מערכת TSG (צילום: TSG )
מערכת TSG | צילום: TSG

האם על ידי הצלבות מידע אפשר לקבל תמונה ברורה יותר על חשודים? ע"פ חברת TSG הישראלית, שמכרה את מערכת ה-Smart Policing שלה לפיליפינים, התשובה היא כן. המערכת מספקת ניתוח טקסטואלי של כל מקורות המידע, ולמעשה מאפשרת למצוא קשרים, מגמות ואירועים ולחבר בין דברים שלא מתחברים לכדי תמונה שלמה.

חברת TSG הינה בית מערכות מבוססות תוכנה וספקית עולמית של שירותי טכנולוגיית מידע (IT) וסייבר. בין לקוחותיה המרכזיים של החברה בארץ ובעולם נמצאים צה"ל, משטרת ישראל, משרד ראש הממשלה, משרד האנרגיה, משרד המשפטים, חברות ביטחוניות, צבאות וגופי ביטחון זרים, חברות תקשורת, בנקים, חברות ביטוח ועוד.

"אנחנו למעשה מקימים את כל גוף המודיעין המחקרי של המשטרה בפיליפינים", מספר ל-mako אורי וולדיגר, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי בחברה. "הם ביקשו מאיתנו להקים להם לראשונה מרכז מידע שיהיה מחובר לכל מקורות המידע שעומדים לרשות הגוף המודיעין – בין אם של המשטרה עצמה ובין אם של המדינה".

"ציידנו אותם בכלי איסוף מודיעין באמצעים טכנולוגיים כאלה ואחרים. גם המידע הזה יעבור לאותו מרכז מידע, שם יש מערכת שלנו שנקראת NSDE, שלמעשה לוקחת את כל המידע, יוצרת מין בריכת מידע ומאפשרת לאנליסט לשלוף את המידע הרלוונטי על אובייקט שמעניין אותו מתוך כל המקורות במהירות. זה יוצר מפת הקשרים, מאפשר גם ניתוח סמנטי של הטקסטים וכך החוקרים יכולים להוציא איזה מידע שהם רוצים – תאריכים, מקומות והכל".

אורי וולדיגר, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי TSG  (צילום: TSG )
אורי וולדיגר, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי TSG | צילום: TSG

איזה סכומי כסף השקיע הממשל הפיליפיני?
"ההיקף של התוכנית כולה לתוכנית רב ממדית ושנתית הוא 80 מיליון דולר לגוף המודיעין. בשלב הראשון, הם העמידו 20 מיליון דולר. זה כמובן התקציב לרכש, מעבר לזה הם גם הקציבו תקציב פנימי לתשתית וכוח. אני לא יודע בדיוק את המספרים, אבל אני מעריך שזה בסדר גודל של פי 2".

אתם לא חוששים שהחלפת השלטון בפיליפינים עלולה להוביל לשינוי מדיניות?
"יש לנו חוזה חתום. מעבר לזה, אני לא רואה סכנה כי המשטרה שם כבר נערכת. לגבי ההמשך, אנחנו מבינים גם מהקולגות שלנו שם שהאווירה של הנשיא החדש לא שונה משל הנשיא הקודם – גם הוא רוצה לחזק את המשטרה ולהילחם בפשע".

וולדיגר מספר כי בעקבות המכירה לפיליפינים, החליטו בחברה לנסות להרחיב את הפעילות גם למדינות אחרות. "אנחנו רואים דרישה הולכת וגוברת לעולמות התוכן האלה. יש לנו יכולות היתוך מידע מובהקות".

עניין פרטיות המשתמשים הופך לנושא רגיש יותר ויותר בעולם, אך וולדיגר לא חושש. "את מה שאנחנו עושים בפיליפינים אנחנו עשינו לגופי המודיעין בארץ על סטרואידים, כלומר מהר יותר", הוא אומר. "כאן כמובן עניין הפרטיות יותר רגיש, אבל בסוף אנחנו לא נוגעים במידע".

אתה חושב שבמדינות מערביות כמו צרפת, ארה"ב או גרמניה זה יכול לעבוד?
"תראה, גם מדינת ישראל היא מאוד קפדנית בנושאי הפרטיות ואנחנו עושים דברים כאן. אני יכול לספר שבאירופה בשיחות כאלה ואחרות לא מצאנו עוד התנגדות לדבר הזה. בסוף, הלקוח מחליט מה המידע שיהיה במערכת ואיזה מידע ייחשף למשתמש. יותר מזה, יש במערכת כלים נורא חזקים שמנגישים את המידע בצורה שונה למשתמשים".

מערכת TSG (צילום: TSG )
מערכת TSG | צילום: TSG

ואם בפרטיות והקשר לישראל עסקינן, קשה שלא לדבר על NSO וההשפעה שלה על חברות ישראליות. "זה פוגע ולא פוגע", מסביר וולדיגר. "כשאתה מדבר עם גופים מודיעיניים אז היכולות האדירות שהציגה NSO, למרות שהן פוגעניות, הן גאווה. כל גוף מודיעין היה מת ליכולות האלה, אז זה כן עוזר. מצד שני, הרגולציה הודקה מאוד בעקבות הדבר הזה. פעם היינו יותר משוחררים באופן שיכולנו לדבר".