישנה דעיכה במספר הסטארטאפים החדשים בתחום הפרסום״.

לדברי פרנקלין, מתוך 10 סבבי גיוס ההון הגדולים בניו יורק בדצמבר האחרון, ארבעה היו של חברות ישראליות שפועלות בעיר וכוללים את Vroom שגייסה 95 מיליון דולר, אינטרלוד של יוני בלוך שגייסה 18 מיליון דולר, Lemonade שגייסה 13 מיליון דולר בסבב גיוס הון ראשון ופלטפורמת הפרסום וידאו Innovid שגייסה 27 מיליון דולר. גיוסים בולטים נוספים של חברות ישראליות בניו יורק ב-2015 כוללים את פייבר שגייסה 60 מיליון דולר, קומפאס של אורי אלון שגייסה בספטמבר 50 מיליון דולר וטבולה שגייסה בתחילת השנה שעברה 117 מיליון דולר.

בנוסף לפעילות של הסטארט-אפים הישראלים בניו יורק, פרנקלין מצביע על כך שבשנה האחרונה גדלה גם ההתעניינות של משקיעים וקבוצות משקיעים בישראל יותר מאשר בשנים עברו. בין הקבוצות הללו ניו יורק אנג׳לס, קרן חדשה שמקים לו קרנר שתשקיע 50 מיליון דולר בישראל.

פרנקלין יצר את המפה כמקור מידע שמרכז את הפעילות הטכנולוגית הישראלית הצומחת בניו יורק. ״לאחר שעברתי לניו יורק בתחילת 2012 נוכחתי לדעת שאין מקור שבו ניתן למצוא את כל הסטארטאפים הישראליים הפועלים בניו יורק והחלטתי ליצור את המפה על מנת לאחד את הקהילה, לחשוף אותה בפני משקיעים וגורמים רלבנטיים לשתופי פעולה ועוד ועל מנת להראות את ההצלחה הישראלית בצורה ויזואלית״, הוא מספר.

פרנקלין עבר לניו יורק כרואה חשבון בפירמת ארנסט אנד יאנג וכיום עובד על מיזם עצמאי.״עם הקמת המפה הופיעו בה כ-60 חברות אך תוך זמן קצר, הצטרפו חברות רבות והמספר עמד על 100 חברות. מאז ועד היום מצטרפות מספר חברות מדי חודש אך ישנן גם חברות שסגרו את פעילותן, רובן של חברות אלו הינן של יזמים ישראליים שעברו לניו יורק והחלו כאן בפעילות שלהם. החברות שעוברות מישראל לרוב הן חברות עם מוצר קיים שנוסה בצורה זו או אחרת מישראל״, הוא מוסיף.

מפת הקשרים של משקיעי הסטארט-אפים בישראל

הוראות: לחיצה על אחת מהנקודות תפתח חלונית מידע. בחלונית זו ניתן ללחוץ על כל אחד מהשמות והמידע הרלוונטי יוצג. באפשרותכם לשוטט במפה באמצעות גרירתה (לחיצה על כפתור העכבר השמאלי והזזתו לכל כיוון). ניתן התקרב ולהתרחק (ZOOM) באמצעות גלגלת העכבר. בחלונית המקרא ניתן לחפש שם ולחיצה עליו תפתח את חלונית המידע בצד ימין.

לצפייה במסך מלא

לגרסה נגישה לבעלי מוגבלויות

 

 

לכתבה המלאה ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: