אחרי שהשבוע הושק פרדס שמריהו, פרויקט NFT של 200 מגרשים בשרון (שכבר נמכרו כולם), תכירו את הגרסה העולמית. Next Earth היא פלטפורמת בלוקצ'יין שמאפשרת לכם לרכוש שטחים שונים בעולם ה-METAVERSE שיוצרו בתעתיק מדויק של כדור הארץ, לסחור בהם ולהרוויח כסף.

קצת מספרים: הפלטפורמה החלה לפעול באוגוסט האחרון, והמרקט פלייס החל לפעול בסוף ספטמבר.
ב-Next Earth יש 30,000 בעלי קרקע ולמעלה מ-180,000 משתמשים רשומים, 40 אלף עוקבים בטוויטר וכ-50 אלף חברי קהילת דיסקורד. באתר מבקרים מדי יום כ-50 אלף איש. ההכנסה הכוללת שלו עומדת על 8 מיליון דולר, שממנה הועברה תרומה של יותר מ-800 אלף דולר למטרות סביבתיות, בהן דוגלים המפתחים.

בפלטפורמה יש יותר מ-326,500 NFT שהוטבעו, שייצרו רווח של 750 אלף דולר למשתמשים.
העסקה הגדולה ביותר עד כה הייתה של מוזיאון המט בניו יורק שנמכר מחדש תמורת 32 אלף דולר עם מחיר רכישה מקורי של 100 דולר. גם הפירמידות, הקולוסיאום, אצטדיונים רבים ונקודות עניין חמות אחרות נסחרו בערכים דומים.

בין הפריטים היקרים שמוצעים למכירה, כיום אפשר למצוא את ארמון מלך מרוקו שמוצע למכירה ב-1.2 מיליון דולר, ואשראם יוגה בהודו שנמכר ב-751 אלף דולר.

הרכישות כרגע התבצעו עד כה במטבע הדיגיטלי מטיק (ששווה 1.61 דולר), אבל מהיום (ה') מושק מטבע NXTT, שיהיה המטבע הרשמי של הפרויקט. מלבד הקנייה והמסחר, המשתתפים הם חלק מ-DAO (ארגון אוטונומי מבוזר), שמקבלים החלטות בצורה דמוקרטית בנוגע למתרחש בפלטפורמה. בעתיד יהיה גם יצירת NFT Land Art – אמנים שיעצבו על פי רצונם את השטחים שלא נמכרו.

מה תוכלו לקנות ששייך לישראל?

יש נכסים רבים שמוצעים למכירה והסכומים יחסית נמוכים. כך ריבוע של יד ושם עולה 0.14 דולר. משקיע בודד קנה 268 ריבועים (את כל האזור, למעשה) בעלות של 36.52 דולר. היום זה שווה 157.79 דולר, עלייה של 488%.

תוכלו גם למצוא את מגדלי עזריאלי - הריבועים הבודדים שמרכיבים אותם עלו 0.11 דולר בהשקה ורוכש קנה 35 ריבועים בעלות כוללת של 3.75 דולר. היום הם שווים 20.61 דולר. אצטדיון בלומפילד נרכש במחיר של 0.11 דולר לריבוע ורוכש קנה 90 ריבועים (כל האצטדיון) במחיר של 10.11 דולר, והיום הם שווים 34.04 דולר.

גאבור רטפלבי, תושב הונגריה, הוא מייסד החברה. לדבריו, "אנו יכולים לומר בגאווה שכבר היום יש לנו הרבה בעלי קרקעות מישראל, והוטבעו שם מספר רב של NFTs. תמיד טוב מאוד לראות שיש לנו משתמשים מכל העולם".

ומה הייתה ההשראה לפרויקט? רטפלבי אומר כי "אנו באמת מאמינים שאנו יכולים לעזור לעולם להפוך למקום טוב יותר, עם הפיכת המטאוורס למקום דמוקרטי יותר, עם בעלות דיגיטלית אמיתית של הקהילה על ידי כלכלה שבה משתמשים יכולים להרוויח מעצמם, ליצור לא רק עושר וערך. אנו רוצים ליצור פלטפורמה ידועה וידידותית קלה לשימוש, שבה משתמשים יכולים להראות כיצד הטכנולוגיה והנרטיב החדשים הללו יכולים ליצור מערכת אקולוגית טובה ובריאה יותר מזו שאנו חיים בה בפועל. יש לנו גם התמקדות משמעותית באיכות הסביבה שבאמצעותה אנו שואפים לסייע לכדור הארץ שלנו ולהראות את הדרך לדורות הבאים".