נופר מקרבי, תושבת אחד היישובים בנגב בשנות העשרים לחייה, עובדת בחנות במרכז מסחרי באופקים. לפני כשמונה חודשים, בעיצומה של העבודה בחנות, היא הניחה לרגע את מכשיר הסמאטרפון שלה, מסוג סמסונג גלקסי S4. על פי החשד, אחד הלקוחות שהיו בחנות ניצל את חוסר הערנות של מקרבי, גנב את המכשיר שהיה מונח על אחד המדפים וברח מהמקום.

פוסט התודה של נופר מקרבי למשטרת ישראל
הפוסט הנרגש של נופר מקרבי

מרבית האנשים בארץ שהטלפונים הסלולריים שלהם נגנבים מעדיפים שלא להגיע להגיש תלונות בתחנת המשטרה. אך מקרבי החליטה לא לוותר וניגשה לתחנת המשטרה באופקים, מתוך הנחה שאין לה מה להפסיד. הצעירה מסרה לחוקרים, רס"מ אופיר גולן ורס"מ דקל זרוק, תלונה על גניבת המכשיר ושני החוקרים החליטו להשקיע את כל מרצם ויכולותיהם כדי לנסות לאתר את המכשיר, או לפחות להגיע לגנב.

"גניבת של טלפון סלולרי מבחינת אזרח זה אובדן כל עולמו. זה כמו לפרוץ אליך לבית ולרוקן אותו. אנשים שומרים בסמאטרפונים את כל הסודות והדברים הכי חשובים של חייהם", הסביר רס"מ גולן.

במשך כשמונה חודשים השקיעו רס"מ גולן ורס"מ דקל אמצעים טכנולוגיים רבים, ביניהם הוצאת צווי חיפוש ובקשות לאיכונים שעלו לקופת המשטרה למעלה מ-50 אלף שקל - סכום השקעה עצום ביחס לעלות הסמארטפון (כ-2,500 שקל).

הם אספו כל פיסת מידע, עקבו אחר מי שיכול היה להחזיק במכשיר והתחילו לחבר את פתיתי המידע לפאזל אחד שלם. "כשאזרח מתלונן על גניבת סלולרי, אני נותן את כל כולי כדי לאתר את הגנבים. במרבית המקרים זה עוזר, רק שהפעם זה לקח יותר זמן, אבל לרגע אחד לא התייאשנו", הסביר רס"מ גולן.

לפני כמה ימים חלה תפנית דרמטית, כאשר איכון שנעשה למכשיר שהופעל גילה שהוא נמצא באזור פתח תקווה. החוקרים רצו לבית המשפט להוציא צווי חיפוש ושימוש, כמו גם אישור לשימוש באמצעים טכנולוגיים נוספים. החקירה העלתה כי המכשיר של מקרבי נמצא אצל צעירה תושבת פתח תקווה. החוקרים זימנו את הצעירה והיא סיפרה שקיבלה את המכשיר במתנה מסבתה, אשר קיבלה אותו מאדם אחר. נכון לעכשיו, החוקרים מנסים לאתר את הגנב ולהעמידו לדין.

המכשיר נלקח ממנה ומקרבי קיבלה שלשום טלפון בהול להגיע לתחנת המשטרה לקבל את מכשיר. מקרבי היתה נרגשת ביותר כאשר קיבלה בחזרה את המכשיר והודתה לחוקרים על כך שהצליחו למצוא את הסלולרי שנגנב ממנה. היא אף העלתה פוסט נרגש לדף הפייסבוק שלה, בו קראה לאזרחים שגנבו מהם סמאטרפונים להתלונן במשטרה ולא להתעצל.

"פניתי לתחנת המשטרה והם לא הרפו עד שמצאו את המכשיר, אין מילים כדי להודות למשטרת ישראל ולתחנת אופקים על העבודה המקצועית הראויה לשבח, על המאמצים, ההשקעה והסבלנות", כתבה מקרבי.

רס"מ גולן, ציין כי חקירת התיק אכן עלתה למשטרה עשרות אלפי שקלים, אך זה חלק מהשירות שהיא מעניקה לאזרחים. "כל מי שפנה אליי בגניבת הסלולרי שלו לרוב קיבל אותו בחזרה. אנחנו כבר מקצועיים בלהחזיר את המכשירים לאנשים והכי חשוב - זה חלק מהשירות של המשטרה לאזרחים. זו חקירה שעלתה הון, אמצעים משוכללים רבים שהפעלנו ואני שמח שהחזרנו למתלוננת את המכשיר", הוא סיכם.