על רקע צלילי Giant Heart של Theangelcy בביצוע של רותם בר אור ודניאלה ספקטור, ובאנימצית מחשב, מציגה מאי פרדקין, סטודנטית לתקשורת חזותית מבית ספר גורן במכללה האקדמית עמק יזרעאל את היחסים המורכבים שלה עם מוחמד מירושלים. צפו בו, ואז קראו על הסיפור של מאי ומוחמד.

 

הסרטון מציג את הפערים הקטנים שביניהם, כמו אילו משקאות הם מעדיפים (היא - דיאט קולה, הוא - סודה), מה המקצוע שלהם (היא - מעצבת גרפית, הוא - נהג מונית), מה השאיפות בחיים (היא - דירה, הוא - רכב יוקרה), ומגיע לפערים כמו הילדות שבה מאי שיחקה חמש אבנים, ומוחמד השליך אבנים, כך לפחות לפי הסרטון. בשביל להבין מה קורה במערכת היחסים הזאת, אתם חייבים לצפות עד הסוף.

"מוחמד דיבר בחופשיות על הדברים כמו שהם"

"לי ולמוחמד יש מערכת יחסים חברית. אנו שני סטודנטים לתואר ראשון במכללה", פרדקין מספרת ל-NEXTER. הסרטון, שנוצר בהנחית מיטל סלע האוכן, היה עבודת הגמר שלה במכללה. "יש לסרטון צפיות ושיתופים והמון פרגון, הרבה מעבר למה שיכלתי בכלל לצפות או לדמיין", היא אומרת. "מוחמד היה מעורב בכל שלבי הפרויקט והיה איתי בכל התהליך, דיבר בחופשיות על הדברים כמו שהם ולא הסתיר גם את הפחות נוחים שבהם. הסרטון הוא חלק מפרויקט רחב, שהתחיל בספר המכיל הרבה שיחות ביני ובין מוחמד. השימוש באנימציה איפשר לי להפיץ את תוכן הספר למדיה החברתית, ובכך להנגיש אותו לקהל רחב הרבה יותר". 

מאי ומוחמד (איור: מאי פרדקין)
מאי ומוחמד | איור: מאי פרדקין

הסרטון עלה אתמול (ד') בעמוד הפייסבוק של המכללה, ומאז הגיע ליותר מ-40,000 צפיות. "אני מקבלת המון תגובות, למשל פניות אישיות מבנות הנמצאות במערכות יחסים עם ערבים ומאוד התרגשו מהסרטון". ואיך מוחמד הגיב לתוצאה הסופית? "סוף הדרך... מרגש ממש", מספרת פרדקין.

"מבחינתי לא הייתה לי בכלל התלבטות, החשיפה לא הפחידה אותי. גם בכלל לא חשבתי שזה יגיע לכאלו ממדים.
אני מאוד מקווה שהסרטון שלי יגרום לאנשים לחשוב קצת ואולי להסתכל על מערכות יחסים בצורה יותר משוחררת וחופשית. המסר שלי הוא שאנשים הם אנשים, גם אם הם באים מרקע תרבותי או דתי שונה", היא אומרת.

פרדקין מוסיפה: "חשוב לי להבהיר כי העבודה מספרת את הסיפור האישי שלנו ואינה מתיימרת לייצג או ליפות תפיסות של צד כלשהו. הדברים המוצגים בפרויקט מבוססים על דעותינו וחיינו. זו האמת עצמה, כפי שהיא משתקפת דרכנו כשני אנשים פרטיים".