הודעה דרמטית: אחרי שאנחנו עוסקים בנושא כאן בנקסט בחצי שנה האחרונה - שיאומי העולמית קוראת להחזיר את הקורקינטים החשמליים אותם היא מייצרת. מה הבעיה? הבורג שמשתחרר בכידון יכול להתפרק במהלך הנסיעה ולסכן חיים.

כעת, מתנהלת תביעה ייצוגית של צרכנים נגד היבואנית הרשמית "המילטון" והיבואנים המקבילים. "פניתי לאנשים מקבוצת פייסבוק מאוד פופולרית אחרי שאני סבלתי מהבעיה הזאת והקורקינט שלי נשבר וכמובן נפצעתי מהדבר הזה", מספר אלון טירר, שאירגן את התביעה נגד שיאומי. "ב-4 השעות הראשונות של פרסום הפוסט קיבלתי 400 תגובות".

"זה גרם לנו להבין שהדבר הזה מסכן חיים שאני כאזרח במדינת ישראל לא יכול לוותר על זה ופשוט לשים את זה בצד והחלטנו פשוט לתבוע את כל היבואנים", מוסיף טירר. "הם אומרים שכולם אשמים, הם מנסים לעשות מזה עושר מהדבר הזה. הם גובים מחירים אבסורדים על התיקון".

בתגובה לתביעה מסרו בקבוצת "המילטון", יבואנית שיאומי בישראל: "החברה פועלת על פי דין ותגיב בערכות המתאימות".

ובינתיים, בשיאומי מודיעים על ריקול, החזרת המוצר לחנויות, ב-20 מדינות סך הכל. ב-26 ביוני זה יתחיל בבריטניה, ובמדינות האחרות החל מ-1 ביולי. ברשימה אפשר למצוא מדינות כמו גרמניה, ספרד, דנמרק, קוריאה, מקאו, איחוד האמירויות ויוון.

כרגע הריקול העולמי לא מדבר על ישראל, אבל אי אפשר להתעלם מהחשד הברור שזה קרה ללא מעט ישראלים - הבורג משתחרר במהלך הנסיעה. אז שימו לב: במידה והכידון רועד, במידה ואתם מרגישים שמשהו השתחרר - מדובר במצב מסוכן. מומלץ לגשת לחנות ולבקש לחזק את הברגים ואולי להחליף.

וכבר בעולם יש כעת סוג של התפכחות בכל הקשור לקורקינטים השיתופיים: בעיריית פריז החמירו את המאבק בקורקינטים והחליטו לקנוס את מי שרוכב על המדרכה ודורשים להחנות את הקורקינט בחניונים. עיריית ניו יורק אוסרת לחלוטין נסיעה של קורקינטים ברחבי העיר, ומי שיעבור על החוק צפוי לקנס של 500 דולר.

ומה קורה אצלנו? עיריית תל אביב גם מתייחסת לבעיה הזאת והחלה החרים קורקינטים החוסמים מדרכות ולגבות 63 שקל על כל קורקינט שהוחרם.

מקבוצת המילטון, יבואנית שיאומי בישראל נמסר:" נכון לעכשיו לא נמצאו מוצרים שיובאו דרך הייבוא הרשמי לישראל המופיעים ברשימת המוצרים הדורשים ריקול. עם זאת אנו בקשר רציף מול היצרן ובוחנים מקרוב את הנושא".