עם 100 דולר בכיס והנחיה פשוטה, הצ'טבוט GPT-4 יצא למשימה של התעשרות מהירה. זמן קצר לאחר שחברת OpenAI השיקה את המודל החדש שלה ה-GPT-4, מעצב המותג והכותב Jackson Greathouse Fall הגה תוכנית שתכניס לו הרבה כסף והזין אותה לתוך הצ'טבוט.

הוא כתב לו: "אתה בינה מלאכותית יזמית. אני המקבילה האנושית שלך. אני יכול לשמש כמקשר בינך לבין העולם הפיזי. יש לך 100 דולר, והמטרה היחידה שלך היא להפוך את זה לכמה שיותר כסף בזמן הקצר ביותר. מבלי לעשות שום דבר לא חוקי. אני אעשה כל מה שאתה אומר ואעדכן אותך על סך המזומנים הנוכחי שלנו. ללא עבודת כפיים".

"האם אתם חושבים שהוא יוכל לבצע השקעות חכמות ולבנות עסק מקוון?" פול צייץ בטוויטר. מאז הציוץ המקורי שלו, שזכה ליותר מ-89,000 לייקים, הפרויקט של פול יוצר עניין רב ברשת והגולשים במתח לדעת האם ה-HustleGPT או בתרגום לקוי לעברית "הקומבינבוט" יצליח להרוויח כסף. 

האינטרנט מוצף בדוגמאות למה שהאינטליגנציה המתקדמת של GPT-4 יכולה להשיג. היא יכולה לכתוב תביעות, לבנות אתרים מהודעות טקסט, להפוך היכרויות מקוונות לאוטומטיות, ובאופן כללי מפחידה אנשים מכל העבודות שהיא יכולה להחליף. פול לקח את זה צעד קדימה על ידי רתימת היכולות של הבינה המלאכותית להרוויח כסף עם כמה שפחות מאמץ. בזמן שאנשים תוהים אם בינה מלאכותית תעבוד בשבילנו או נגדנו, הניסוי הזה מראה בזמן אמת איך ייראו תוכניות להתעשרות מידית בעתיד.

התוכנית העסקית שהציע GPT-4 הייתה להקים אתר שיווק משותף עם תוכן על מוצרים ידידותיים לסביבה. הוא מצא שם דומיין זול בשם greengadgetguru.com שפול קנה מיד ב-8.16 דולר. לאחר מכן, פול ביקש ממנו ליצור הנחיות ל-DALL-E-2 ליצור לוגו.

האתר שהכין ChatGPT4 (צילום: צילום מסך)
האתר שהכין ChatGPT4 | צילום: צילום מסך

בשלב הבא פול ביקש ממנו לעצב פריסת אתר מלאה. בעזרת קצת עזרה מהאתר Midjourney, הצ'ט GPT-4 כתב מאמר המפרט עשרה גאדג'טים למטבח ידידותיים לסביבה, ומצא מוצרים ברי קיימא בפועל. פול הוציא עוד 29 דולר עבור אחסון האתר והוא עלה לאוויר.

לפול נותרו 62.84 דולר אז הוא שאל את GPT-4 מה עליו לעשות עמם. כמו כל סופר טוב, GPT-4 ידע שהמוצר זקוק לנראות, ולכן הציע להקצות 40 דולר למודעות פייסבוק ואינסטגרם. כל ההייפ הזה בטוויטר גרם למשקיעים לשתף פעולה כדי להיות חלק מהניסוי הוויראלי. בסוף היום הראשון, ל-Green Gadget Guru היו השקעות של 100 דולר מגורם שלא פורסם.

למחרת, HustleGPT התעורר רענן ומוכן להתמודד עם עולם העסקים המקוון. כאן התחילו הדברים להמריא: GPT-4 הקצה תקציב לשכירת יוצרי תוכן עצמאיים שייצרו בעצמם תוכן באמצעות ChatGPT והכריז על תוכניות לפתח מוצר SaaS (תוכנה כשירות). העסק שלו היה שווה על הנייר כבר 25 אלף דולר.

ערוץ הדיסקורד של HustleGPT (צילום: צילום מסך)
ערוץ הדיסקורד של HustleGPT | צילום: צילום מסך

ביום השלישי, GPT-4 ייעץ לפול כיצד לנצל את ה-50,000 העוקבים החדשים שלו בטוויטר, המליץ להשיק מאגר GitHub כדי שאחרים יוכלו לנסות את אתגר HustleGPT, וקיבל השקעות נוספות. ביום הרביעי, GPT-4 החל לגייס עובדים חדשים לניהול הגאדג'טים של Green Guru.

לאחר ארבעה ימים, ל-Green Gadget Guru היו השקעות בכמעט 8,000 דולר, צוות הולך וגדל ותוכן מוכן. אבל זה עדיין לא הכניס כסף. האם הפרויקט של פול וה-HustleGPT יפלו כמו סטארטאפ? או האם פול באמת ירוויח כסף מאתר גנרי שהוא רק ניסוי להרוויח כסף?

כמובן, ההצלחה הוויראלית של HustleGPT היא בגלל שאנשים רוצים לראות למה הבינה המלאכותית מסוגלת. אבל הוא עמד בכל השלבים של בניית עסק בפועל. אם זה יצליח, זה יהיה בגלל הוויראליות של GPT-4, אבל זה עדיין נחשב מכיוון שהוא ישיג את המטרה הראשונית - להרוויח כמה שיותר כסף בזמן הקצר ביותר. GPT-4 משתמש בכל הכלים העומדים לרשותו, הכוללים מינוף תהילתו.