לפני ארבע שנים הזדעזענו מפרשת "קיימברידג' אנלטיקה", במסגרתה הודלפו פרטיהם של 87 מיליון אמריקנים מפייסבוק ונעשה בהם שימוש בקמפיין של דונלד טראמפ. כעת, פחות משבועיים לפני הבחירות לנשיאות, נחשפת פרשה נוספת שעשויה להתברר כגדולה לא פחות: חברת האבטחה "Trustwave'' דיווחה היום (חמישי) שמצאה מאגר מידע של 245 מיליון אנשים למכירה בדארקנט, הכולל את פרטיהם של 186 מיליון אמריקנים בעלי זכות הצבעה.

המידע שנמצא ברשימות מערבב בין מידע ציבורי ומידע שנגנב בפריצות שונות לאתרי אינטרנט; הוא כולל שמות, כתובות מייל, טלפון ורישומי בחירות. למרות שבמדינות רבות בארה"ב מידע הבוחרים שקוף ומוצג באופן ציבורי,
חשוב לציין כי מידע בהיקפים האלה יכול להטות בחירות – ניתן להשתמש ברשימות על מנת לפרסם מודעות ממוקדות ברשתות החברתיות, להתקשר או לשלוח הודעות טקסט, ואפילו להפיל בוחרים בהונאת דיוג (פישינג) – ולגנוב כסף רב. רק אתמול הזהיר הממשל האמריקני מפני ניסיונות איראניים ורוסיים להטיית הבחירות, באמצעות שליחת מיילים למצביעים אמריקניים פוטנציאליים.

"כמות עצומה כזו של מידע על מצביעים אמריקניים זמינה להאקרים ועברייני רשת", אומר זיו מדור, סגן נשיא מחקר ואבטחה בחברת Trustwave. "בידיים הלא נכונות, המידע על הבוחרים והצרכנים יכול להפוך בקלות את האנשים החשופים בו למטרות להפצת פייק ניוז ברשת, לפישינג ולהונאות טלפוניות".

ההאקר שניסה למכור את המידע כינה את עצמו ברשת האפלה בשם "GreenMoon2019", ובתחקיר התגלה גם ארנק אליו הועברו כ-100 מיליון דולר – מה שעשוי לשפוך אור על כמות הכסף העצומה שהמידע הזה שווה.