כריס ג'ובי, צעיר בן 30 מכנסיית King's באנגליה, מתכונן להכניס את כל התנ"ך הנוצרי לתוך טוויטר – ציוץ אחר ציוץ. כריס התחיל עם פרק בראשית והוא מתכוון לעבוד על כל 1,189 הפרקים שיש בספר. האתגר העיקרי שלו הוא לצמצם את כל המילים בפרק לתמצית שתכלול לא יותר מ-140 תווים, אורכו המקסימלי של ציוץ בטוויטר. החשבון של כריס עונה לשם @biblesummary.

אין תמונה
גם את הסיפורים הכי מורכבים אפשר לקצר ל-140 תווים

"זה הרגל שלי לקרוא בכל בוקר פרק אחד מתוך הברית החדשה ואני תמיד מתחיל מפרק בראשית ועד פרק ההתגלות. בפעם שעברה שקראתי חשבתי לעצמי כי אני צריך למצוא דרך לעשות פוקוס על מה אני קורא וחשבתי שסיכום יהיה רעיון טוב. והיות ואני כבר משתמש בטוויטר, חשבתי לשתף את הסיכומים שלי. " אומר כריס בראיון לטלגרף ומוסיף כי "אולי מה שאני עושה ייתפס כמעשה מוזר, אבל אני מקווה שזה יגרום לאנשים לקרוא את התנ"ך בעצמם. הסיכומים שלי אינם תחליף ראוי למקור".

יש גם חשבונות טוויטר ליהודים, למוסלמים ולאתאיסטים

חשבון הטוויטר של כריס מצטרף לחשבונות אחרים הקיימים בטוויטר כמו @VersesFromBible ו- @Daily_Bible, אשר מביאים ציטוטים יומיים מהברית החדשה. אבל לא רק בנצרות עסקינן. טוויטר הוא שירות עולמי וניתן למצוא בו נציגויות של כל הדתות הגדולות. @Quran מספק שירות למוסלמים ועבור בודהיסטים יש את החשבון הרשמי של הדאלי למה בטוויטר. ולמי שדואג גם לנו היהודים יש נציגות באמצעות חשבון שנקרא @BiblicalTanakh.

אם אתם נמנים על האתיאיסטים, אלו שלא מאמינים באלוהים, גם לכם יש מה לעשות בטוויטר.@Shakespeare_Quo, @ScienceWisdom, @OscarWilde, @Philo_Quotes או @Quotations, יציעו לכם תובנות מעולם הרוחניות והמדיטציות. ועבור אלו שעד עכשיו לא מצאו רעיון להתחבר אליו, מציע אתר Mashable רשימה של 25 משתמשים שאמורים לספק השראה. אם לא תנסו, לא תדעו. מה שבטוח הוא, כי כריס ואנשי דת אחרים לא יחדלו מניסיונות השכנוע שלהם בדיוק כמו שעשו קודמיהם בתפקיד. רק שפעם הם כנראה יצליחו יותר. בכל זאת, אף פעם המיסיונריות לא הייתה כל כך קלה כמו ציוץ בטוויטר.

>>  אייפון במקום מפתח לחדר: המלונות הכי הייטקיסטיים בעולם