הציוץ של גרטה טונברג שמרתיח את הישראלים
הפעילה המפורסמת למען האקלים העלתה ציוץ תמיכה בפלסטינים ובעזה, ללא התייחסות לנרצחים והנפגעים בישראל, מחקה אותו לנוכח ביקורת על אנטישמיות והעלתה מחדש. מהר מאוד היא הוצפה בתמונות של החטופים ואף זכתה לתגובה ממשרד החוץ הישראלי: "גרטה, חמאס לא משתמש בחומר מתכלים לטילים שטובחים בחפים מפשע"

פעילת הסביבה גרטה טונברג בת ה-20, שהתפרסמה במאבקה למען האקלים, פרסמה היום ציוץ תמיכה בפלסטינים ובעזה וקראה להפסקת אש מיידית. יחד עם חברותיה העלתה תמונה שבה הן אוחזות שלטים עם המסרים: "תומכות בעזה", "שחררו את פלסטין" ואחת מהן גם מחזיקה שלט: "היהודייה הזאת תומכת בפלסטינים".
תמיכתה של גרטה בעזה ובפלסטינים העלתה את חמתם של ישראלים רבים.
משרד החוץ הישראלי כתב לה: "גרטה, חמאס לא משתמשים בחומרים מתכלים לטילים שלהם שטובחים בישראלים חפים מפשע. הקורבנות של הטבח היו יכולים להיות חברים שלך. דברי למענם".
בלוגרית הטיולים והתיירות אלה טרוולס (אלה קינן) שהפכה לאחת מהמסבירות הבולטות של ישראל, כתבה כי לנוכח הציוץ, גרטה תומכת בדעאש, שכן חמאס זהה לארגון הטרור הרצחני.
רבים צירפו לציוץ של טונברג תמונות של החטופים הישראלים. ביניהם נויה דן בת ה-12, שהייתה מאובחנת עם אוטיזם ונרצחה יחד עם סבתה כרמלה על ידי חמאס. נויה עלתה לכותרות השבוע כאשר ג'יי קיי רולינג, יוצרת הארי פוטר, שיתפה את תמונתה כשהיא מחופשת לקוסמת, טרם היוודע החדשות הקשות על מותה.