טים קוק, מנכ"ל אפל, הגיע בימים האחרונים לראשונה לביקור בישראל. קוק צפוי לחנוך את מרכז הפיתוח החדש של אפל בהרצליה פיתוח בטקס סגור למוזמנים שיערך מחר (ג'), אליו הוזמנו בכירים מתעשיית ההיי-טק אך לא הוזמנו עיתונאים. קוק יקיים מספר פגישות פנימיות באפל עם ראשי קבוצות הפיתוח של החברה בישראל. ככל הנראה, הוא יפגש גם עם נשיא המדינה לשעבר, שמעון פרס. מאפל נמסר שהחברה אינה מגיבה לשמועות וספקולציות.

מנכ''ל אפל טים קוק ואייפון 6 (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
ייפגש עם הנשיא לשעבר ועם היי-טקיסטים, לא עם עיתונאים. קוק | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

חברת אפל נכנסה לישראל עם רכישת חברת אנוביט בדצמבר 2012 ב-390 מיליון דולר, שגם משרדיה שכנו בהרצליה ובהם החברה העסיקה כ-200 עובדים. מאז החברה התרחבה באמצעות רכישות וגיוס מהנדסים רבים לשורותיה.

אפל מעסיקה בישראל מאות רבות של עובדים בתחום החומרה והשבבים, וכיום מרכז הפיתוח שלה בישראל הוא הגדול ביותר שלה מחוץ לקופרטינו שבקליפורניה. בנוסף, אפל הקימה מרכז פיתוח במת"ם בחיפה וקלטה כ-100 עובדים שפיטרה טקסס אינסטרומנטס (TI) ממרכזה ברעננה. הרכישה האחרונה של אפל היתה ב-2013, של חברה פריימסנס מרמת החי"ל בכ-350 מיליון דולר. פריימסנס העסיקה ערב הרכישה כ-150 עובדים.

המשרדים החדשים של אפל בהרצליה פיתוח, אותם שכרה מחברת גב ים, הם בשטח של 12,500 אלף מ"ר. ניתן להעריך כי בשטח שאפל תשכור ניתן להעסיק בין 600 ל-1,200 עובדים וזהו פוטנציאל הצמיחה שהחברה צופה בשנים הקרובות. הפעילות בהרצליה תרכז את המרכזים שבהם הייתה החברה מרוכזת עד כה במרכז הארץ.

המשרדים החדשים של אפל הם חלק מפרויקט חדש שבנתה חברת גב ים בין הרחובות משכית, גלגלי הפלדה ומדינת היהודים. מדובר בהשכרת שטחים בשלב א' של הפרויקט שיכלול משרדים בהיקף של 28 אלף מ"ר, שטחי מסחר למסעדות ובתי קפה בשטח 3,500 מ"ר ומרתפי חניה בשטח 27 אלף מ"ר. לאפל ניתנה אופציה לשכור שטח גם בבניין השני שיוקם בפרויקט.

אפל עוסקת בישראל במספר תחומים בעולמות החומרה: אנוביט, אותה רכשה ב-2012, פיתחה פתרונות אחסון מבוססי זכרונות פלאש עבור סמארטפונים, טאבלטים ונגני מדיה. כיום ממשיך המרכז בהרצליה לעסוק בפיתוח חומרה. מרכז הפיתוח במת"מ בחיפה, לעומת זאת, עוסק בפיתוח מעבדים. חיפה נהפכה למוקד ידע עולמי בפיתוח שבבים הודות למרכז הפיתוח של אינטל בעיר, שהצמיח את המעבדים המובילים של החברה בעשורים האחרונים, בהם סנטרינו ואייבי ברידג'. הקבוצה שנקלטה מ-TI המשיכה לעבוד כיחידה אורגנית ברעננה באותו תחום פעילות - פיתוח שבבי תקשורת אלחוטית; ואילו פריימסנס פיתחה שבבים זיהוי בתלת-מימד.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: