אנחנו כבר לא יכולים להבדיל בין אנשים אמיתיים ובין אנשים מלאכותיים, שממוצאים ומופעלים על ידי מחשב. מחשבים בעצם יודעים להתחפש לבני אדם ממש טוב – הם מחקים פרצופים וקולות ואי אפשר לזהות מה אורגינל ומה חיקוי.

כך, בדרום קוריאה בחרו נשיא חדש, יון סוק-יאול, והוא נבחר באמצעות טכנולוגיית דיפ פייק. למועמד מפלגת האופוזיציה לא נתנו יותר מדי סיכוי בהתחלה. הוא רצה להביא את קולות הצעירים, אנשים שצורכים מידע וחדשות באינטרנט, והקליט יותר מ-3,000 משפטים – סך הכול כ-20 שעות של וידאו ואודיו. באמצעות בינה מלאכותית הוא "ניהל" שיחות וידיאו שלמות עם מצביעים פוטנציאליים. בסופו של דבר, זה עבד לו והוא ניצח בבחירות שנערכו החודש, אמנם בהפרש קטן.

בסרטון הבא אפשר לראות אישה יפה ששואלת: "איך מתחברים לאדם אחר באמת? איך אוכל לגרום לכם להתאהב בי?"

אבל מה שהיא אומרת נוצר על ידי מחשב, היא לא אמיתית. היא מעולם לא נולדה ולעולם לא תמות. הפנים שלה אמיתיות, אבל הקול שלה סינתטי, והוא מיוצר על ידי הסטארטאפ Sonantic. ניתן לקבוע גם את הטקסט וגם את הטון שבה היא תדבר. אפשר לראות את ההתקדמות הגדולה בהשוואה לקולות רובוטיים אחרים שאנחנו מכירים כמו הקול של סירי או הקול בוויז – הדמות הזאת נשמעת ממש אמיתית.

בסרטון הבא אפשר לראות דמויות לא אמיתיות, אווטארים, אך הפעם הקול שלהן אמיתי. אפליקציה חינמית שנקראת MetaHuman Creator מאפשרת לכם ליצור אווטארים שנראים ממש כמו בני אדם, כולל סדקים וכתמים על העור.

אנשים יכולים גם ליצור אווטארים של עצמם.

@drorgloberman

אם אתם מכירים מישהו בחברת Tetavi, אל תגידו לו ״אין בעיה אחי תעשה מה שבא לך״

♬ original sound - Dror Globerman

וזאת הדמות שיצר לו דרור גלוברמן.