טוויטר חסמה מגיבים שייחלו למותו של נשיא ארצות הברית טראמפ, שנדבק בקורונה בשבוע שעבר ומאושפז כעת בבית החולים וולטר ריד. מטעם הרשת החברתית נמסר שהציוצים הללו חוגים מכללי השימוש, ועלולים להוביל לחסימה.

עם היוודע דבר מחלתו של טראמפ, פוליטיקאים ואנשי ציבור רבים שלחו לנשיא איחולי החלמה מהירה על גבי הרשת החברתית; עמם נמנה גם ג'ו ביידן, המועמד לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית. יחד עם זאת, משתמשים רבים ניצלו את ההזדמנות כדי לאחל למותו; רבים מהם התייחסו למספר המתים הגבוה בארצות הברית, שעולה כיום על 200,000 בני אדם.

בעקבות הציוצים הרבים נגד הנשיא טראמפ, הנהלת הרשת החברתית פרסמה בסוף השבוע (שישי) ציוץ המבהיר כי מדובר בעבירה חמורה על כללי השימוש. "ציוצים שקוראים או מייחלים למוות, לפגיעה פיזית קשה או למחלה סופנית הם אסורים ויימחקו", נכתב מטעם החברה. דובר מטעם הרשת החברתית אף מסר לגרדיאן כי המדיניות נאכפת מאז חודש אפריל השנה.

רבים הגיבו להודעת טוויטר בפליאה וטענו שמדובר בצביאות; לפי הגרדיאן, משתמשים המשתייכים לקבוצות מיעוט או לקבוצות מוחלשות אחרות טוענים כי הם חווים התעללות על גבי הרשת החברתית. ואכן, חברי בית הנבחרים מהצד השמאלי של המפה בארצות הברית, וביניהם אלכסנדרה אוקזיו-קורטז, מיהרו לטעון שמדובר בצביעות מצד טוויטר. 

בניגוד לטוויטר, בפייסבוק דווקא ניתן לייחל מוות לדמויות ציבוריות. משתמשים ברשת החברתית יכולים להביע את רצונם שאדם ימות, אם הוא דמות ציבורית וכל עוד הוא לא מתוייג בפוסט. כן, זה אמיתי.