אחרי חודשים ארוכים של התלבטויות, אישר היום (א') משרד המשפטים, באמצעות הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט), לחברת גוגל להפעיל את שירות מיפוי הרחובות שלה Street View בישראל.

השירות, שמאפשר צילום פנוראמי של רחובות ושטחים ציבוריים באמצעות רכבים מיוחדים שמצלמים באופן היקפי את אזור הנסיעה שלהם וגישה אליו דרך שירות המפות Google Maps, עמד במוקד דיון משפטי וציבורי.

העובדה שכלי רכב, מבנים ואנשים עשויים להיתפס בעדשות המצלמה של גוגל בעת תיעוד הרחובות העלתה את סוגיית החדירה לפרטיות, שבה דנה ממושכות רמו"ט. בין היתר עלה הנושא לדיון ציבורי באמצעות פורטל השירותים והמידע הממשלתי ומבין כ-5,000 מצביעים 70% הצביעו בעד הכנסת השירות לישראל.

בהודעה שהוציאה היום רמו"ט מצוין כי להפעלת השירות יש השפעה על פרטיות התושבים באזורים המצולמים: "בצילום המרחב הציבורי נקלטים במצלמה באקראי גם דמויות אדם ואובייקטים אחרים הניתנים לשיוך לאדם מזוהה כגון לוחיות רישוי של כלי רכב ובתי מגורים", אך מציינים כי גוגל מפעילה מזה זמן טכנולוגיית לטשטוש אוטומטי של פרטים אלה ואחרים.

אין תמונה
גם זה יכול לקרות בגוגל סטריט וויו - אנשים משתזפים

רמו"ט החליטה לקבוע מספר התניות לפיהן תוכל גוגל לפעול בישראל, לאור נושאי הפרטיות והרגישות הכללית לצילום אזורים ורחובות בארץ. התנאי הראשון להפעלת השירות הוא בכך שעל אף שמפעילת השירות יושבת בארה"ב, קבלת האישור תאפשר למדינה לפתוח בישראל הליכים משפטיים אזרחיים נגד גוגל בכל הנוגע להפעלת השירות וזאת למרות שמאגר המידע יוחזק אף הוא מחוץ למדינה. בנוסף, גוגל התחייבה שלא לטעון כנגד סמכות רמו"ט להפעיל נגדה הליכים פליליים או מנהליים בגין הפרות החוק הנוגעות להפעלת השירות בישראל, על אף שמקום מושבה הוא מחוץ לישראל.

תנאי נוסף וחשוב הוא כי אתר Street View יוכל לאפשר לציבור הישראלי מנגנון מקוון, יעיל ואמין לבקשת טשטוש נוסף של דמויות, לוחיות רישוי ובתי מגורים לאחר פרסומם וזאת במקרים של תקלות או ביצוע לא מספק של הטשטוש האוטומטי שמפעילה גוגל על התמונות בטרם פרסומן באינטרנט.

תנאי רביעי נוגע לכך שגוגל תחויב ליידע את הציבור דרך העיתונות והאינטרנט על מהות השירות, על זכותם של התושבים לבקש טשטוש נוסף וכן תספק מידע כללי על מסלול הצילומים המיועד. כמו כן, דורשים ברמו"ט כי ניידת הצילום העוברת ברחובות תסומן באופן בולט כדי שהציבור יוכל לזהות אותה.

לדברי ראש רמו"ט, יורם הכהן, "תנאי הרישום שאושרו על ידינו מאפשרים את הפעלת השירות רב-הערך הזה מבלי לפגוע בזכותו של הציבור הישראלי לפרטיות. אני שמח כי גוגל התייחסה בכובד ראש לבקשותינו, התואמות את המקובל במדינות בהן הגנת פרטיות המידע מוגנת ברמה הגבוהה ביותר".

>> מתקפת האקרים פרו-פלסטינים נגד דפי פייסבוק ישראלים

>> וגם: למה בגרמניה הוציאו מהחוק את הלייק של פייסבוק?