עוקבים וירטואליים ברשתות החברתיות הפכו למשהו מקובל, ואם נרצה או לא – החשיבות או הרלוונטיות שלנו נמדדת לפי כמות החברים, העוקבים והלייקים שלנו. פרויקט חדש בשם Follower ("עוקב") לוקח את הרעיון הזה לחיים האמיתיים, במטרה לבדוק האם אנשים ירגישו בנוח באותה המידה גם עם מעקב פיזי.

חוקר פרטי (אילוסטרציה: Ryan McVay, Thinkstock)
עוקבים אחריכם. אילוסטרציה | אילוסטרציה: Ryan McVay, Thinkstock

המוטו מאחורי הפרויקט הוא Don't go unnoticed (בתרגום חופשי: "אל תלכו מבלי להיראות"). Follower הוא שירות שמצמיד לכל דורש מישהו שיעקוב אחריו בחיים האמיתיים במשך יום שלם. "בן לוויה סמוי, ללא טרחה, מישהו שצופה, מישהו שרואה אותך, מישהו שאכפת לו", מתארת יוצרת הפרויקט, האמנית האמריקאית לורן מקארתי, באתר. המעקב מתבצע בעזרת אפליקצית אייפון המדווחת לעוקב היכן ננמצא הנעקב בכל רגע נתון באמצעות ה-GPS באייפון ומאפשרת לנעקב לדעת מתי בדיוק העוקב צופה בו ומתי המעקב נגמר.

עוד ב-Geektime:

כדי להצטרף למעקב הסמוי, עליכם להירשם לעונה הבאה של "האח הגדול" לשירות ולהסביר מדוע מגיע לכם להיבחר. במידה ואתם גרים בניו-יורק ומצליחים להיבחר, תקבלו קישור להורדת האפליקציה לאייפון, שתתריע לכם בבוקר תחילת המעקב. העוקב ילווה אתכם במשך כל היום, ללא שתוכלו לנהל מולו תקשורת כלשהי, שכן הוא כאן רק כדי להתבונן ולא להתערב. בסוף היום תקבלו הודעה כי המעקב הסתיים, וכדי לסיים אותו בצורה הטובה ביותר – העוקב ישתף אתכם בתמונה שלכם שצילם במהלך היום, כדי שתהיה לכם מזכרת.

 

אם קיימת בכם ולו מעט שפיות או היגיון, בוודאי עלתה בראשכם סוגיית הבטיחות. נכון לעכשיו מקארתי היא העוקבת היחידה. לדבריה, מובטח כי כל המידע האישי והמיקום ישותף אך ורק עם הנעקב ובמשך יום אחד בלבד. גם באתר הפרויקט, האופציה להצטרף לרשימת הנעקבים הרבה יותר גלויה מאשר ההרשמה להפוך לעוקב, שמותנית בסינון לאחר שתנמקו מדוע אתם מעוניינים להיות עוקבים (סטוקרים) ומה יהפוך אתכם לעוקב טוב.

כאמור, כרגע השירות זמין רק בניו יורק, אך התכנון הוא להרחיב אותו לערים נוספות עם הצטרפות עוקבים אמינים ברחבי העולם.

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime