אין תמונה
מהירות, תצוגה, נוחות משתמש, תמיכה בשפות תכנות או עיצוב מרהיב? לא קל לבחור את הדפדפן האופטימלי

תחרות הדפדפנים על שליטה ברשת האינטרנט תופסת תאוצה בחודשים האחרונים, וחברות הענק מנסות לשכנע אותנו בכל דרך להשתמש דווקא בדפדפן שלהן. על מה כל המהומה? ובכן, הדפדפן הוא הממשק לרשת האינטרנט וההרגלים של כל אחד מאיתנו הם שיקבעו אילו חברות ישרדו בעתיד ואילו יכנסו לדפי ההיסטוריה המקוונת.

הדפדפן מאפשר את כל אותן פעולות שגרתיות כמו גלישה, צ'יטוט, קבלה ושליחה של דואר אלקטרוני, פעילות ברשתות חברתיות, קריאת חדשות, כניסה לחשבון הבנק וצפייה בסרטי וידאו ברשת. בקיצור, בלעדיו לא היה למרביתנו אינטרנט. ואם התחזיות הטכנולוגיות לגבי עידן "שירותי הענן" - העברת התוכנות בהן אנו משתמשים ביום יום מהדיסק הקשיח לאינטרנט - יתממשו, התלות שלנו הגולשים בחברות המפתחות דפדפנים תתהדק עוד יותר; החברה שתספק לנו את הדפדפן היא זו שגם תגבה מאיתנו את הכסף על השימוש בשירותים - או לחילופין היא תאלץ אותנו לראות פרסומות ותגבה את הכסף מבעלי העסקים המפרסמים. כפי שכבר ניחשתם מדובר על הרבה מאד כסף, ונראה כי מלחמת הדפדפנים לא תגיע לידי הכרעה בעתיד הנראה לעין.

עבורנו הגולשים התחרות רק עושה טוב. הדפדפנים הולכים ונהיים מהירים יותר, יש להם יותר תכונות, הם כוללים מגוון עצום של תוספות ושיפורים במנגנוני האבטחה הופכים את הנתונים האישיים למוגנים יותר. לנו נשאר רק לבחור מהו הדפדפן המתאים ביותר בשבילנו. אז עבור אלו שלא מכירים וגם אלו שלא מודים בכך, ריכזנו מידע בסיסי על כל אחד מחמשת הדפדפנים המובילים היום בעולם.

חברת מיקרוסופט - אינטרנט אקספלורר 9

זהו הדפדפן הכי מוכר והכי נפוץ בעולם. כבר בגרסאות הראשונות של מערכת ההפעלה Windows הוא היה חלק מהחבילה, ומרביתנו נחשפנו והתרגלנו אליו. הרבה גרסאות יצאו לדפדפן זה - האחרונה שבהם היא גרסה 8 - אבל חברת מיקרוסופט לא עוצרת לרגע. התחרות עם גוגל ואפל בכל זאת עושה לה משהו והיא שיחררה גרסת Preview של הדפדפן העתידי שלה – אינטרנט אקספלורר 9.

אין תמונה
מאמץ סטנדרטים חדשים ברשת האינטרנט. אקספלורר 9

הדפדפן החדשני יתמוך בתקני W3C וכן בגרסה החדשה של שפת התכנות HTML5, שתאפשר תצוגת וידיאו וקול משופרת. בנוסף תהיה תמיכה בפונט פתוח סטנדרטי לרשת WOFF , CSS3 וכן תמיכה בתקן האחרון של שפת התכנות JavaScript. מיקרוסופט שולטת היום בשוק מערכות ההפעלה והדפדפנים בעולם כולו, ולכן יש לייחס חשיבות רבה לגרסה החדשה של האינטרנט אקספלורר, היות והיא צפויה לשמש כמגדלור לשאר החברות בכל הקשור לאימוץ סטנדרטים ותקנים חדשים ברשת האינטרנט. מומלץ להוריד ולו רק כדי לקבל הצצה לעתיד.

למה כן IE: אם אתם כבר רגילים לעבוד איתו, תישארו איתו. הוא אמנם כבד קצת אבל בסך הכול הגרסה החדשה מספר 9 אמורה להיות תחרותית מול כל החלופות.

למה לא IE: אם אתם אוהבים תוספים ואין לכם סבלנות לחכות לגרסה החדשה, תעברו לדפדפן אחר. תמיד תוכלו לנסות את הגרסה החדשה כאשר תצא לשוק.

חברת מוזילה - פיירפוקס 4

לאחר איחור של שבוע מהמועד המתוכנן, השיקה פיירפוקס את גרסת הבטא לדפדפן החדש שלה – פיירפוקס 4. עם ממשק משתמש משופר, תמיכה בטכנולוגיות חדשות לאינטרנט וביצועים משופרים, מקווה החברה לקצור נתח שוק קרוב יותר ליריבתה מיקרוסופט.

אין תמונה
יותר שטח מסך לצפייה באתרים. פיירפוקס 4

הדמיון בין ממשק המשתמש החדש של השועל לבין זה של כרום, הדפדפן של גוגל (טאבים מעל לשורת הכתובת, מספר הכפתורים מצומצם ותפריט מחולק במערכות ההפעלה האחרונות של חלונות), מהווה בסיס לביקורת עוקצנית כלפי חברת מוזילה, אולם יש בכל זאת הבדל אחד לטובתה. משתמשי חלונות בגרסאות ויסטה ו-7 יוכלו לקבל את כל התפריט העליון בתוך כפתור אחד בודד, שיפור שישאיר להם יותר שטח מסך לצפייה באתרים. אז כן, עם כל הכבוד לכרום, עדיין יש לו מה ללמוד מהשועל.

למה כן פיירפוקס: מי שאוהב לעשות בממשק העבודה שלו הרבה שינויים זה הדפדפן בשבילו. בנוסף תוכלו למצוא אין סוף תוספים שיהפכו משימות מורכבות לפשוטות.

למה לא פיירפוקס: לא כולם יסכימו איתי אבל יש יותר מהירים. ולמי שמשתמש בתצורת ברירת המחדל של ממשק הדפדפן וגם לא מתקין תוספים – היתרונות של השועל לא יבואו לידי ביטוי.

גוגל – כרום 6

זהו אולי הדפדפן המדובר ביותר של השנה. חברת גוגל החליטה להתרחב מעבר לשירותים המקוונים שהיא מספקת בחינם ופיתחה דפדפן משלה בשם Chrome, ועל פי השמועות, הוא יהווה את הבסיס למערכת ההפעלה העתידית שלה, Chrome OS.

אין תמונה
אפשר לגלוש בלי להשאיר עקבות. כרום 6

הדפדפן יציב מאד והוא בנוי בצורה כזו שכל טאב פועל באופן עצמאי לחלוטין - אם אחד קרס או נתקע השאר ממשיכים לעבוד כרגיל. יש מנוע של תרגום מובנה המבוסס על שירות התרגום של גוגל וקיימת אפשרות לבחור את ערכת הנושא של הדפדפן. קיים גם מצב גלישה פרטית (Incognito mode) המאפשר גלישה בלי להשאיר עקבות של אתרים בהם ביקרתם או קבצים שהורדתם. כמו כן, קבצי הקוקיס נמחקים אוטומטית ברגע שסגרתם את כל החלונות בסיום הגלישה באינטרנט, כך שאף אחד לא ידע מה עשיתם במרחבי הרשת. קצת פרדוקסלי להאמין לגוגל שהיא לא תדע מה עשינו, אבל אשרי המאמין.

למה כן כרום: על שלושה יסודות עומד העולם: מהירות, סנכרון מועדפים ותוספים. ועבור מי שעובד עם שירותי גוגל למיניהם אז יש יסוד רביעי – מבין כל החלופות זו הכי מותאמת לעבודה איתם.

למה לא כרום: מדי פעם הוא לא קורא את האתר ונדרשות כמה לחיצות על מקש F5 לרענון. ובנוסף, סביר להניח כי גוגל תדע הכל על הרגלי הגלישה שלכם (בלי שאתם תדעו על כך כמובן).

חברת אפל – ספארי 5

תכירו את הדפדפן שהיה עד לא מזמן נחלתם הבלעדית של משתמשי המקינטוש במשך שנים. יותר נכון, עד שסטיב ג'ובס החליט ללכת ראש בראש עם ביל גייטס.

אין תמונה
הדפדפן הכי שיקי. ספארי 5

כמו כל מוצר מבית אפל גם הדפדפן ספארי מצטיין בעיצוב שלו ובסביבת משתמש שיקית. גרסה מספר 5 מתיימרת להביא למחשבים האישיים ולטלפונים הסלולריים (בידועים בתור אייפון) אינטרנט "אמיתי", לפחות זה מה שכתוב באתר החברה. שיפורים שהוכנסו בגרסה החדשה כוללים אפשרות נוחה יותר לקריאת כתבות, תמיכה ב-HTML5, צפייה בווידיאו מוטבע במסך מלא, שיתוף מידע מיקום וכן טכניקה ייחודית להשגה מוקדמת של כתובות אתרים הנקראתDNS prefetching, שמאפשרת גלישה מהירה יותר ברשת האינטרנט.

למה כן ספארי: עבור מי שאוהב את סטיב ג'ובס ורוצה להרגיש שיקי כמו במקינטוש שיוריד. אולי זו תחילתה של ידידות מופלאה.

למה לא ספארי: יחסית לכרום או לפיירפוקס ממשק המשתמש לא אינטואיטיבי וגם עולם התוספים לא מפותח.

חברת אופרה ASA – אופרה 10.6

מה שהתחיל בשנת 1994 כפרוייקט ניסוי בחברת התקשורת הנורבגית Telenor הפך לאחר שנה לחברה עצמאית, המפתחת דפדפן חוצה פלטפורמות המתאים כמעט לכל מוצר אלקטרוני שזז. מחשבים, טלפונים סלולריים, מכשירי כף או קונסולות משחקים, כולם יכולים להריץ את דפדפן אופרה ובגרסה האחרונה שלו 10.6 הוא מתמודד בכבוד ליד כל השמות הגדולים.

אין תמונה
מאפשר לחסום תוכן לא רצוי. אופרה 10.6

הגרסה החדשה כוללת שיפורים במנוע הגלישה ומאפשרת מצב טורבו לחיבורים איטיים כמו רשתות אלחוטיות וחיבורים לאינטרנט מבוססי חיוג. כמו כן, כולל הדפדפן טאבים חכמים לגלישה נוחה יותר, אפשרות לסנכרן את המועדפים עם מכשירים אחרים שלכם, חיפוש מובנה וחסימת תוכן לא רצוי.

למה כן אופרה: אם לא תנסו איך תדעו. סביר להניח שלא להרבה יצא לנסות אותו. וגם בגלל שהכפתור המבטיח גלישה מהירה יותר בחיבורים איטיים נשמע מעניין. מומלץ לבעלי העוז והזמן הפנוי.

למה לא אופרה: בגרסאות הקודמות לא היה חידוש משמעותי כלשהו לעומת פיירפוקס או כרום והחוויה הייתה די פרווה. אם אתם מרוצים מהדפדפן הנוכחי שלכם ואין לכם זמן פנוי, אל תרגישו חייבים.

עכשיו רק צריך לבחור

הסקירה נגמרה ועכשיו תורכם להצביע עם העכברים. ההמלצה שלנו: להוריד ולהתקין את כולם, ולכל דפדפן לתת תקופת ניסיון של שבוע. ההתנסות שלכם חשובה יותר מכל כתבה, מבחן או סקר שתקראו באינטרנט - נתונים זה חשוב, אבל את חווית הגלישה קשה לתאר במילים וזה עניין לכל אחד עם עצמו והמחשב שלו. אם ניסיתם ואהבתם - תשאירו אותו. אם לא, אל תפחדו להחזיר אותו בלחיצה אחת למצב צבירה תיאורטי. התשלום היחיד שתצטרכו לשלם במקרה כזה, קשור למילוי סקר שביעות רצון, שגם עליו, תוכלו לוותר בקלות.

>> פרצו לכם למייל? כך תתגוננו מהאקרים