סקנדל: אפל תובעת 22.7 מיליון דולר מג'יפ קנדה (GEEP Canada), בעבר אחת משותפות המחזור שלה, בטענה שמכרה 103,845 מכשירי אייפון, אייפד ושעונים שנועדו לפירוק. החברה כופרת בהאשמות, וטוענת שעובדיה מכרו את המכשירים ללא אישור ובאופן בלתי חוקי. 

לפי הדיווח שפורסם לראשונה באתר The Logic, אפל העבירה לתאגיד המחזור לא פחות מ-500,000 אייפונים, אייפדים ושעונים מינואר 2015 ועד דצמבר 2017. בבדיקה שערכה מאוחר יותר, זיהתה קופרטינו שלא פחות מ-18% מהמכשירים הללו עדיין היו מחוברים לרשת הסלולרית. כדאי לזכור שאפל מוכרת מכשירים רבים שמציעים רק קישוריות אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi), כך שייתכן שג'יפ מכרה מכשירים נוספים. "מוצרים שנשלחים למחזור הם לא תקינים למכירה ללקוחות. אם מתקינים בהם רכיבים מזויפים, הם עלולים להוות סיכון בטיחותי ממשי", נמסר מטעם חברת אפל.

ג'יפ קנדה הייתה אחת משותפות המחזור החשובות של אפל בין השנים 2015 ו-2018. אפל גילתה על דבר המכירות הלא-חוקיות של המכשירים בשנים 2017 ו-2018, והפסיקה את עבודתה עם ג'יפ קנדה; יחד עם זאת, התביעה הוגשה באופן רשמי רק בינואר 2020. בתגובה לתביעה, חברת ג'יפ טענה שהגישה תביעה נוספת נגד שלושה עובדים שמכרו את המכשירים ללא אישור. אפל דוחה את הטענות, ומתעקשת שהעובדים שאותם תבעה ג'יפ היו בכירים בתאגיד המחזור.

לפי האתר The Verge, רק בשנה שעברה נזרקו לא פחות מ-53.6 מיליון טונות של פסולת אלקטרונית, לרבות טלפונים, מחשבים וגאדג'טים נוספים. כמו חברות נוספות בתחום, אפל משקיעה מאמצים רבים בצמצום הנזק שהיא מסיבה לסביבה. למעשה, החברה חשפה בשנים האחרונות את הרובוטים דייזי ודייב, שנועדו למחזר רכיבי אייפון שמתקני מחזור קונבנציונליים לא יודעים להתמודד איתם. יחד עם זאת, אפל עדיין נשענת על חברות חיצוניות בתחום.