כלב תוקף אישה פלסטינית (צילום: KateRiep_Godbye)
במקור התמונה צולמה בכלל בשנת 2007, אבל הסיטואציה מאוד דומה | צילום: KateRiep_Godbye

I love dogs "אני אוהב/ת כלבים", זה שמו של עמוד פייסבוק שמונה 111 אלף חברים וביום רגיל מרכז תמונות מתוקות של כלבים ומשמש בית חם עבור "כל מי שאוהב כלבים או שיש לו כלב" (כך לפי הגדרתו).

אבל בשבוע האחרון, מאז תחילת המבצע "עמוד ענן", הפך העמוד לבמה לוהטת להתלהמות פוליטית וויכוח סוער, שאף סוקר בעולם.

הכל בגלל תמונה אחת, תמונה של כלב תוקף אישה פלסטינית ועליה הכיתוב בעברית: "גם לו מגיע לייק. לא?". התמונה והכותרת שהתלוותה אליה זכו לכמעט 22 אלף לייקים (נכון לרגע זה), ועוד 303 שיתופים בתוך יומיים בלבד מאז עלתה לעמוד.

מספר התגובות לכתבה מגיע כמעט ל-1,500, שמתפלגות בין ביקורת כלפי חוסר הרגישות של מפרסם הפוסט לבין שבחים לכלב על התקיפה לכאורה.

עוד בנושא:

>> התמונות והממים שעשו לנו את היום

>> כל האמת מאחורי הסמסים מהחמאס

מדובר אגב בתמונה שכלל לא צולמה במערכה הנוכחית בין ישראל לעזה, אלא בשנת 2007 על ידי הצלם קווין פרייר של סוכנות הידיעות AP. התמונה צולמה בגדה המערבית, בזמן פשיטה של חיילי צה"ל על בית שבו הסתתרו מחבלים. במקום לחפש את המבוקשים הכלב תקף אישה פלסטינית שעברה במקרה באזור. הכלב נוטרל והאישה קיבלה טיפול רפואי מיידי מהחיילים שהיו במקום.

אבל הסיפור הזה שעומד מאחורי התמונה הוא כלל לא רלוונטי. התמונה הפכה לוויראלית ומשמשת מראה לסכסוך והשנאה העמוקה שקיימת במזרח התיכון.

הוויראליות של התמונה פגעה כנראה גם בהסברה הישראלית, "התגובות מלאות בארס, ורובן בשפה העברית", נכתב באתר הדיילי דוט שגם ציטט מספר תגובות נבחרות:

"Eat that fucking Muslim women eat baby eat" וגם: “Good boy who’s a good boy?” (ילד טוב, מי ילד טוב?),  או  "Good dog!!!! Doing sacred work!” (כלב טוב, עושה עבודת קודש).

ובאמת, בעיון מהיר בתגובות הרבות לתמונה ניתן לראות כי רובן ככולן מעודדות את הכלב ומשבחות אותו: "אני גאה בכלב", "מגיע להם אהבתי" , "כלב חכם".

 בואו להיות החברים של נקסטר בפייסבוק