לקוח של אמאזון בגרמניה יצר קשר עם החברה כדי לעיין בנתונים המאוחסנים שלו המאוחסנים בארכיון החברה, ההפתעה החלה כאשר הוא קיבל את המידע – אבל של אדם זר לחלוטין.

אלקסה (צילום: Charles Brutlag, ShutterStock)
אלקסה | צילום: Charles Brutlag, ShutterStock

לפי חוק האיחוד האירופי להגנת נתונים, ביקש האיש לבדוק את הנתונים שלו המוחזקים אצל החברה, כך פורסם במגזין הגרמני ct. באמאזון נענו לבקשתו ושלחו לו קישור להורדה בו הוא יכול לצפות בכל המידע, וגם ל-1,700 הקלטות שנוצרו על ידי העוזרת הקולית של אמאזון, אלקסה. כאשר האזין להקלטות שנשלחו אליו אותו אדם שם לב כי ההקלטות אינן שלו, אלא של אדם אחד.

"הופתעתי מאוד כי אני לא משתמש באלקסה, ושלא נדבר על מכשיר שמאפשר לי להשתמש בה", סיפר האיש בריאיון למגזין הגרמני. "הקשבתי באופן אקראי לכמה מקבצי השמע ולא הצלחתי לזהות אף אחד מהקולות".

וזה לא נגמר כאן. לאחר שהבין במה מדובר, האיש העתיק את הקבצים ופנה אל המגזין הגרמני על מנת לפרסם את התקלה החמורה. כדי לזהות את האדם שהמידע שלו דלף, האזינו העיתונאים לפקודות השונות ולהתרעות – כגון פייסבוק, טוויטר, ושמעו מי מכריו, משפחתו ומה הרגליו. לאחר שאיתרו את אותו אדם, הוא נשאל האם קיבל פנייה כלשהי מאמזון, זה בפניהם שלא קיבל שום הודעה על כך.

דובר אמאזון התייחס לאירוע הספציפי הזה ומסר בהודעה לווישנגטון פוסט כי "המקרה המצער הזה הוא תוצאה של טעות אנושית ומקרה יחיד ומבודד. פתרנו את הבעיה עם שני הלקוחות המעורבים ונקטנו צעדים לשיפור נוסף של השירותים שלנו".