מדיניות הריחוק החברתי שבה נוקט העולם, מתברר, לא קשה רק עבור בני האדם אלא גם עבור חלק מבעלי החיים, שרגילים לנוכחות שלהם ולא באמת מבינים מה קרה לה. האקווריום סומידה שבטוקיו פירסם בשבוע שעבר פוסט חריג שבו הוא טוען כי משהו לא טוב עובר על הצלופחים שבאקווריום שלו בעקבות ענייני הבידוד, ועל כן הם זקוקים לעזרת הציבור.

האקווריום עצמו נסגר למבקרים כבר ב-1 במרץ, כלומר לפני יותר מחודשיים, ולכן 300 הצלופחים שבו ככל הנראה כבר הספיקו להתרגל ל״סביבה ללא נוכחות אנושית ולמעשה שכחו לגמרי מאנשים״. זו כנראה הסיבה שכאשר צוות המקום מגיע כדי לתחזק את האקווריום, הם מתנהגים בצורה ביישנית למדי וקוברים את עצמם בחול – באופן מילולי.

בפוסט שפרסם צוות האקווריום בשבוע שעבר, הם מסבירים כי ההתנהגות הזו של הצלופחים היא מדאיגה, לא רק משום שהם מתחילים לסגת חזרה להתנהגות הזהירה במיוחד שלהם בטבע, אלא גם משום שהעבודה שהם מתחפרים בחול מונעת מהצוות לדעת אם הם בריאים ולדאוג לשלומם. הפתרון שנמצא – אימוץ הטכנולוגיה האהובה על כולם בזמנים אלה בעולם, תקשורת דרך שיחות וידיאו וביקורים וירטואליים.

הצוות הוציא בקשה מיוחדת מכל אלה שאכפת להם מצלופחים, לקיים עמם שיחות וידאו כדי לגרום להם להתרגל חזרה לנוכחות אנושית. האקווריום אף הכריז רשמית על ״פסטיבל חשיפת פנים״ שבו אנשים יוכלו להתקשר בפייסטיים ולהראות את עצמם לצלופחים. מהיום ועד יום שלישי, חמישה שולחנות יוצבו מול מיכלם של הצלופחים ואנשים יוכלו לארח להם חברה.

״אם אתם רוצים להשתתף במאמצים שלנו להכיר מחדש את האנושות לצלופחי הגינה הביישנים הללו, האקווריום מבקש שתשמרו על השקט בשיחת הפייסטיים. מבקרים וירטואלים יכולים לנופף, להראות את פרצופם ולדבר בשקט, אבל האקווריום מזהיר מפני רעשים חזקים שיכולים להפחיד או להטריד את היצורים הללו״, נכתב בפוסט.