"אני כבר משתעשע הרבה חודשים ברעיון לבנות בכניסה לכל כיתה ארון סגור, ולהכריח את התלמידים להפקיד לכל היום את הפלאפונים" - זה המשפט המפתיע שאמר הבוקר יונה יהב, ראש עיריית חיפה, לגלית גוטמן, יואב לימור ודרור גלוברמן, שחשבו שהם יצליחו לשכנע אותו שטעה בהחלטתו לכבות את האינטרנט האלחוטי בבתי הספר.

יהב הגיע ל"בוקר של קשת" כדי לדבר על החלטתו לסגור את הגישה לווייפיי בבתי הספר. "זו לא החלטה אימפולסיבית", הוא הסביר. "אנחנו כבר מספר חודשים יושבים על המדוכה ודנים עם מומחים ועם הורים ועם מורים ועם מנהלים, ובסוף החלטתי לאמץ את הגישה שאני לאחרונה מאמץ אותה לא פעם: כאשר יש ספק - אין ספק".

לדבריו, מאחר וקיימים מחקרים שטוענים שהקרינה הנפלטת מנקודות אינטרנט אלחוטיות מזיקה לבריאות, ולעומתם מחקרים הטוענים שאי אפשר להוכיח נזק כזה - הוא מעדיף לא לסכן את בריאותם של ילדי העיר ולכבות את הגישה האלחוטית לאינטרנט. הוא אף הדגיש כי לא ניתק את בתי הספר מהאינטרנט: "לא השבתתי את האינטרנט מבתי הספר, מכיוון שאנחנו הצלחנו לחבר אותם קווית, דרך החוטים, ועכשיו יש גם חוטים שאנחנו מנסים אותם שאין להם קרינה אלקטרומגנטית".

כאשר נשאל מדוע בסוגיית הווייפיי הוא טיפל במה שנראה כפזיזות, בעוד הטיפול בסכנת בתי הזיקוק החמורה פי כמה נסחב כבר שנים, הוא הסביר: "כל נושא זיהום האוויר הוא לא בסמכותי. הוא בסמכות הממשלה, אז אני יכול להפעיל לחץ ולצעוק. כאן זה במלואו הסמכות שלי".

לדרור גלוברמן, עורך NEXTER ויליד חיפה, הצעד של יהב נראה מיותר לחלוטין: "הקרינה הספציפית שעליה אנחנו מדברים, הווייפיי, שיש לכולם בבית - העוצמה שלה כל כך חלשה שאין שום דרך לדמיין שום השפעה של זה", הוא אמר בשידור. "ומנגד, תלמידים הולכים עם טלפון סלולרי לבית הספר וברגע שכיבית את הווייפיי - אין בעיה, אבל ממשיכים להשתמש ברשת הסלולרית, ושם יש קרינה רצינית. זה אומר שסך הכל הם סופגים עכשיו יותר קרינה, לא פחות".

בתגובה לאמירה הזו סיפר יהב על הרעיון לכפות על התלמידים לסגור את כל הטלפונים בארון בתחילת היום ולהוציא אותם ביציאה הביתה. המנחים הזדעזעו ויהב הודה שיש עוד כמה אנשים שלא מסכימים - ולמעשה, מדובר בכולם: "ההורים לא תמיד מסכימים, הם רוצים להיות 24 שעות קשורים לילד היום, הילדים לא כל כך מסכימים - זה לא דבר שאתה יכול להפעיל אותו...".

אם כן, כל עוד זה תלוי בהורים, לא נראה שתלמידי מחוז חיפה, או כל מחוז אחר בישראל, יאבדו בקרוב את היכולת לתקשר גם בזמן הלימודים. הבעיה היא שכמו בהחלטה לכבות את הווייפיי, ייתכן שגם כאן יגיעו ראשי רשויות שלא יטרחו בכלל לשאול.