איך הייתם מגיבים אם פתאום, משום מקום, הייתם מקבלים לנייד שלכם את ההודעות הבאות ממי שמזדה כפעיל דאע"ש: "יום אהבה מדמם! אנחנו יודעים הכל עלייך, על בעלך ועל ילדייך". הייתם מתקשרים למשטרה? בורחים? צורחים באימה?

אנג'לה ריקטס, בת זוגו של איש צבא מקולורדו, קיבלה את ההודעות בעודה קוראת ספר באמבטיה באחד מימי המנוחה שלה. ההאקרים שפנו אל אנג'לה לא הסתפקו בהודעות המטרידות, הם כתבו לה שהם פונים מטעם ארגון דאע"ש, ולא רק שהם פרצו לנייד ולמחשב שלה, הם מתכוונים להשתמש בכל המידע שמצאו בהם כדי לפגוע בה ובמשפחתה. 

"אנחנו יותר קרובים מכפי שאת יכולה לדמיין", הם הוסיפו. ריקטס היא רק אחת מתוך חמש נשות צבא אמריקאיות (מה שמכונה "Army Wives") שקיבלו הודעות מאיימות מהאקרים של דאע"ש בדיוק באותו יום. הסיפור קיבל תפנית רק לאחרונה, 3 שנים אחרי שקרה, לאחר שבדיקה של סוכנות הידיעות AP, העלתה שההאקרים שפנו אל הנשים בכלל לא קשורים לארגון דאע"ש.מדובר בהאקרים רוסים, אותם ההאקרים שניסו להתערב בבחירות האחרונות לנשיאות ארצות הברית וחשפו את האימיילים של הילרי קלינטון. 

ב-AP טוענים כי מדובר במקרה שניתן ללמוד ממנו על הקושי באיתור המקור לאיומים המסתתרים ברשת. לדבריהם אנחנו חיים בעולם בו האקרים "שואלים" באופן קבוע זהויות של גורמים אחרים (רוסים שואלים זהות איסלאמית, אמריקאים שואלים זהות רוסית וכד') במטרה להטעות את הרשויות שמנסות להתחקות בעקבותיהם. דובר במקרה שניתן ללמוד ממנו על הקושי שבהעפלת אשמה על גורם מסוים בעולם בו האקרים "שואלים" באופן קבוע זהויות בדויות במטרה להטעות את מי שמתחקה אחריהם. פעילות ההאקרים הרוסים במטרה להפיל את האשמה על פעילי איסלאם קיצונייים עברה בהצלחה יתרה, הדיווחים על כך שפעילי דאע"ש איימו על משפחות אנשי צבא הפכו לידיעה חדשותית בזמן הבחירות לנשיאות. 

_OBJ

בסופו של דבר, פנו נציגים של סוכנות הידיעות אל הנשים המאוימות וסיפרו להן כי מי שהטריד את מנוחתם היו האקרים רוסים ולא פעילי דאע"ש.  "בחיים לא הייתי מאמינה שאלה היו הרוסים", אמרה ריקטס. "לדעתי זה גם מצחיק וגם חתרני", סיכמה את הפרשה מבחינתה.