אחרי שקבוצת וידויי שכר בפייסבוק הפכה ללהיט עם מעל 100 אלף לייקים, מגיע תורו של ענף ההייטק. עמוד הטוויטר "פיד טק - וידויים אנונימיים" מאגד וידויים של עובדי הענף המצליח בישראל, חלקם מעניינים במיוחד וחלק משדרים ניתוק של עובדי ההייטק מהאדם הממוצע בחברה הישראלית.

הדף שנפתח לפני יומיים וכבר צבר מעל 4,600 עוקבים הוקם בתוך שעה בעקבות הציוץ הזה: 

"המטרות שלו הן לייצר דיון סביב נושאים 'מטואטאים' כמו שילוב, מגוון ואיזון בית-עבודה, לעשות שינוי בענף, בעיקר בתחומים של HR, ראיונות ושימור לקוחות ולהדהד מחשבות של יוזרים עם מעט עוקבים בתחום", מספר ל-mako מיכאל לוגסי, מקים הדף. לוגסי הוא יזם, מתכנת ותיק מעל 20 שנה, משתמש בטוויטר מאז 2007 וכן, גם מתוודה אנונימי בעצמו.

איך אתה מחליט מה לפרסם ומה לא?

"בשעות הראשונות העליתי הכול. כשהגיע וידוי רעיל ראשון על דמות בכירה מאוד החלטתי על כלל ראשון: לא אעלה ציוץ שמכפיש או מזהה אדם ספציפי. בשעות שלאחר מכן החלטתי להמעיט בציוצים ספציפיים מדי (בעיקר משכורות), חסרים קונטקסט (שינויי קריירה) או משעממים (אין טעם להעמיס סתם על הפיד). אני מתעדף בעיקר וידויים שיוצרים דיון".

על מה הייטיקיסטים בעיקר מתוודים?

"אם לשפוט לפי הוידויים עד כה: 30% שכר/אופציות/תנאים, 20% כיוון קריירה, 40% ראיונות ומראיינים ו-10% תרבות ארגונית".

וידוי אחד לדוגמה מספר: "אני מרגיש דפקו אותי בשכר. 46 אלף ש"ח שכר בסיס, 30 אלף דולר בשנה במניות". וידוי אחר מתלונן: "אני עם ניסיון של 25 שנה ומרוויח 50 אלף ש"ח. ילדים שיוצאים מ-8200 נחטפים ב-40 אלף ש"ח. עולם אכזר".

לעומתם, ניתן לראות בקבוצה גם עובדים שמרוויחים פחות מהתנאים המפנקים האלו, כמו וידוי שמציין: "ניסיון של שנה וחצי כמפתח עצמאי, ניסיון של שנה וחצי כמנהל פרויקטים, למדתי 3 שנים, משכורת של 9,000 ש"ח".

וידויים נוספים חושפים את השקרים שעומדים לעיתים מאחורי סטארטאפים שונים, כפי שנעשה בסדרת המערכונים המצליחה של ארץ נהדרת על חברת Webos. "התחלתי לעבוד בחברה לפני כמה חודשים ומהר מאוד הבנתי שאין באמת מוצר והכל שקר אחד גדול. לא מבין איך המשקיעים או הלקוחות לא עולים על זה".

ומה הווידוי הכי מוזר שהוא נתקל בו? "כעס רב כלפי מיעוטים/מיעוטות ורמת הקוד שלהם. דברים שהם בבירור השתלחות ספציפית של מתוודה עם ניסיון ספציפי", מספר לוגסי.